Teraz jest Śr 25 cze, 2025 00:36

Kampania od Polskiej sceny OFP!!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 21 lis, 2005 17:31

Przypominam że przyjmiemy z otwartymi rękami każdego kto będzie chciał wziąść udział w pracach nad kampanią. Więc z calego serca zachęcam do wspomożenia tego wspanialego projektu. Zarowno swoim głosem jak i umiejetnościami "missionmakerskimi". Zgłoszenia przyjmuję Ja i Przemo na pw.
Dobra, koniec już ogloszeń parafialnych :twisted:
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Oscypek

Major

Major

PostPt 25 lis, 2005 21:53

Porozdziela ktoś te misje ?

[Emotka na dziś, jutro itd: :czarodziej: ]

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 25 lis, 2005 22:11

To należy do zadań Przema. Możecie narazie sprubować zrobić filmik1 (intro już podobno jest w produkcji). Można ten okres "bezkrólewia" wykożystać i przysłać Mi Wasze poprawki do kampanii.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 28 lis, 2005 15:36

Zastanwiam się co było by lepsze. Użycie m113 (combat) czy bis'owskiego (bradleya)? Wprawdzie m113 bardziej by pasował, ale niestety swoje waży (a lepiej by było gdyby pliki do kampanii nie ważyły łącznie 60MB). Co sądzicie o wykożystaniu standartowego Uh60. Może lepszy byłby pavehawk? Bo skoro jest to archipelag to śmigłowce raczej by latały nad oceanem. Zwłaszcza że kontyngent na archipelagu ma według kampanii zostać zwiększony do batalionu (wysłano tam 2 kompanie usmc które przy desancie z moża raczej nie używały by uh60 blackhawk). A skoro jesteśmy przy temacie lotnictwa. Można by "odseparować" addon polskiegi mi24 z packa vilasa (może nie zapiera on dechu w piersi, ale lepszy rydz niż nic ;-) ). Amerykanie natomiast będą wspierać gracza Ah64 (lub cobrami*). Także mozna by użyć w kampanii ofsprey'a (znalazłem na ofp.info addon tego latadła który waży tylko 579kb). Co sądzicie o tych pomysłach?

* jeżeli pryjmiemy że mają na archipelagu operować jednostki amerykańskiej piechoty morskiej (usmc).

EDIT: Dżery, czepiasz się zbendnych szczegułów :D
Ostatnio edytowano Pn 28 lis, 2005 17:23 przez Barbarian, łącznie edytowano 2 razy

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 28 lis, 2005 17:04

Jak tylko powiesz mi, co to za jednostki: "marins", "blackhouk" czy "peyhawk", to chętnie wyrażę swoje zdanie :roll:

Dodane: Owszem, czepiam, może to dlatego w moich postach nie ma problemu ze zrozumieniem treści i rażącymi błędami ortograficznymi... :roll:
Obrazek

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 28 lis, 2005 18:52

a po kiego używać Mi-24 villasa skoro mamy o wiele piękniejsze od LWP ?
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 28 lis, 2005 19:19

I właśnie go odnalazłem i doszedłem do tego samego wniosku. A co do do blackhawka to chyba (ze względów ekonomicznych) najlepiej będzie jak użyje się tego od bis'u (bo tylko blackhawk od Tyśka wyglądał ładnie i ważył mało, ale za to był cały czarny co go raczej dyskwalifikuje). Zastanawiałem się także nad użyciem T72m lwp w roli czołgu sił rządowych (gdyby tylko ta biło- czerwon szachownica nie była by tak widoczna). W gra wchodzi także addon T72A (ladnie się prezentuje, waży mało, efektownie wybucha. Problem w tym że jest strasznie wrażliwy na pociski); oraz T72 od children of war. Uzupełniłem także liste addonów o kilka "duperelek". Jak Offtime prześle mi "komunikaty radiowe" to roześle finalną wersje scenariusza.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 12 gru, 2005 16:48

Dobra, robaczki, jedziem z tym koksem bo "świnta idą". Zgłaszać się do mnie po misje (jaką czujecie się na siłach zrobić, a ja zobaczę co da się zrobić ;-) ). Post ten dotyczy raczej członków "ekipy" która potwierdziła chęć twożenia kampani. Nie zmienia to faktu że chętnie przyjmiemy wszystkich chętnych (i zdolnych) do robienia misji (lub użyczenia swego głosu na potrzeby kampanii). Liste misji które chcielibyście zrobic możecie przesyłać mi na pw, gg.
P.s Nie ruszajcie narazie misji 1, 2 i ostatniej (resztę możecie realizować) i pamiętajcie że niedługo nastąpi uaktualnienie scenariusze o komunikaty i dialogi pióra Offtima. Więc nie leniuchować :razz: A jak ktoś się nie zgłosi to dostanie ode mnie ponaglenie. Natomiast Ci co się będą migać dostaną karniaka w postaci misji nadanej przymusowo przez moją skromna osobę ;-)

Jon

Generał

Generał

PostCz 05 sty, 2006 21:18

No co jest robaczki, odechciało się...?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 05 sty, 2006 22:00

Jonez napisał(a):No co jest robaczki, odechciało się...?

¦wierzbia pakuszki (już testować się chce :razz: ). Projekt (wbrew pozorom) żyje. Obecnie ekipa projektu pracuje w pocie czoła (przynajmniej ja mam taka cicha nadzieje :] ). Może w weekend dostaniesz Jon pierwsze misje do testownia.

Good G's

Cywil

Cywil

PostN 08 sty, 2006 19:33

Jak jest jeszcze możliwośc chciał bym również sie pisać na zrobienie pare misji z wykonaniem addonów: WP i może z RHS
????????????????????????!

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostN 08 sty, 2006 20:27

Ten projekt nie wydaje addonów. To nie jest mod. Jeżeli jesteś zainteresowany robieniem addonów to skontaktuj się z Operacją Marchewka; Ludowym Wojskiem Polskim czy z Silent War Mod (ale prace nad tymi modyfikacjami sa już dosc mocno zaawansowane, a poza tym trzeba mieć doswiadczenie i umiejetnosci żeby dołaczyć do ekipy tych modów). Więc szanse na stanie się ich czlonkiem są dość male na dzisiejszym etapie. My zajmujemy się tylko zrobieniem mozliwie jak najlepszej kampanii promujacej pack addonow WPS i OM (oraz także wszelkich innych addonów polskich twórców i modów). Nasz projekt jest mały i zawdziecza swoje istnienie zapałowi małej grupki rodzimych mission makerów (oraz kilku innym osobom :razz: ). I nikt nie zamierza (przynajmniej na razie) ciągnac go dalej po wydaniu kampanii. Obecnie poszukujemy spikerów do kampanii. Ale jeśli bardzo chcesz zrobić coś na potrzeby tego projektu, to bardzo by nam się przydał addon/animacja wisielca (przy czym musi to być wysielec wiszący na drzewie bądż na belce stropowej stodoły). Zamiasyt wisielca mołby być zrobiony nieszczęsnik powieszony na chaku żeżnickim (i powieszony na drzwiach stodoły).
A jeżeli chcesz zrobic misje na potzreby kampani to przyslij mi na adres barbarian2@vp.pl jedną ze swoich misji, jeżeli bedzie dobra to otrzymasz do zrobienia jakąś misje. Jeżeli jesteś zaiteresowany to napisz do mnie na pw. Tyle...

Ive

Chorąży

Chorąży

PostN 08 sty, 2006 20:29

@Barb, dzisiaj tego nie dałem rady nagrać, ale jutro spróbuje... narazie cwiczę :)
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Obrazek

Good G's

Cywil

Cywil

PostN 08 sty, 2006 23:21

Poprosił bym o przysłanie mi scenariusz lub jakiejś misji do wykonania :spoko: mój adres to baca_1986@o2.pl
????????????????????????!

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPn 09 sty, 2006 08:49

Jakie wyspy obowiazuja w tym mission packu? Bo jesli nie ma ograniczen, to moge przerobic pewnego coopa na SP i zmienic jednostki na GROM i sprzet z WPS...
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint