Teraz jest Wt 24 cze, 2025 07:37

Pomysł na wyspę

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Ingram

Major

Major

Pomysł na wyspę

PostPt 12 sie, 2005 00:57

Kilka dni temu robiąc screeny na desert island wpadłem na pomysł.
Po ustawieniu kilkunastu drzew różnego rodzaju z packu BRG i trawu Uwar, doznałem inspiracji.
Bowiem ujęcia wyszły fajnie i poestał fajny gęsto zalesiony teren.

Tak narodził się pomysł stworzenia wyspy.
Po nieudanych perypetiach z kampanią Black Hawk Down, za które przepraszam tych, którzy najbardziej na nią czekali, postanowiłem zrobić coś dla polskich graczy OFP. tak bym się specjalizował w Screen Makeingu i Island Makeingu.

Dam opis pomysłu.

Nazwa dla wyspy jest jeszcze nieznana, z początku chciałem nadać jej Ingram Island ale sami przyznacie, że brzmi to idiotycznie.
Tak więc pierwsze o co chcę poprosić to pomoc przy jej nazwaniu.

Zarysy wyspy są już tworzone w paincie, ponieważ chcę by każdy jej metr kwadratowy był dobrze dopracowany i przemyślany.
Wyspa ma być nie duża, trochę większa od Desert Island, może rozmiarami zbliżona do Everonu.

Planuję 2 wersje wyspy, jedna z oryginalnymi, bardzo gęstymi lasami i połaciami trawy dla Screen Makerów i ta z roślinnością z Nogovy dla mission makerów.

Lasy na wersji oryginalnej wyglądać będą tak:

Obrazek
Obrazek

Jak widzicie, lasy będą bardzo gęste, chcę by wyspa oddała klimat walki w lasach.

Miast ma być kilka, stolica będzie chyba w części centralnej wyspy, przecięta rzeką. Kilka mniejszych miasteczek, wsi i urokliwe chatki w lasach.
Forma terenu, równinna.

Chciałbym zrobic tą wyspę, bardzo się zaangażowałem w ten projekt.
Załatwiłęm sobie potrzebne programy.

Teraz moja prośba do naszych addonmakerów.
Potrzebuję pomocy przy tworzeniu wyspy, potrzebuję ludzi dobrze zaznajomionych z programami Oxygen i WRPTool itp.
Chciałbym by był to wspólny projekt.
Chętnych zapraszam na gg: 3206470
Obrazek

zwojek

Chorąży

Chorąży

PostPt 12 sie, 2005 10:56

Nazwy:
Forgotten Lands (or Land)
Forest Hell
Prophercy of The Forest

Coś wymyślę to się odezwę :spoko:

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostPt 12 sie, 2005 11:12

For rest in peace :)
NeuWald
GrunWald
Island of groves

Ingram

Major

Major

PostPt 12 sie, 2005 11:16

Ok zdecydowalem sie na Forgotten Land

Teraz potrzebuje chetnych co sie znaja na island makingu i by chcieli mi pomoc.
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 12 sie, 2005 11:32

Jak masz jakieś problemy natury technicznej z wrptool, to zapraszam, adres znasz ;)
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 12 sie, 2005 12:31

Forgotten Land to moim zdaniem kiepski pomysl, jak w nazwe takiej wyspy wplesc fabule jakiejs misji ?
jasne, jesli to bedzie fallout mod czy inne sci-fi to ok
ale jak to bedzie brzmialo gdy np wojska Radzieckie zaatakuja kraj czy wyspe o nazwie Forgotten Land ?

ja bym proponowal nazwe Sancti Spiritus, to takie miasto na kubie, a dla zabawy w centralnym miejscu wyspy, gdzies w dzungli, ruiny kosciola bym wstawil ;-)

W4tchdog

Porucznik

Porucznik

PostPt 12 sie, 2005 13:29

ooo ...albo ... ten addon ,co jest w produkcji ... stara aztecka piramida ...
Obrazek
Swoją droga...jeszcze nie widziałem takiej piramidy w lesie ...hmm...sosnowym
Ingram ,tylko pamiętaj ,nie wszyscy mają PieCe takie jak Yaciek z G'bajtami ramu i prockami 10mln TeraHerców ... więc nie przesadź na chama z roslinnością i spiewem ptaka co 2 metry

zwojek

Chorąży

Chorąży

PostPt 12 sie, 2005 14:08

@Offtime:

Chodzi o oryginalność - średnio by mi się chciało ściągnąć kampanię/misję - rosjanie zaatakowali...potem Amerykanie odbili...spokój... Mogą być jakieś wojska nie koniecznie....prawdziwe np. Everon Defence Forces vs Forgotten Land Forces (FLF :D)

Po drugie Forgotten kojarzy się z rpg'ami przez Forgotten Realms. A forgotten Land to po prostu zapomniany ląd - na polski brzmi zdecydowanie zwyczajniej :)

Ingram

Major

Major

PostPt 12 sie, 2005 14:11

Ok, Sancti Spiritus moze byc, jeszcze bedzie sie myslec nad nazwa.
Projekt wyspy jest juz gotowy w paincie i bedzie ona wygladac tak.

Obrazek

Lasy beda bardzo geste, w glownym lesie za stolica, tym najwiekszym, beda ukryte powojenne bunkry.

Wiecej szczegolow i screenow obrazujacych lasy pozniej.

Te 2 plaże na południowym wschodzie można złączyć w jedną poprzez dodanie piaszczystego terenu i powstanie jedna plaża wgłębiona w ląd dobra do obrony.
Obrazek

Nypel

Cywil

Cywil

PostPn 05 wrz, 2005 15:28

Projekt mi się podoba ( swietna wyspa do szybkich dynamicznych kampanii ). Jednak pytanie tylko- jaki sprzęt to udźwignie? Co do nazwy to może Hercegowa lub coś w tym stylu. Co do pomocy to pomóc zawsze mogę...(w WRPtool trochę się robiło :grin: ).

Ingram

Major

Major

PostPn 05 wrz, 2005 17:45

O, dzięki, już wiem do kogo się zwrócić:)
Narazie sam próbuję rozgryść WRP, jak się uda to zamieszczę kilka screenów w ciągu tygodnia, jak nie, to dam Ci znać:)
Obrazek

Ingram

Major

Major

PostŚr 12 paź, 2005 10:07

Screeny z dotychczasowych prac na wyspą umieściłem w Combat Photography.
No narazie praca idzie nieśle, rzeźba terenu jest zrobiona, a 2 dni temu zabrałem się za miasto, które przedstawiłem na screenach.
Zmieniłem trochę konepcję wyspy, będzie ona w klimatach Czarnobyla, czyli budynki będą zniszczone i zaniedbane, ulice i chodniki będą porośnięte trawą, (niektóre tylko zostawię w spokoju by pojazdy mogły się po czymś poruszać.) będą się trafiać nawet miejsca gdzie gałęzie drzew rosnących blisko budynków, będą "włazić" dosłownie w mieszkania przez okna.
Na podstawie tych screenów co ostatnio robiłem, zrobię teren przemysłowy niedaleko miasta, w którym dość często się spotyka śmigłowce oraz żołnierzy rosyjskich (To będzie zawarte w Misji Demo dołączonej do wyspy)
Myślę nad tym czy zrobić teren samego reaktora i tutaj teraz pytanie do Was.
Chciecie wyspę z reaktorem w Czarnobylu czy nie? Mi to osobiście lata, wolę wiedzieć niż później miałyby być jakieś problemy.
Narazie jeszcze nie wiem kiedy ją skończę, na BIForum napisałem, że być może pod koniec Października, ale w 100% nie jestem tego pewien, zobaczymy jak czas mi na to pozwoli.

AHA! Tamte zarysy wyspy w paincie są nieważne, wyspa będzie duża, większa od Nogovy, to całkowicie zmieni jej wygląd. Nowe zarysy pokażę później

Kilka screenów z wyspy, a raczej fragmentu pierwszego miasta, narazie największego.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostŚr 12 paź, 2005 15:34

Ingram napisał(a):AHA! Tamte zarysy wyspy w paincie są nieważne, wyspa będzie duża, większa od Nogovy, to całkowicie zmieni jej wygląd. Nowe zarysy pokażę później

Tak to się zaczyna, a potem addon jest w tworzeniu całymi latami.
Nie żebym Cię zniechęcał, narazie wygląda ładnie, ale małe też jest piękne. :wink:

Jon

Generał

Generał

PostŚr 12 paź, 2005 15:43

¦wietnie mistrzu [to do Ingrama], a jaki komp ją pociągnie?

... zwłaszcza, że z tego co widzę, chcesz ją zapełnić beznadziejną, zabugowaną i lagodajną trawą?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Monty

Porucznik

Porucznik

PostŚr 12 paź, 2005 15:58

Brawo Ingram :spoko: Wyspa zapowiada się świetnie. Myślę, że powinieneś pomyśleć o wydaniu wersji low i high. Low bez "lagowatej" trawy i Nature Packa od BergHoff`a po to by ulżyć słabszym blaszakom. Co do high to chyba wszystko wiadomo :grin: Powodzenia.
Obrazek
Obrazek
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint