Teraz jest Wt 24 cze, 2025 12:04

Kampania od Polskiej sceny OFP!!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Przemo_212

Major

Major

Kampania od Polskiej sceny OFP!!

PostŚr 02 lis, 2005 16:13

Napadła mnie dzisiaj taka idea, aby stworzyć coś całkowicie od Polskiej społeczności OFP. Mianowicie byłaby to kampania :), którą tworzyliby wszyscy chętni, a sądzę, że takich nie zabraknie. W kampanii urzylibyśmy polskich addonów(mod WPS(moja zaje*ista walizka 8) [ :D ]).
Ilość misji...każdy stworzyłby powiedzmy po dwie, niby to mało, ale jak to zsumujemy to wyjdzie całkiem pokaźna sumka.
Fabuła, fabuła...możeby podobną do tej co w niezrobionej kampanii Offtime'a? Oczywiście jak się zgodzi.
Ilość missionmakerów, hmm, sądzę, że mogliby wszyscy ją tworzyć, nawet D@rio. Mówię całkiem poważnie.

Co wy na to? W końcu zrobilibyśmy coś porządnego zamiast pieprzyć, że OFP umiera.
Obrazek

Berna

PostŚr 02 lis, 2005 17:09

Pomysł dobry!! Ja mógłbym spokojnie w coś takiego wejść!!
Bardzo dobry pomysł... jestem ZA!!

Oscypek

Major

Major

PostŚr 02 lis, 2005 17:12

Ja nawet się zgłoszę :)

Tylko ktoś musi chwycić za pióro i....napisać fabułę kampani i pozbierać addony do kupy :)

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 02 lis, 2005 17:12

To ja też bym coś zrobił tylko może więcej szczegółów nam zdradź :P
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Berna

PostŚr 02 lis, 2005 17:15

Myśle że jeśli wyszłoby po 2 mijse na głowe, to nawet ludzie nie majacy za wiele czasu by w to weszli...
Co do addonów mysle zeby można było zrobić na standardowej mapie jedynie polskie jednostki dać i zrobić np. konflikt Polska-Rosja, jakąś fikcje ale z klimatem...
Chodzi o to zeby jak najmniej addonów, bo wiadomo im mniej addonów tym wiecej potencjalnych graczy :P
Ostatnio edytowano Śr 02 lis, 2005 17:17 przez Berna, łącznie edytowano 1 raz

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 02 lis, 2005 17:17

Proponuję usiąść i poczekać aż przejdzie, albo jeszcze lepiej przestać wymyślać kolejne kampanie i zrobić jedną misję SP lub coop. Polska społeczność OFP będzie wam daleko bardziej wdzięczna za tę jedną misję do grania, niż za kolejną obiecaną kampanię.

Berna

PostŚr 02 lis, 2005 17:20

Proponuję usiąść i poczekać aż przejdzie, albo jeszcze lepiej przestać wymyślać kolejne kampanie i zrobić jedną misję SP lub coop. Polska społeczność OFP będzie wam daleko bardziej wdzięczna za tę jedną misję do grania, niż za kolejną obiecaną kampanię.

No jednej misji w 30 osób to sie raczej zrobić nie da :twisted: ale kampanie?
Chocby niewiadomo co wyszło to spróbować można... :P Najwyzej wyjdzie kogel mogel, ale przynajmniej coś bedzie, coś co zrobili ludzie z Polski... :D :D :D
Lecz poczekajmy, niech zjawi sie wiecej chetnych, jezeli bedzie wiekszosc ZA!! to pomyslimy nad fabuła

Oscypek

Major

Major

PostŚr 02 lis, 2005 17:21

Jeśli każdy zrobi chociaż jedną misje to jeśli projekt upadnie można je wydać jako miszynpaka :D

PS: Błagam...mam dość walki z ruskimi...już nimi żygam...wolałbym sobie powalczyć z partyzantką albo amerykańcami =]

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 02 lis, 2005 17:29

Ja moge napisać scenariusz. Tylko poinformujcie mnie ile ma być na oko misji.
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Berna

PostŚr 02 lis, 2005 17:35

No włąsnie chodzi o to zeby czekać.... zrobic ankiete??
"Pytanie- Czy byłbys zainteresowany wspólnym projektem forumowiczów?"
tak\nie i w zaleznosci ile bedzie na "tak" wtedy sie wymysli scenariusz na okreslona liczbe misji... Ankieta trwałaby z 2 tyg. po 2 tyg Ci co zagłosowali na tak są w pace... i pod nich zrobi sie scenariusz... potem sie im przydzieli misje...

Ważne zeby Ci co zadeklaruja chęc byli konsekwentni i faktycznie z 2 misje zrobili... bo potem moze wyjsc ze 30 osób sie zgłosiło a robić nie ma komu :wink:

Proponowałbym narazie sienie przejmować scenariuszem, tylko chetnymi :]

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 02 lis, 2005 17:42

Zamiast robić kampanie lepiej zrobić mission pack - każdy po 2 misje razy powiedzmy 10 osób i mamy 20 misji... :D
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Berna

PostŚr 02 lis, 2005 17:45

Zamiast robić kampanie lepiej zrobić mission pack - każdy po 2 misje razy powiedzmy 10 osób i mamy 20 misji...

Też popieram...
I myśle ze nawet to byłoby prostrze do ogarniecia...

Jon

Generał

Generał

PostŚr 02 lis, 2005 17:49

Mission Pack to o wiele realniejsza wizja niż kampania, poza tym, j\w...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Przemo_212

Major

Major

PostŚr 02 lis, 2005 17:59

Hmm, to co wkońcu kampa, czy miszynpak? :) Ja bym wolał kampanię, fabuła w skrócie byłaby taka:
Akcja toczy się na Nogovie, w roku jakimśtam. Możnaby nawiązać do kryzysu zimnej wojny, Amerykańce tam zostały, ale niestety wcale nie jest lepiej mleko za drogie o cukrze ani nie wspomnę i wtedy wkraczają Polacy na czele z A. Lepperem na cze[o]le, desant z traktoru etc.
Nie no, troszq mnie poniosło, ale chciałbym zrobić Polacy vs. Amerykańcy.

Wracając do missionpacku, wtedy byłoby kilkanaście-kilkadziesiąt różnych misji, o różnych fabułach, więc jakoś mi to tak nie leży, bo wtedy każdy mógłby sam sobie wydać swoją misję...

@alderous
Nie chcesz - nie musisz robić. Może i się nie uda, ale przynajmniej będiemy z dumą mówić, że próbowaliśmy :D
Obrazek

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 02 lis, 2005 18:03

:d Jak zrobi się 1 porządna misje to nikt tego nie zauważa a jak się zrobi 20 takich sobie misji to ludzie w to grają, dziwne co nie? :P

Sądze że jednak by lepiej było stworzyć mission pack a ostatecznie to fabuła mogła by być o konflikcie w Czeczeni (PL+Rus VS Teroryści :P)
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint