Teraz jest Wt 24 cze, 2025 13:06

OFPL Extension pack

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

OFPL Extension pack

PostŚr 07 wrz, 2005 16:37

Zespół OFPL prezentuje:

Operacja Marchewka - rozszerzenie minimodu WPS (OFPL Extension Pack)

v.0.8 beta

Kilka screenów:

Obrazek

Beryl

Obrazek

Beryl z bagnetem

Obrazek

Mini-Beryl

Obrazek

MP5SD

Obrazek

SWD-M

Obrazek

Mini-Beryl CK

Obrazek

Beryl LKA4 + GL

Obrazek

UKMP-2000P

Obrazek

Beryl EOT

Screeny w wersji Hi-res

http://www.flashpoint.pl/om/uploads/OFP ... sion_1.jpg

http://www.flashpoint.pl/om/uploads/OFP ... sion_2.jpg

http://www.flashpoint.pl/om/uploads/OFP ... sion_3.jpg

http://www.flashpoint.pl/om/uploads/OFP ... sion_4.jpg

http://www.flashpoint.pl/om/uploads/OFP ... sion_5.jpg

http://www.flashpoint.pl/om/uploads/OFP ... sion_6.jpg

http://www.flashpoint.pl/om/uploads/OFP ... sion_7.jpg

http://www.flashpoint.pl/om/uploads/OFP ... sion_8.jpg

http://www.flashpoint.pl/om/uploads/OFP ... sion_9.jpg

Zawartość:

1. Karabinki

Beryl:

- Zwykły

- Ze złożoną kolbą

- Z podwieszonym granatkiem Pallad

- Z bagnetem

- Z celownikiem optycznym CK-3

- Z celownikiem optycznym LKA-4

- Z celownikiem optycznym LKA-4 + granatnik Pallad

- Z celownikiem optycznym EOTECH

- Z celownikiem optycznym PCS-6 (noktowizyjny nocny)

Mini-beryl:

- Zwykły

- Ze złożoną kolbą

- Z celownikiem optycznym LKA4

- Z celownikiem optycznym CK-3

MP5

- MP5A5

- MP5SD

2. Broń Maszynowa

- PKM

- UKM 2000P

3. Broń Snajperska

SWD:

- SWD

- SWD-M

4. Wyrzutnie rakiet

- RPG-7W

- Carl Gustav M3

- Zestaw przeciwlotniczy GROM

- RPG-76 Komar

5. Pistolety i inne

- Wist 94

- Pistolet sygnałowy wz.78

- Granatnik Pallad

Skrypty OFPL_Tact_Events:

żołnierze OM używają zmodyfikowanych skryptów TACT_Events. Dzięki temu obecne są między innymi takie efekty jak:

- Przyśpieszone bicie serca po trafieniu gracza

- Granaty dymne, które działają także na AI

- Krwawienie

- Czarny ekran pojawiający się po śmierci gracza

- Polskie nazwiska

Więcej informacji na temat OFPL_Tact Events znajdziecie w readme.

===============================================

Link:

http://www.flashpoint.pl/om/public_down ... k_v0.8.rar (17.41 MB)

(plik, zapisz strone jako)

Wymaga minimoda WPS w wersji conajmiej 0.4

http://www.flashpoint.pl/om/public_down ... dons04.exe (24 MB)

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 07 wrz, 2005 17:19

pyszota i do wpsa wlasnie berylow mi brakowalo (i jeszcze mi2 corrana i moge "symulowac" zolniezy z Bielskiej jednostki :D)

corran

Szeregowy

Szeregowy

Re: OFPL Extension pack

PostŚr 07 wrz, 2005 17:23

Kuba napisał(a):4. Wyrzutnie rakiet

Na litość - wyrzutnie rakiet to masz w Quake'u, taki RPG-7 to "granatnik przeciw pancerny" (inne nazwy może tak bardzo nie rażą ale są równie nieprawidłowe), nie wiem czemu ma służyć ten popis ignorancji. W Polsce mamy 2 systemy klasyfikacji broni (klasyczny i WATowski), w OM są ludzie którzy znają je bardzo dobrze, tym bardziej dziwią mnie powypisywane wyżej bzdury (MP5 to karabinek? od kiedy?).
Ostatnio edytowano Śr 07 wrz, 2005 17:27 przez corran, łącznie edytowano 1 raz

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 07 wrz, 2005 17:24

heh nawet ja (;) ) to przeoczylem....ale zgadza sie :)

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 07 wrz, 2005 17:26

Corran wiemy o tym bugu, w następnej wersji będzie pewnie poprawione, to tylko beta. Nie zmienialismy tego bo chcielismy sie w międzyczasie skupić na istotniejszych rzeczach niż readme ;-)

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 07 wrz, 2005 18:23

Na litość - wyrzutnie rakiet to masz w Quake'u, taki RPG-7 to "granatnik przeciw pancerny" (inne nazwy może tak bardzo nie rażą ale są równie nieprawidłowe), nie wiem czemu ma służyć ten popis ignorancji. W Polsce mamy 2 systemy klasyfikacji broni (klasyczny i WATowski), w OM są ludzie którzy znają je bardzo dobrze, tym bardziej dziwią mnie powypisywane wyżej bzdury (MP5 to karabinek? od kiedy?).

Ale kogo to obchodzi masterze ? Nie poto ludzie robią addony żeby patrzeć czy w readme nie popełnili błędów... robią po to abyśmy my gracze mieli dodatkową radoche... że jest coś polskiego... a ty odrazu.. .wielki geniusz - militarysta co się na wszystkim zna szpanuje że zna terminologie podawania nazw... Ten addon został wydany do gry a nie do wojskowego symulatora pola walki...
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

corran

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 07 wrz, 2005 19:11

marker napisał(a):Ale kogo to obchodzi masterze ? Nie poto ludzie robią addony żeby patrzeć czy w readme nie popełnili błędów... robią po to abyśmy my gracze mieli dodatkową radoche... że jest coś polskiego... a ty odrazu.. .wielki geniusz - militarysta co się na wszystkim zna szpanuje że zna terminologie podawania nazw... Ten addon został wydany do gry a nie do wojskowego symulatora pola walki...

No wiedzisz, miał byś racje gdyby nie jedna rzecz, oczywiste jest że można pewnych rzeczy nie wiedzieć, tyle że na ten błąd już zwracałem uwagę na forum OM - a trwanie w niewiedzy to już głupota. Tym bardziej że (jak już pisałem wcześniej) w teamie OM jest osoba (i to nie jedna) która może rozwiać wątpliwości związane z nazewnictwem, wystarczy zapytać.

Nie czepiał bym się gdyby to były jakieś drobne uchybienia typu pomylenie karabinu z karabinkiem lub coś podobnego (MP5 karabinkiem?!?). No cóż tak to jest jak ktoś się bieże za coś o czym nie ma zielonego pojęcia.

Do wycieczek osobistych się nie ustosunkuje bo i po co, będe odpowiadać tylko na zarzuty merytoryczne.

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 07 wrz, 2005 19:27

Do wycieczek osobistych się nie ustosunkuje bo i po co, będe odpowiadać tylko na zarzuty merytoryczne.

Sorry, rzeczywiście przesadziłem. Przepraszam

Nie czepiał bym się gdyby to były jakieś drobne uchybienia typu pomylenie karabinu z karabinkiem lub coś podobnego (MP5 karabinkiem?!?). No cóż tak to jest jak ktoś się bieże za coś o czym nie ma zielonego pojęcia.

Może i racje tyle że to beta... myśle że OM chciało poprostu wydać ten addon a nie poprawiać wszystko w nieskończonosć... dali nam coś, my się tym pobawimy, a oni będą mieli czas na poprawienie błędów... przynajmniej tak sądze
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 07 wrz, 2005 19:30

corran napisał(a):
marker napisał(a):Ale kogo to obchodzi masterze ? Nie poto ludzie robią addony żeby patrzeć czy w readme nie popełnili błędów... robią po to abyśmy my gracze mieli dodatkową radoche... że jest coś polskiego... a ty odrazu.. .wielki geniusz - militarysta co się na wszystkim zna szpanuje że zna terminologie podawania nazw... Ten addon został wydany do gry a nie do wojskowego symulatora pola walki...

No wiedzisz, miał byś racje gdyby nie jedna rzecz, oczywiste jest że można pewnych rzeczy nie wiedzieć, tyle że na ten błąd już zwracałem uwagę na forum OM - a trwanie w niewiedzy to już głupota. Tym bardziej że (jak już pisałem wcześniej) w teamie OM jest osoba (i to nie jedna) która może rozwiać wątpliwości związane z nazewnictwem, wystarczy zapytać.

tymczasem sam urzadzasz sobie "wycieczki osobiste"
nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z faktu iz nazwales tworce readme glupcem.

idac za ciosem, pozwole sobie rowniez na taka "wycieczke"
No cóż tak to jest jak ktoś się bieże za coś o czym nie ma zielonego pojęcia.

to cas takiego jak z texturami ktore zrobiles do mi-2 ?
pomimo tego ze podeslalem Ci psd z wzorem na uzyskanie efektu 3d na obramowaniu okien, nie zrobiles tego.
[...] tyle że na ten błąd już zwracałem uwagę na forum OM - a trwanie w niewiedzy to już głupota.

jestes ostatnia osoba na tym forum ktora ma prawo czepiac sie czegokolwiek, widze ze ostrzezenie moderacji Ci nie dalo do myslenia, szkoda.

on topic
fajnie ze OM kontynuuje to co zaczelem, a na wydanie tych giwer czekalismy juz tak dlugo :-)

MaRcin

Major

Major

PostŚr 07 wrz, 2005 19:32

Może i racje tyle że to beta... myśle że OM chciało poprostu wydać ten addon a nie poprawiać wszystko w nieskończonosć... dali nam coś, my się tym pobawimy, a oni będą mieli czas na poprawienie błędów... przynajmniej tak sądze

bez przesady... broń powstaje już co najmniej 1,5 roku, także wydanie tego wszystkiego kilka dni później z poprawnym readme nie robiłoby różnicy :roll:
Good Times Gone

corran

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 07 wrz, 2005 19:33

marker napisał(a):Sorry, rzeczywiście przesadziłem. Przepraszam

OK, dla mnie nie ma sprawy, też troche przesadziłem. A co by było na temat to napisze że Beryle są naprawdę suuuuuper, światowa klasa i razem z żołnierzami WPS perezentują się naprawdę dobrze, i cieszę się że wreszcie można pograć polskim wojakiem na poziomie (przydało by się teraz troche sprzętu pancernego).

Przezdzieblo

Chorąży

Chorąży

PostŚr 07 wrz, 2005 19:51

Obiecuję, że na długiej liście poprawek, jakie należy wprowadzić w kolejnej wersji, znajdzie się także podpunkt o nazewnictwie w załączonych plikach tekstowych. Tym niemniej nie będzie to zadanie priorytetowe. Nawet w najbardziej chyba zaawansowanych Berylach trzeba jeszcze będzie podłubać, nie wspominając o reszcie zawartości nadchodzącej pełnej wersji.

Warto raz jeszcze przypomnieć, że to beta.

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 wrz, 2005 08:22

MaRcin napisał(a):bez przesady... broń powstaje już co najmniej 1,5 roku, także wydanie tego wszystkiego kilka dni później z poprawnym readme nie robiłoby różnicy :roll:

Wszystko piękne tyle, że takich mało istotnych "dupereli", które opóźniłyby o "kilka dni" wydanie addonu jest zwykle od cholery i jeszcze trochę :] I tak, pack został wydany znacznie później niż planowaliśmy. A tak wogle to na podstawie tego co piszesz można było wogle bety nie wydawać - czekali prawie dwa lata to co komu "jakieś kilka tygodni" zrobi za różnice....?

A potem sie nagle okazuje, że niestety poprawki zajmują więcej niż "jakieś kilka tygodni" bo jedna osoba z zespołu ma nagle bardzo mało czasu przez maturę, inna przez sesję, jeszcze inna przez pracę i tak dalej - wszystkiego nie przewidzisz. Ponadto wiele osób po prostu wymięknie, bo jaka jest satysfakcja z nieskończonego doskonalenia addonów tylko dla siebie i teamu? Trzeba mierzyć siły na zamiary i nie zakładać sobie niewiadomo czego...

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 09 wrz, 2005 17:25

Czas napisać coś od siebie.

- piękne wykonanie :spoko:
- świetnie dobrane dzwięki :spoko:
- bardzo dobra fizyka broni (w większosci przypadków) :spoko:
- polskie nazwiska (tego podczas tworzenia "W piekle" brakowało mi najbardziej) :spoko:

Jednym słowem świetna robota, wielkie gratulacje dla całej ekipy OM. Na coś takiego czekaliśmy :!:

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 09 wrz, 2005 17:53

Dzięki!

A skoro o dzwiękach mowa - co sądzicie o dzwięku Beryla? Na forum BiS jedna osoba pisała, że jest jakiś dziwny. Jeśli to prawda to byłby ktoś w stanie załatwić coś lepszego?
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint