Teraz jest Wt 24 cze, 2025 09:48

[misja w rozwoju] "Red Crow"

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Chaos

Kapral

Kapral

[misja w rozwoju] "Red Crow"

PostWt 01 lis, 2005 18:57

Zaczalem rozwój tej misji w kwietniu 2004 roku i przez pewien czas lezala "na boku" dopóki nie zainteresowal sie nia mój kolega - ShadowNX - z RHS.

Misja opowiada o akcji w ostatnie dni pierwszej wojny w Czeczeni. W jednej z wiosek okopali sie czeczenscy bojownicy. Maja zakladników i przypuszcza sie, ze jest w sród nich syn jednego z wysoko postawionych czlonków politbiura co komplikuje sprawe. Naturalnie inaczej starto by wies z powierzchni ziemi. Wiec Rosjanie próbuja zajac wies przy pomocy czolgów i piechoty. Czeczency jednak sa gotowi walczyc do ostatniej kropli krwi, sa zdeterminowani oraz nieustraszeni. Naturalnie takze doswiadczeni. Wysyla sie wiec jako wsparcie dobrze wyszkolona jednostke Gwardii Tamanskiej , która ponadto z innej strony atakowac ma.

To w skrócie do historyjki misji.

"Bajery":
- menu, w którym mozna wybrac stopien trudnosci,pore dnia lub pogode
- az piec filmików, które leca w tle menĂĽ. Ponadto wszystkie pozycje kamery, wybór filmików i przyblizenie kamery sa przypadkowe
- bardzo zdetalowane otoczenie
- realistyczna taktyka po obu stronach
- intro, 2 outra i cutscenka
- Nowosc: CRDS-P w wersji 2.0
- ChSBCS w wersji 1.5
- zdetalowany briefing
- duzo drobnych detali jak np. znane Wam z "Mamby" szukanie dokumentów
- wiele tracków muzycznych
- tekstowo co najmniej 3 wersje jezykowe. Polski,Niemiecki i Angielski.
- planowane sample w jezyku rosyjskim. Dopiero potem moze i inne.
- mozliwosc grania misji w modusie coop (planowane od 4 do 12 graczy)

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Powstana 3 wersje:
- z minimum addonów
- ze srednia iloscia addonów
- z maksymalna iloscia addonów

Byc moze takze jeszcze 3 wersje pod tytulem "56k friendly" - w tym wypadku wiele tracków muzycznych zostanie zastapionych oryginalnymi trackami BIS.

Wiecej na temat (a takze inne scriny) znajdziecie na forum OFPMDB lub na forum BIS

POSZUKUJE wiec SPEAKERĂ?W mówiacych plynnie po ROSYJSKU aby nagrac pierwsze kwestie !!!! Ponadto powinniscie miec nie najgorszy mikrofon aby jakosc byla odpowiednia.

Wiem, ze w Polsce ciezko znalezc kogos chetnego, ale moze tym razem sie uda. Mysle, ze sukces "Mamby" udowodnil Wam, ze warto.
Ostatnio edytowano Śr 10 gru, 2008 19:37 przez Chaos, łącznie edytowano 2 razy

Zabix

Major

Major

PostWt 01 lis, 2005 19:27

Warto napewno, ale wez teraz pod uwage liczbe FPS podczas gry... :wink:

żuker

Major

Major

PostWt 01 lis, 2005 22:03

Jeśli tą misję robi Chaos, to napewno warto czekać :)
Tak jak pisał powyżej kolega, weźcie pod uwagę fps, fps, fps...

Powodzenia

Chaos

Kapral

Kapral

PostWt 01 lis, 2005 23:08

Wielkie dzieki ;)

Miedzy innymi z tego powodu beda 3 rózne wersje misji - zeby FPSy nie byly takie jak w "Mambie". Niestety musze przyznac, ze sa sytuacje, w których FPSy stwarzaja problem. Ma to z pewnoscia cos wspólnego z wysoka jakoscia addonów i ich teksturek. Jednak tak jak i Mamba misja bedzie sie troszeczke dopasowala do Waszych kompów. W najgorszym wypadku bedzie trzeba zredukowac pare ustawien w preferencjach - tak jak w Mambie. Jednak spodziewam sie, ze wersja z minimum addonów bedzie plynnie chodzila.

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 26 gru, 2005 02:16

I jak wyglądają prace nad misją? Muszę przyznać, ze czekam z niecierpliwością...

Chaos

Kapral

Kapral

PostPt 06 sty, 2006 17:24

Prace trwaja, po swietach bede potrzebowal troche czasu do "rozruchu". Wiecej sie dowiecie z newsów na OFPMDB.

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 06 sty, 2006 18:18

Czekamy :)
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 26 maja, 2006 14:29

I sie nie doczekamy :( ?
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

101st Paratroop

Major

Major

PostPt 26 maja, 2006 17:03

Grey napisał(a):I sie nie doczekamy :( ?

A kto tak powiedział? Porządne misje się robi miesiącami, a nie tak jak ja moją kampanię tydzień :oops:

Jon

Generał

Generał

PostPn 29 maja, 2006 11:21

101szy, looknij na datę 2ch ostatnich postów - trochę czasu minęło, a Chaos nie podał żadnych informacji - więc obawy Grey'a są jak najbardziej uzasadnione. Nie pouczaj nas ;-)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

101st Paratroop

Major

Major

PostPn 29 maja, 2006 14:38

Jonez napisał(a):101szy, looknij na datę 2ch ostatnich postów - trochę czasu minęło, a Chaos nie podał żadnych informacji - więc obawy Grey'a są jak najbardziej uzasadnione. Nie pouczaj nas ;-)

Ależ Jonez ja nie mam zamiaru was pouczać ale ja bym tak szybko nie skreślał tej misji. Może to być zastój ale szanse nadal są.... chyba :/

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPn 29 maja, 2006 19:30

Ale nikt jej nie skresla. Jakbym ja skreslal, to bym nie odswiezal watku, prawda? Mnie sie Oper. Mamba bardzo podobala i mam nadzieje, ze chaos pracuje / wroci do pracy i nas uraczy nowa rozbudowana misja.

Nazhir

Spammer

Spammer

PostCz 01 cze, 2006 12:41

101 st paratroop napisał(a):
Grey napisał(a):I sie nie doczekamy :( ?

A kto tak powiedział? Porządne misje się robi miesiącami
ta misja będzie więc MEGAporządna :mrgreen:

ale skriny fajne są.
trzymam kciuki za ukończenie misji
pozdrawiam :mrgreen:
Obrazek
spammuję, więc jestem

Grey

Chorąży

Chorąży

PostCz 01 cze, 2006 13:43

Bedzie. Zagraj w Operation Mamba i bedziesz wiedzial na jakim minimalnie bedzie poziomie. Minimalnie, bo zazwyczaj mission makerzy sie rozwijaja.

Monty

Porucznik

Porucznik

PostCz 01 cze, 2006 14:53

Nie musicie się obawiać, Chaos cały czas pracuje nad misją. I dobrze, niech się nie spieszy, "Operation Black Mamba" też długo powstawała i widać podczas gry w nią, ile pracy w nią włożył. Jej testowaniem zajmuje się Sudden Death, z tego co napisał jakiś czas temu na forum OFPMDB, Chaos ma jakieś problemy z OFP, prawdopodobnie związane z wydajnością misji, ma nadzieję, że tylko przejściowe. Przypuszczam, że stara się zrobić wszystko, by jego najnowsza produkcja działała obiecująco także na słabszych sprzętach. Ja także nie mogę już się doczekać misji "Red Crow" :)
Obrazek
Obrazek
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint