Teraz jest Wt 24 cze, 2025 23:21

Sytuacja w polskiej społecznosci OFP

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

JaFranek

Major

Major

PostPt 21 paź, 2005 22:02

A może byście przygarnęli offtima do waszego "Elite Team" ;-) :twisted: , swoja drogą nie wiem czy ma wystarczające doświadczenie ale na pewno szybko się uczy :razz: :lol:
Ostatnio edytowano Pt 21 paź, 2005 22:03 przez JaFranek, łącznie edytowano 1 raz
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 21 paź, 2005 22:02

[OT] Facet na kij sie odzywasz skoro ty grasz (aż? :roll:) pół roku to co ty możesz wiedzieć (this was to our dear D@ri0...)[/OT]
A ja sie przyłączam do "prośby" (nie wiedziałem jak to nazwać :) ) Joneza.....a i dalej uważam że Offtime jest dobry w te klocki.....konec jak to w kreciku było :D

D@ri0

Kapral

Kapral

PostPt 21 paź, 2005 22:41

Hmm, ale czy nie jest prawdą to, co napisałem wceśniej ? Bynajmniej mi tak się zdaje.

Tamta spółka, nie ma już dla mnie prawie żadnego znaczenia.
Franek, będziesz może miał chwilke czasu w sobotę. Pomugłbyś/poradziłbyś mi w jednej misji. Będzie to o ataku terrorystycznym na lotnisko na Nogovie.
Alah akbar.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 22 paź, 2005 07:28

D@ri0 napisał(a):[...]
Szkoda tylko, że Offtime, tworzy coś fajnego dla polskiej sceny, a to spwodowane jest chyba tym, że nie ma z kim współpracować.
[...]

D@rio, robienie bledow ort to paskudna przypadlosc, ale wiekszosc ludzi nie wytyka tego innym (np mi), wiesz, netykieta itp.
Co innego jesli ktos nie potrafi sklecic poprawnego stylistycznie zdania.
Czy Ty naprawde uwazasz ze "Szkoda tylko, że Offtime, tworzy coś fajnego dla polskiej sceny,[...]" czy to wlasnie jeden z przypadkow kiedy zawodzi zreformowany system polskiej edukacji ?
Bo jesli naprawde masz na mysli to co napisales, to kurka wodna, ciezka sprawa z ta polska scena....

Szkoda ze offtime robi cos fajnego, w jednym zdaniu fajnego i szkoda....

Przemo_212

Major

Major

PostSo 22 paź, 2005 09:04

A mi już przeszło :D Hurra!
Będzie dobrze, zobaczycie!*

*a, jak nie będzie dobrze, to będzie źle [powiedzonka mojego byłego najlepszejszego przyjaciela, aktualnie jest poje*aby, zje*any itd.]
Obrazek

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 22 paź, 2005 12:40

Szkoda ze offtime robi cos fajnego, w jednym zdaniu fajnego i szkoda....

A "Słowacki wielkim poetą był". :grin:

Zaczynam powoli dostrzegać w tym temacie coś pozytywnego. :razz: Mianowicie, zauważyłem iż owa dyskusja pełni swoistą role katarsis (za wszelkie literówki w tym wyrazie przepraszam ;-) ). Oczyszczenie dusz wszelkiej maści urzytkowników forum z jadu i żółci (przynajmniej na krótki okres czasu). Co się chwali. Chociażby ze wzgląd na to że przez pewien okres czasu nikt sobie "bańki" tyrać nie będzie (a przynajmniej ja mam taką nadzieje). :razz:
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 22 paź, 2005 17:13

OT wywalony. A Ty D@rio wyrażaj się na przyszlość bardziej zrozumiale...

Devek

Kapral

Kapral

PostSo 22 paź, 2005 17:47

Wiele postow wczesniej ktos napisal ze nie powinno sie dzielic sceeny OFP na kraje.. bo to jest tylko jedna scena i sie z tym zgadzam.. pewnie wielu polakow pracuje dla roznych modow... tak jak Gemenis.. Ja dla Lost Brothers.. Offtime dla BAS'u i jest jeszcze pwenie wielu innych ktorzy wspolpracuja z zagranicznymi tworcami addonow, modow itd.. wiec nie powinnismy sie tu klocic :]

PoP

Chorąży

Chorąży

PostN 23 paź, 2005 11:50

wiec nie powinnismy sie tu klocic

Pewnie, przeniescie klotnie na forum BISu :D

Arika

Major

Major

PostN 23 paź, 2005 12:48

Po co żeby wyszło przed całym światem że jesteśmy narodem pieniaczy?? I tak jesteśmy znani ze swojej zadziorności już bardziej w Europie niż z "lepkich rąk"
Obrazek

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostN 23 paź, 2005 13:00

Przynajmniej ten "nowy" stereotyp wyprze ten starszy :razz: Trzeba na to patrzeć pozytywnie ;-) .
Już sobie wyobrażam zdziwienie użytkowników forum bis'u kiedy zobaczą nowy temacik na ich forum. Normalnie chyba się tam zarejstruje (albo będe tam codzienie wizytował) :grin:
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostN 23 paź, 2005 15:00

tak wlasnie sobie pomyslalem
sytuacje polskiej sceny, czyli to ze postrzegamy ja tak kiepsko
jest zasluga ludzi ktorzy robili, robili i nic nie zrobili a ich obietnicom nie bylo konca
wytworzylo to w graczach przeswiadczenie ze na polskiej scenie nikt nic nie potrafi
ze zabieramy sie za zbyt wielkie projekty, przerastajace nasze mozliwosci
a najgorsze ze to chyba prawda
i poki ludzie robiacy cokolwiek nie zmienia swojego podejscia, poty polska scena bedzie lezec...

Berna

PostN 23 paź, 2005 15:56

Cieszmy sie z tego że wogóle coś powstało. Bo gdyby podejscie było aż tak złe to ta scena nigdy by nie zaistniała. Coś jednak było w tym naszym światku OFP, z czego możemy być dumni jako Polacy. np. Multiplayer.
OFP umiera smiercią naturalną i nikt z nas nie ma na to wpływu. Możesz zrobić kampanie, czy addon z najrózniejszymi bajerami, a ludzie i tak w to nie zagrają. Dlatego trzeba sie pogodzić z tym że OFP zanika, zreszta nic nie trwa wiecznie, wszystko kiedyś przemija i moim zdaniem rozczulanie sie nad tym nie ma zadnego sensu. Jezli ktoś kocha tą gre ponad wszystko to i tak bedzie edytował, jeżeli kochasz tą gre twórz dalej, tylko nie zmyslą ze robisz to dla kogos bo wtedy zginiesz, rób to z myslą, że może ktoś w to zagra. Wtedy jakies szanse sa :]
Ostatnio edytowano N 23 paź, 2005 16:53 przez Berna, łącznie edytowano 1 raz

Przezdzieblo

Chorąży

Chorąży

PostN 23 paź, 2005 16:23

Tzw. polska scena OFP to nie tylko edycja, misje, addony, fora dyskusyjne. Prawda, są tacy, którzy zapominają, że OFP to TYLKO gra - ale są widać i tacy, którym wyszło z głowy, iż OFP to PRZEDE WSZYSTKIM gra. A życie Flashpointowej społeczności toczy się także na serwerach, polskich i zagranicznych. Jest też Team Speak, którego integracyjnych zasług nie powinno się niedoceniać - nie wspominając już o spotkaniach IRL.

Od czasu wydania OFP (lat temu już nawet nie parę a kilka) wielokrotnie wróżono koniec, zarówno grze jak i tzw. scenie. Odchodzili starzy gracze, przychodzili nowi. Ciekawe, że to zazwyczaj w tej drugiej grupie grających pół roku - rok, dwa najczęściej pojawiały się zapowiedzi śmierci Flashpointa. Ale po okresie marazmu, pustki na serwerach, ciszy na forach gra zaczynała się na nowo, często z nową siłą i energią. Kolejna liga, ciekawe packi addonów, emocjonujące wyzwania... i tak od ponad czterech lat.

Jeżeli coś może ostatecznie dokonać zmiany na tzw. polskiej scenie OFP, to tylko nowa gra (bez względu na to, jak się będzie nazywać). Jeżeli będzie zła, pogrzebie tę małą społeczność (część poszuka nowych emocji na innym polu, niewielka grupa może będzie pozostanie przy dziełku BISu, reanimując trupa). Jeżeli gra okaże się dobra, to tchnie w tzw. scenę nowe życie. Choć może nie w każdym aspekcie - i polski addonmaking nadal będzie słabował w sferze większych projektów. Nikt na to nic nie poradzi - poza graczami i modelarzami. Bo tzw. scena to przede wszystkim tworzący ją ludzie.

Offtime`owa ocena kondycji tzw. polskiej sceny OFP jest bardzo dosadna, z atrakcyjnym, chwytliwym hasełkiem. Ale, wedle mojej opinii, nazbyt wybiórcza, natrętnie pesymistyczna i... nieprawdziwa.

Berna

PostN 23 paź, 2005 17:06

Jeżeli coś może ostatecznie dokonać zmiany na tzw. polskiej scenie OFP, to tylko nowa gra (bez względu na to, jak się będzie nazywać).

Otóż to. Tylko to może uratować. Póki co niech każdy robi swoje, może ta scena do końca nie uschnie. Ja na pocieszenie powiem ze SS Campaign zaniedługo sie pojawi :wink: wiec czekać cierpliwie, pozostało nam juz naprawde nie wiele do ukończenia. Gdyby człowiek nie miał innego zajecia, a cały swój wolny czas poswiecał edytowaniu, graniu na Multiplayer i Bóg wie co jeszcze to scena OFP w naszym kraju byłaby o wiele bogatsza. Myśle ze to też jest bardzo ważny czynnik który sprawił ze scena OFP tak wygląda.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint