Teraz jest Wt 24 cze, 2025 23:45

WP Soldiers 0.5

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostSo 19 lis, 2005 13:14

Jakiś kolo w newsie o Desert FIA napisał napisał(a):Zwłaszcza, że owe BMP zostało ponoć skradziejowane Spetzantz Mod...

Lepiej zrobić własne\lub chociażby przereteksturować [i poprawić?] zwykłe, BIS'owe BMP... jeśli tekstury będą kickassowe [tak jak w białoruskim BMP Pawła... Ryszki?], a dźwięki fajne, to to chyba wystarczy...

... z drugiej strony, przyznaję, BMP ORCS'ów jest pięęęękne...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Ingram

Major

Major

PostSo 19 lis, 2005 15:37

To musiałbyś zobaczyć Reteksturowane BMP od ORCS jakie pokazał ShadowY na forum BIS. Jest w barwach pustynnych, przepiękne po prostu.
Nie wiem czy on je teksturował czy to nowa wersja tego ICP BMP.
Ostatnio edytowano So 19 lis, 2005 23:01 przez Ingram, łącznie edytowano 1 raz

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 19 lis, 2005 18:09

WPS miał pokazywać sprzęt z misji na Bałkanach, a OM bliską przyszłość WP czyli najnowszy sprzęt. W związku z tym ja nie widzę raczej miejsca dla złomowatych BWP w żadnym z tych modów zwłaszcza, że wygląda na to, iż trzeba by zrobić wszystko od zera. Wolałbym zobaczyć ukończonego Rosomaka tym bardziej, że sporo pracy już w niego włożono.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 19 lis, 2005 18:19

W związku z tym ja nie widzę raczej miejsca dla złomowatych BWP

Bwp jescze przez długie lata bedą slużyć w WP. Bo to dobre wozy bojowe (wystarczy je leko zmodernizuje ;-) )
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 19 lis, 2005 18:38

Super. Oczywiście masz materiały, zdjęcia itd. tych zmodernizowanych BWP? :roll:

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 19 lis, 2005 18:51

mamy ladne bmp'ki
nawet dwa, jeden zrobiony przez Szumka a drugi przez ZoloQa
ma ktos ochote machnac na nie texy ?
nie ?
no to sza...

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 19 lis, 2005 19:00

Nie, ale te transportery stanowią podstawowy sprzęt jednostek zmechanizowanych.
Oczywiście można zrobić tylko rysia i rosomaka ale prawda jest taka że te transportery nie są (i raczej nie będą) głównym pojazden w którym (i przy wsparciu którego) do boju będzie ruszać żołnierze jednostek zmechanizowanych. Idąc twoim tropem drogi Alderousie (chyba popełniłem tutaj błąd w odmianie. Jeżeli tak się stalo to z całego serca przepraszam Alderous) to w packu żolnierzy ofpl snajper powinien dzierżyc w łapkach nie swd a sako (bo to jest nowszy model karabinu na stanie wp. A swd jezt "be" bo go "ruskie" zaprojektowały i to jeszcze w latach 60'), czy powinien się znależć jedynie ukm2000 (bo tylko ten ukm/rkm odpowiada standartom nato).

Edit: Apel do "załogi" marchewki. Nie wywalajcie swd z moda bo ja lubie ten karabin (a swd-m nadal jest na stanie wp). :)
Ostatnio edytowano So 19 lis, 2005 19:30 przez Barbarian, łącznie edytowano 2 razy

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostSo 19 lis, 2005 19:25

Dobra, koniec gadania bez sensu. W następnych wydaniach OM będzie snajper z Sako, a BWP też może się znajdzie, jak będzie czas i chęci na zrobienie go. Z przyczyn "ideologicznych" BWP nie skreślimy. :P

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 19 lis, 2005 20:09

Barbarian napisał(a): Idąc twoim tropem drogi Alderousie (chyba popełniłem tutaj błąd w odmianie. Jeżeli tak się stalo to z całego serca przepraszam Alderous) to w packu żolnierzy ofpl snajper powinien dzierżyc w łapkach nie swd a sako (bo to jest nowszy model karabinu na stanie wp. A swd jezt "be" bo go "ruskie" zaprojektowały i to jeszcze w latach 60'), czy powinien się znależć jedynie ukm2000 (bo tylko ten ukm/rkm odpowiada standartom nato).

Edit: Apel do "załogi" marchewki. Nie wywalajcie swd z moda bo ja lubie ten karabin (a swd-m nadal jest na stanie wp). :)

Człowieku co ty pierdzielisz? :roll: Odpowiedz na moje pytanie - masz zdjęcia tego zmodernizowanego BWP? Nie masz, bo nie zapadły w tej sprawie żadne decyzje. Jak ty sobie wyobrażasz robienie addonu czegoś czego nie ma i nie wiadomo nawet czy będzie? Mieliśmy robić sprzęt nowoczesny - takie były ustalenia na początku i tylko dlatego że pałasz wielką miłością do tej kupy złomu mamy wszystko odkładać i robić zabytki? A co potem An-2? Toż nawet zmodernizowane Mi-2 czy T-72M1 się w planach nie znalazły, właśnie z tego powodu.

Co do tego jakie BWP jest super przekonali się już Arabowie i Sowieci (w Afganistanie). Nie ma to nic wspólnego z jakąś rusofobią którą mi wciskasz. Odpuść sobie te wycieczki, bo mnie to nie bawi. Zachowujesz się jak rozkapryszony bachor. Chcesz BWP to zrób.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 19 lis, 2005 21:06

Ja mówiłem o zwykłym bwp. Dobra, to była tylko propozycja. A ty od razu porywasz za szable :grin: Po co te nerwy?
Co do tego jakie BWP jest super przekonali się już Arabowie i Sowieci (w Afganistanie).

Rosomak też Afganistanu by nie zawojował :razz:
Nie ma to nic wspólnego z jakąś rusofobią którą mi wciskasz.

Nie powiedzialem że jesteś rusofobem (jeśli uraził Cię ten fragmęt to przepraszam :spoko: )
Odpuść sobie te wycieczki, bo mnie to nie bawi

Ok :razz:
Zachowujesz się jak rozkapryszony bachor.

To juz była lekka przresada.

Btw. Nie sądziłem że odbierzesz tak serio tego posta. Pamiętaj że to Ty jesteś "Bóg i car" (razem z ekipą marchewki) jeżeli chodzi o zawartość tej modyfikacji. A ja mogę sobie tylko gadać.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 19 lis, 2005 21:24

Po prostu jestem realistą. Marchewka zakładała plan minimum tzn. coś co trafiłoby na wojnę w wariancie najbardziej prawdopodobnym (OM powstawało przecież z inicjatywy CFOGu, a CFOG to realistyczne misje), czyli niewielki kontyngent (na jaki możemy sobie pozwolić przy naszym budżecie) gdzieś za granicę.

W ciągu roku miała powstać piechota, broń, Rosomak, Honker jakaś cieżarówka i ewentualnie Sokół - coś co jest wykonalne bez porywania się z motyką na słońce.
Catch22 gdzieś zniknął i nie wiadomo kiedy okazało się że robimy całe WP. Na dziś z OM wydano broń - Rosomak, Honker i Star są w jakimś stadium tworzenia, a w jakim jest piechota nawet nie wiem. To co wyszło przede wszystkim to WPS, bo addony OM (airpack) jakie się ukazały doszły raczej przypadkiem z ludzmi którzy dołączyli, a nie wynikało to z pierwotnych planów. Zresztą i tak się dziwię że cokolwiek się udało, bo gdyby nie WPS Offtime'a nie byłoby komu tą broń w ręce włożyć.

Na obecną chwilę bezpośrednio nad addonami pracują właściwie Agent Smith, Offtime, Przez i dodawanie kolejnych addonów do listy tego co "fajnie byłoby zrobić" to oszukiwanie samych siebie. Pierwotnie miało być tak że najpierw realizujemy plan minimum, a potem robimy plany co dalej. Biorąc pod uwagę jak sprawy wyglądają chciałbym żeby chociaż to co jest zaczęte zostało skończone.

Ingram

Major

Major

PostŚr 23 lis, 2005 01:21

Można by jeszcze wziąść BMP z CSLAII i go przeteksturować albo jak to sugerowali koledzy, rzeczywiście zrobić własny model.
OFPL mają swoje własne plany dlatego od razu przepraszam za takie posty typu "Można by zrobić"
Jest to świetny mod i będę czekać z niecierpliwością na każdą nowinę ze strony tego modu.
Jednak, zobaczcie, że BRDM z WPS jest o wiele leprzy od tego z Silent War, rzeczywiście WPS naprawde odstawiłby SW daleko w tył gdyby powstały addony sprzętu pancernego.

*Psychol*

Cywil

Cywil

PostŚr 23 lis, 2005 21:22

dobra wszystko super ale jak to zainstalować????????????????

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 23 lis, 2005 21:51

ehhh....sciagasz->odpalasz instalke->instalujesz to do folderu żeby sie nic nie zgubiło-> tworzysz skrót z parametrami : -nomap -mod=WPSoldiers -> grasz (ew. korzystasz z opscji szukaj/readme/co-ci-jeszcze-przyjdzie-do-głowy :) ;) )

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 23 lis, 2005 22:53

patrzac na date rejestracji [tego] Psychola :P
zapomiales dodac ze jeszcze tzreba resa i pacze ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint