Teraz jest Wt 02 gru, 2025 01:31

FALLOUT mod - teoria...

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Chooca

Kapral

Kapral

PostN 09 sty, 2005 18:02

Coz jesli chodzi o scenariusz to przeciez nie musimy wystepowac jako nasz Wybraniec z gry. Mozemy np. byc zolnierzem BoS, mozemy brac udzial w polowaniach na niewolnikow, ochraniac karawany, ochraniac np transporty z zywnoscia i wiele innych nie wspominajac juz o misjach typu - na tym terenie swoja baze ma wroga organizacja, zniszcz ich.
Sam proponowalbym bardzo krotkie kampanie, aby pokazac niezwyklosc swiata.

Watchdog

PostŚr 09 lut, 2005 02:10

Dokładnie...powtorze to co Jonez powiedział...wszelkie futurystyczne udziwienia jak: energy weapon,stimulated drugs czy coś jeszcze innego można sobie darować.
No walke bronia białą ...to musimy z niej zrezygnować....
Broń palna wystarczy,ale wymieszanie jej ,znalazlo by się i Kar91,Garad,mp40 oraz AK ,M16,RPG
Pojazdy...o tu ja swoje krytyczne zdanie przedstawie.Wiekszość tych addonów co tu przedstawiliście jako kandydaci na pojazdy z fallouta -ODPADA -no nie wiem gdzie by sie takie piekne,kolorowe,z płomieniami (aerograf) uchowały.
Ja bym obstawiał za nowymi addonami...samochód Skoda z dorobionymi, płytami blachy panc. zardzewiałej,i niedbale nałożonej.Czy nawet autobus Jelcz Villasa ,tak samo przerobiony...nie da rady,te kolorowe motocykle,buggy i inne sportowe fire-demon'y psują klimat.
Jedynie co wmiare się nadaje to: Armory-truck , z tym pługiem z przodu.

Przy Falloutach (1, 2 , Taktick's) spendziłem bardzo dużo godzin.Klimat mnie wciągnoł i nadal trzyma.Nieraz się bawiłem w edytorku ,robiąc swoją misje Fallout -paru cywili z AK i bronia krutką ,broni wioski przed ridersami -inni cywile z AK i bronia krutką.Napustynnych terenach Nogowy ,wykorzystałem skody samochody i Praga V3s cięzarówke ...nie trzeba bylo dużo do tej zabawy.

BTW-czy wyszedl jakis addon gryzacego psa...swietnie by się z takiego watahe zrobiło,biegajaca po pustkowiach,i szukajaca ofiary ]:->
Ostatnio edytowano Cz 24 mar, 2005 22:21 przez Watchdog, łącznie edytowano 1 raz

pops

Spammer

Spammer

PostSo 12 lut, 2005 22:17

Mozna by moze uzysac watache dodajac do tego jakis skrypt :)
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 25 lut, 2005 13:48

Araon ktory byl grafikeim w BIS przed ostatnimi zmianami w ekipie pracuje teraz w jakiejs malej firmie ktora robi gierke w stylu metal gear solid
dwa skriny renderow do tej gry
Obrazek
Obrazek

W4tchdog

Porucznik

Porucznik

PostŚr 10 sie, 2005 15:42

No i widze że temat wymarł ...a szkoda ..
Liczyłem na to że takowy modzik , albo chociażby z jakiś addonik z tego klimatu wyjdzie ..a tu lipa ..
Wbrew pozorom ..addony z swiatka Fallout miały by wszechstronne zastosowanie ,zawsze jakiś pomysłowy missionmaker może wcisnąć ...np. takiego falloutowego buggy ,lub pick-upa z km'em na pace ,do swojej misji z partyzantami czy cóś innego ...
No ale cóż ...może to kiedyś ożyje :spoko:
Obrazek

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostŚr 10 sie, 2005 18:12

Sa 2 sposoby na zrobienie tego moda :
1. Wszystko od zera (z 1 rok pracy min)
2. Uzycie istniejacych modeli do przerobienia (zajelo by malo zwlaszcza ze jednostki sa dosc proste bo wszystko juz jest z wyjatkiem piechoty)

Mapa tez by byla dosc prosta, modelowanie tych domkow z fallout to banal, gorzej texy ...
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

W4tchdog

Porucznik

Porucznik

PostŚr 10 sie, 2005 19:21

No własnie...po co robićcoś nowego ...jakmozna ,za zgodą autora przerobićjakies juz istniejące pojazdy ...zmienić textury,czy dodac jakies dodatkowe elementy ,typu pancerna blacha nanitowana na kabinie , jakas przywiązana beczka czy łopata ...

Przerobić ciężarówke np. z Ził packa
Obrazek
albo Mercedes Benz 3000L
Obrazek
Avia Bus ...dodac pancerne płyty ... i mamy transporter opancerzony piechoty ala fallout - tylko troche mu wytrzymałośćpodnieść.
Obrazek
bądź to samo zrobić ze Skoda Van ...
Obrazek
W ostatecznosci BIS'owskie M113 ,ale bez uzbrojenia by pasowało...

W Falloucie Tactics jest Sherman ...pasuje jak ulał ...
Obrazek
No i prosze mamy pic'upa z KM'em na pace ...
Obrazek
Obrazek

Wszystko to jest na ofp.bmj.pl ...przejżałem tylko pierwsze 8 stron z addonami pojazdów

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostŚr 10 sie, 2005 20:01

Trzeba je dosc znaczoaco pozmienic ale to i tk betka bo pojazdy fallouta malo skomplikowane sa.
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

Grey

Chorąży

Chorąży

PostŚr 10 sie, 2005 22:37

Czy ja gralem w tego samego Fallouta co Wy? Przeciez tam byl JEDEN, powtarzam JEDEN samochod na chodzie. W pierwszej i drugiej czesci. W Tactics nie wiem, bo za duzo nie gralem, ale wydaje mi sie, ze tez nie.

Wiec albo fallout (bez samochodow, albo powiedzmy dwa na caly mod, ale nie dwa rodzaje, tylko dwa przypadki bycia na chodzie, poza tym tylko kupy zlomu), albo Mad Max, czyli wojny na szosach o paliwo.

Powiem szczerze, ze mnie sie pomysl podoba ale jednoczesnie nie podoba :) Hehe. Mam mieszane uczucia.

Zwazywszym, ze w OFP wyspy sa niewielkie, to jednak bylbym za opcja bez samochodow. A wysp powinno byc kilka, choc powinny zawierac znane z gry miesca (ale nie odwzorowane doslownie, chodzi o nazwy takie jak Junk Town, Las Vegas... heh, juz nie pamietam reszty :( )
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostŚr 10 sie, 2005 22:56

Bo sie nimi jedzic nie dalo, ale samochody byly na mapach, skoro byly latadla to czemu by samochodow nie mialo byc ?

Grey

Chorąży

Chorąży

PostŚr 10 sie, 2005 23:10

Latadla?

Jestem przekonany ze nie masz Marcin_Bm racji co do samochodu. W grze bylo wyraznie powiedziane ZE TO NIEZWYKLY SKARB samochod na chodzie. Zreszta, on nie byl na chodzie, ale MOGL byc :) Trzeba bylo wykonac questa, aby go naprawic.

Do samochodu trzeba paliwa. W Fallout paliwa sie nie wydobywalo. Samochod w grze zostal przerobiony chyba, aby dzialal na energii z amunicji.

W4tchdog

Porucznik

Porucznik

PostŚr 10 sie, 2005 23:28

A kto powiedział że to ma być dokładnie odwzorowana gra Fallout 2 (bo to w niej był samochód) ...fallout mod ,ma przenieśćOFP w postapokaliptyczny świat ...
W Fallout Tactics , grze taktycznej w której dowodzisię drużyną żołdaków Bractwa Stali wystepuje więcej samochodów ...
Buggy , Scout Car ,HMMV , Armour Transporter i Sherman Tank ( arty wcześniej ,podane przezemnie , jeszcze pod innym kontem na forum) ...które byłydo pełnej dyspozycji dla drużyny gracza ...z działa Shermana można było strzelać ,ale i tak z 5 pocisków się miało ...
Jak powiedziałem ,tunie chodzi o odwzorowanie dokładne fabuły Falloutów(nie FT) ,ale o przeniesienie OFP w ich swiat ,świat brudny,wyniszczony ,ziemia wyplowiała a ludzie i zwierzeta zmutowane (to to raczej niemożliwe )
Ost. wyszedł addon Reaktora w Chernobylu...mozna by z niego pewne obiekty wykorzystać.
Są addony zombie...które mogą zastapić Ghule falloutowe .
Jest addon gryzacego psa... ijuż hordy takowych się po pusktowiach panoszą ...
Jeszcze tylko Rad'skorpiony i geckony ...i bajka...
No i mutanty by się przydały:D
Obrazek

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostCz 11 sie, 2005 03:14

No i mapa fajna
mozna by bylo zrobic takie same budynki to by klimat byl dobry ...

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 14 paź, 2005 22:04

http://www.the-fall.com/

Jak to możliwe, że wcześniej o tym nie usłyszałem? :? Zobaczcie te tapety, artwork'i :!:

Foliescu

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 26 paź, 2005 19:53

taa; śliczne... tyle że się strona nie zmieniła od lutego chyba.... módlmy się ażeby f3 chodził na silniku obliviona ...
Wenn ist das Nunstuck git und slotenmeyer?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint