Teraz jest Śr 25 cze, 2025 01:12

WPS - Odbijanie jeńca (nowa misja)

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Monty

Porucznik

Porucznik

WPS - Odbijanie jeńca (nowa misja)

PostN 27 lis, 2005 01:25

Właśnie zrobiłem nową misję pod WPS`a, mając na uwadze to, że w tej chwili mało jest misji SP, które zostały stworzone w oparciu o ten świetny minimod. Elementów fabuły nie zdradzam, by nie psuć zabawy. Zapraszam do ściągania i wyrażania swoich opinii w tym topicu.

Link: http://www.xthost.info/OfP/Odbijaniejenca.rar

Wymagane addony:
WP Soldiers v0.50
WP Soldiers Patch v0.51
OFPL Extension Pack v0.8

Podziękowania dla Mirage`a za beta-testy :)
Ostatnio edytowano Pt 02 gru, 2005 19:32 przez Monty, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostN 27 lis, 2005 14:57

Intro całkiem niezłe choć zastąpiłbym tych smutnych panów ze specnazu regularną piechotą [w końcu to ona patrolowała teren w okół wsi Bor]. I trochę zbyt długie odstępy między przejściami kamery, gdy zwiadowca patrzy przez lornetkę [tzn, gdy jest widok "z lornetki"]. A jak sama misja? "Missing Addons: OFPL_adds"...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostN 27 lis, 2005 15:08

Errrr.... misją była robiona pod starym WPS-em widocznie.

To powinno pomóc na ten problem. Po prostu zastąpcie stare OFPL_events.pbo tym plikiem.

Jon

Generał

Generał

PostN 27 lis, 2005 15:27

Raczej chodzi o to, że sporo osób [np. żuker] nainstalowało wersję 0.5 na 0.4 - I ten plik został, i mimo iż zapewne nie był w misjach używany - dodawał się do mission.sqm. Dlatego każdy "nowy", który zacznie przygodę z WPS od 0.5\0.51 - nie będzie mógł w misję pograć właśnie z powodu owego felernego addonu...

Ponieważ miałem problemy z WPS po nainstalowaniu 0.3 na 0.2, od teraz za każdym razem czyściłem folder przed ponowną instalacją... Dlatego w misję sobie nie pograłem... \ @Ag_Smith - Co ten plik zmienia?

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostN 27 lis, 2005 18:04

Usuwa błąd "Missing addons: OFPL_adds".

Oczywiście plik OFPL_adds.pbo powinien zostać usunięty.

Monty

Porucznik

Porucznik

PostN 27 lis, 2005 20:14

Już wcześniej były problemy z tym plikiem OFPL_adds.pbo, gdy dodałem wpis do mission.sqm "ofpl_adds" u mnie wszystko było ok, jak się okazuje tylko u mnie. Błąd już usunąłem, wywaliłem ten plik OFPL_adds.pbo, OFPL_events.pbo podmieniłem. Zamiast Speznazu w intrze dałem zwykłych żołnierzy. Mam nadzieję, że to pomoże. Nowy link do poprawionej misji w pierwszym poście :)
Obrazek
Obrazek

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostN 27 lis, 2005 22:02

Szczerze mówiąc, wymiękłem gdy do wioski "w odsieczy" przyjechał T72, a chwilę później zakładnik zginał od granata... może później spróbuję jeszcze raz. :]

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 01 gru, 2005 19:25

Uwaga, Tekst zawiera dość dużą ilośc spoilerów!

Yhyhy, ściągnąłem dość dawno to ale dopiero dzisiaj udało mi się w końcu przetestować twoją misje. Otóż Intro jest niezłe, nie za długi, nie za krótkie, po prostu w sam raz. A co do misji, to trochę za dużo tych patroli jest i trochę nierówno są rozłożone. Czyt. Pozwoliłem sobie przejść misje trochę inaczej, otóż gdy po potyczce z 3 patrolem z rzędu dostałem w ręce wróciłem się do miejsca w którym się zaczynało, niestety tam nie było apteczek a mi bandaże coś nie chciał działać :S. Postanowiłem więc zobaczyć czy ruskie udzielą mi jakiejś pomocy medycznej. W tym celu udałem się do Lipan, swoich zostawiłem na wzgórzu a sam zająłem się garnizonem miasta. Niestety los po raz kolejny nie sprzyjał mi bo zamiast szpitala polowego znalazłem T72 i bwp :P Więc wracam z powrotem pożyczyć od rosjanów RPG. No więc po zniszczeniu T72 i BWP idę do bazy polskiej, może tam będzie medyk. Gdy tam dotarłem zamiast medyka znalazłem napis Misja zakończona. Za drugim razem, już bez większych problemów, udało mi się skończyć tą misje. Podsumowując, odwaliłeś kawał dobrej roboty Monty przy okazji misja idealnie pasuje jako coop w MP :)
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Jon

Generał

Generał

PostCz 01 gru, 2005 20:35

Przez pewien czas byłem odcięty od neta...

... no i miałem kupę czasu, by przejść ową misję :twisted: I choć było trudno...

Obrazek

A misja... totalny, przegięty [dosłownie :eek: ] odjazd :spoko: Super klimat robi muza z IGI 2 na początku - pełen odjazd :)

Sugestie:

Zwiększ naszym predyspozycje na max
Wrogom zmniejsz o połowę
Po cholerę OFPL Extension Pack, skoro w misji nie ma wyboru broni? [ten ostatni, najważniejszy "brak"]
Zmniejsz wyzwalacz kończący misję - tak by misja faktycznie kończyła się "W" bazie :]

To tyle :) Niezbyt podobały mi się też głosy, ale nie było tragicznie - ale to tylko kwestia gustu :) Ogólnie - świetna robota, naprawdę przydałoby się więcej takich misji 8)
Ostatnio edytowano Pt 02 gru, 2005 20:11 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz

~ Ronald Reagan

Monty

Porucznik

Porucznik

PostPt 02 gru, 2005 19:31

Wielkie dzięki za te dotychczasowe sugestie, rady dotyczące mojej misji. Właśnie poprawiłem nieco misję: zmniejszyłem predyspozycje wrogom, dodałem bronie z OFPL Extension Pack do ekwipunku, zmniejszyłem wyzwalacz kończący misję i dodałem szpital polowy w Lipanach. Nowy link w pierwszym poście :)
Obrazek
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostPt 02 gru, 2005 20:10

Lipanach? :| A co do misji - Zaraz chętnie przetestuję :)

~ Ronald Reagan

yesterday

Cywil

Cywil

PostCz 06 lip, 2006 12:19

bardzo was proszę czy możecie wsadzić ten plik(OFPL_Events_0.51) na rapidshare.de lub megaupload.com gdyż nie moge pobrać żadnego pliku z tej strony

Monty

Porucznik

Porucznik

PostCz 06 lip, 2006 15:30

To był problem, który dotyczył starej wersji WPS v0.5. W kwietniu br. została wydana nowa wersja minimodu WPS w wersji 0.55. Na tej stronie znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, by móc zagrać w moją misję, znajdziesz ją na stronie OFPC PL w dziale Download -> Misje SP -> Misje polskojęzyczne. życzę miłej gry :)
Obrazek
Obrazek

Grey

Chorąży

Chorąży

PostCz 06 lip, 2006 15:48

Eee, Jones, zabiles siedemdziecieciu ruskich w tej misji plus BMP i ciezarowki? Eeee... co Wy za misje robicie :) To jakis PiSowski program patriotyczny?? :P
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: WPS - Odbijanie jeńca (nowa misja)

Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint