Teraz jest Śr 25 cze, 2025 01:40

LIBERATION!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 06 gru, 2005 16:33

Volt napisał(a):
alderous napisał(a):Bo AI oczywiście jest świetnym taktykiem :roll: Zastanawiasz się czasem nad tym co piszesz?

Ja mówię o graczu

A ja mówię o modzie Liberation i o tym jak funkcjonuje w nim AI, więc jeśli chcesz sobie pogadać o graczu to załóż sobie własny temat.

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 06 gru, 2005 16:42

Artyleria... Lepiej nie wprowadzac jej bo z LIB w MP strasznie laguje...
Przydało by się też odebrać AI granaty albo chociaż żeby serwer miał zmieniony skrypt granatu odłamkowego. Oczywiście na testy też się pisze :>

Ps. Rozumiem że problem głównie jest z Maximem gdy się atakuje ruskich?

EDIT: Zapomniałe dodać że 18 graczy w MP to samobójstwo (i tak zapewne tyle osób nie bedzie ale...)
Ostatnio edytowano Wt 06 gru, 2005 16:51 przez reyhard, łącznie edytowano 1 raz
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 06 gru, 2005 16:49

Ciekawe czy dało by się przerobić 88'ki tak aby mogły poprowadzić ostrzał altyleryjski ;-)
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 06 gru, 2005 17:25

reyhard napisał(a):Artyleria... Lepiej nie wprowadzac jej bo z LIB w MP strasznie laguje...
Przydało by się też odebrać AI granaty albo chociaż żeby serwer miał zmieniony skrypt granatu odłamkowego. Oczywiście na testy też się pisze :>

Ps. Rozumiem że problem głównie jest z Maximem gdy się atakuje ruskich?

EDIT: Zapomniałe dodać że 18 graczy w MP to samobójstwo (i tak zapewne tyle osób nie bedzie ale...)

Z Maksimem pewnie też, ale przede wszystkim 45'tka zdejmuje oba czołgi (zaznaczam, że czołgi mają predyspozycje na maks, a działo na zero i czołgi są w grupie z piechotą, która powinna szybko wykryć i wskazać czołgistom cel). Mam wrażenie, że w porównaniu z PaK36 jest dużo lepsza.

W każdym razie wariant drugi tj. 4*squad + 4*T-26M39 vs. 3*squad+PaK36+2*HMG34 sprawdza się lepiej (potem jest potężny kontratak faszystów).

18 ludzi nie przewiduję, bo tyle mi serek nie udźwignie.

IMHO mod jest kompletnie spieprzony. Takie ładne modele, tekstury i efekty, a tak beznadziejne od strony technicznej :/

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 06 gru, 2005 17:39

Alderous napisał(a):mod jest kompletnie spieprzony. Takie ładne modele, tekstury i efekty, a tak beznadziejne od strony technicznej

Może z powódek nacjonalistycznych (mosin też jest lepszy od mausera mimo iż powino byc na odwrót). A co do dział p.panc to radziecka 45 byla lepsza od 37mm PaK'a 36 (słynej koładki).

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 06 gru, 2005 18:00

Barbarian napisał(a):Może z powódek nacjonalistycznych (mosin też jest lepszy od mausera mimo iż powino byc na odwrót). A co do dział p.panc to radziecka 45 byla lepsza od 37mm PaK'a 36 (słynej koładki).

Na takim dystansie te 8mm nie ma znaczenia - penetracja w obu przypadkach powinna być wystarczająca co nie zmienia faktu, że trafić i przebić nie znaczy zniszczyć.

Spodziewałem się, że to będzie coś w rodzaju CMBB z pierwszej perspektywy, ale z realiami WWII to ma niewiele wspólnego :(

ładuje się w to swój czas, a na koniec ma wrażenie że można go było spędzić pożyteczniej...coś OFP mnie zawodzi.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 06 gru, 2005 18:20

Addony zawsze mozna przerobić. I tak zrobili dużo dobrej roboty (¦wietna balistyka). Zawalili natomiast przebicie niektórych rodzajów broni (chociaż zachowali pewne proporcje). Problem polega także na odległościach. Większość starć w misjach dzieje się na dystansie kilkudziesięciu metrów. Podczas gdy w CM byl to czesto dystans kilkuset metrów (starcia czołgów/ostrzał z dział i km'ów). Wszystko moim zdaniem rozbiło się o możliwości silnika ofp.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 06 gru, 2005 19:11

Można przerobić, ale nie wiem czy to coś da i nie wiem czy będą próbowali. W każdym razie mam wrażenie, że nie tylko nie udało im się oddać realiów tamtych czasów, ale jednocześnie pozbawili ten mod grywalności - chyba nie tylko mnie skoro mimo wysokiej jakości wizualnej ich addonów, misji jest jak na lekarstwo.

PS. Zabawne bugi znalazłem. Patrząc przez właz kierowcy w T-26 nie widzi się budynków - działa to samo ograniczenie engineu OFP co w przypadku szyb w samochodach. Poza tym źle skorelowali lufę z celownikami broni - widać to np. w Flak18 (brak zooma celownika w tym dziale to kuriozum).

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 06 gru, 2005 19:19

Może by zapodać ekipie lib mod liste "buraczków" jakie znalazłeś w tym modzie (nie daje to gwarancji że coś poprawią, ale napewno to nie zaszkodzi)? Mi tam ten mod daje duzo frajdy (ustawić kilka drużyn przeciwnika i pruć do nich z ppsh lub mg34 :twisted:). Zresztą zna ktoś modyfikacje która spełniła oczekiwania graczy (poza fdf)?

Btw. Mnie najbardziej zirytowała celność 20mm dzialka pzII oraz zbyt mała efektywność "wiązek granatów" (tylko raz mi się udało zniszczyć T-34 tą bronią).
Ostatnio edytowano Wt 06 gru, 2005 19:38 przez Barbarian, łącznie edytowano 1 raz

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 06 gru, 2005 19:30

No to tak:
-Podczas gry MP jak skonczy sie mag w BMW R71 /w MG34 i jest kierowany on przez dwoch graczy to wtedy nie działa opcja reloade (chyba że jeden z graczy wysiadzie z niego)
-Podczas gry w MP gdy próbujesz wejść do T34 (zauważyłem ze wystepuje to w wszystkich czolgach na ktorych mozna zamontować MG) nastepuje okropna desynchronizacja
-Gdy obraczasz Mg to raca on do poziomu (szczegolnie denerwujace na wzniesieniach)
-Można bagnetem robić "dziury" w wyspie
-A siłe ognia i celność niektórych czołgów pominne...
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 06 gru, 2005 19:33

i jeden blad kosmetyczny
-brak animacji zamka "bolt action"
Niby nic ale o durnowato wyglada jak "ziom" strzeli i stoi jak palant nic nie robiac :)

Foliescu

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 08 gru, 2005 10:27

bugi- gdy sie wejdzie na piętro budynku i wyjrzy przez okno to nie widać pojazdów... [chciałem z peemki serie do środka wpuścić :)]
a co do ruskiej 45 tki... to yła dobra armata.. niestety amunicja do niej była niesolidnie wykonywana- szczególnie na początku wojny- pociski b często rozpadały się... fajnie to widać w cmbb
Wenn ist das Nunstuck git und slotenmeyer?

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 gru, 2005 14:54

To nie wina Liberationa tylko budynków [od bisu?]. Co do błędów, bardzo dziwnym błędem jest siła MP 28. Np. 2 seryjki z bergmana i juz po Opel Blitzu, co dziwniejsze, hitboxy przestają działać gdy strzelasz z MP-28 (spróbujcie ustrzelić z niego załogę pak 36).

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 gru, 2005 22:16

Jako że misji MP pod Liberationa nie ma prawie
wcale postanowiłem stworzyć kilka aby wypełnić tą luke :)
Niestety, Lib jest "troszeczke" lagowaty w MP i potrzeba dość silny
komputer aby je odpalić w MP (chociaż raczej to bardziej łącze
zapycha :P)

Pack zawiera:
-6 misji cooperative mojego autorstwa
-1 przeróbka misji (Mounatin Wars,Lothaar [DV])
-1 Battlefield style mission (rnd pos nie działa)
-3 Bisowe misje przerobione pod Liberationa

Wymagane addony w readme. Czekam na komentarze :)

http://reyhard.boo.pl/ofp/misje/Lib_MP_Pack.rar

BOLO

Chorąży

Chorąży

PostPt 04 sie, 2006 13:04

A ja tak dopowiem, że wyszła poprawka do moda, dodająca animacje przeładowania mausera. (Ale ja dale zostaje na nextgenie!)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint