Teraz jest Wt 24 cze, 2025 17:54

Offtime's GROM Operator Pack

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

Offtime's GROM Operator Pack

PostPn 26 gru, 2005 19:33

Odpaliłem, zobaczyłem, do teraz zbieram szczękę z podłogi.

Cudowny model, za***iste tekstury, świetnie wykonana broń [choć wiem, że to osobny addon - mimo wszystko brawa dla Twórców] i ogólnie świetny addon. Nie ściągnąć to grzech. Ogólnie gromkie brawa dla Offtime'a, Ag_Smitha i Marcina.

A co wy o nim sądzicie? PS: Pytanie do samego Offtime'a: Ile tekstur twarzy jest w packu?
Ostatnio edytowano Pn 26 gru, 2005 19:57 przez Jon, łącznie edytowano 2 razy
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 26 gru, 2005 19:50

Rozumiem że addon wygląda świetnie (a czego inego mogliśmi się spodziewać po Offtimeie niż świetnej roboty? :grin: ). Ale Jon, nie rozumiem dlaczego nie dodałeś rodzaju tematu (kurcze, chyba się starzeje bo zaczynam się czepiać ;-) )
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Jon

Generał

Generał

PostPn 26 gru, 2005 19:58

Zauważyłem dopiero teraz, zapomniało mi się.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 26 gru, 2005 20:13

tylko 6 i na dodatek wszystkie pomalowane tak samo
moze kiedys to zmienie, narazie z checiami ciezko, musialem sie zmuszac zeby chociaz te 6 zrobic....

Kangur

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 gru, 2005 20:57

Instaluję, włączam grę, edytor, patrzę... nareszcie!

Trudno mi samemu powiedzieć dlaczego, ale wcześniejsze addony polskich jednostek mnie nieszczególnie zachwycały... W tym wypadku starczyło jedno spojrzenie by wiedzieć, że to jest to :) Czekałem na naprawde dobrze wykonany GROM. Czuję jednak pewien niedosyt. Czemu? Ponieważ ten pack jest bardzo skromny. Tylko trochę cukru na język, zamiast zaspokojić, pobudził apetyt. Gdyby tylko jeszcze byli w kamuflażu leśnym... Chciałem przekonwertować swoją misję, ale w tym mundurku nie bardzo mi do tego pasują :? Nie będę teraz zabierać się do robienia misji od początku, bo byłoby to skazane na niepowodzenie.

Czekam na wydanie innych wersji umundurowania, uzbrojenia, o ile takie są w planie :)

Mały OT:
Broń używa magazynków JAM`u. Choć miałem do nich awersję, JAM3 zmienił moje nastawienie. Prawie. Zastanawiam się na ile jest realistyczne 12 granatów (tych od granatnika), które (i właściwie w tym, a nie w ilości, rzecz) same się przeładowują :/

Jon

Generał

Generał

PostPn 26 gru, 2005 21:06

Jest odgłos przeładowywania granatnika m203. Co do "ilości" żołnierzy w pack'u - wystarczy samemu ich przebroić - taki Operator może robić bez problemu za Team Leader'a czy AT [chociaż nie powiem, odpowiednie klasy w edytorze by się przydały]. Swoją drogą, jakiej broni powinien używać Machine Gunner\Automatic Rifleman w oddziale GROM'u?

~ Ronald Reagan

Kangur

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 gru, 2005 21:15

Jonez napisał(a):Jest odgłos przeładowywania granatnika m203

Ale w tym czasie możesz sobie biegać, strzelać :) Wiem, czepiam się szczegułów :)

Swoją drogą, jakiej broni powinien używać Machine Gunner\Automatic Rifleman w oddziale GROM'u?

Jednostka ma na swoim stanie także ręczne karabiny maszynowe RKM PK. Zapewnia on ciężkie wsparcie ogniowe. Znajduje się on na wyposażeniu m.in. grup abordażowych oddziału wodnego. Ostatnio jednostka zakupiła karabiny FN Minimi, które prawdopodobnie zastąpią RKM PK

¬ródło
Ostatnio edytowano Pn 26 gru, 2005 21:18 przez Kangur, łącznie edytowano 1 raz

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 26 gru, 2005 21:18

Jonez napisał(a):Jest odgłos przeładowywania granatnika m203. Co do "ilości" żołnierzy w pack'u - wystarczy samemu ich przebroić - taki Operator może robić bez problemu za Team Leader'a czy AT [chociaż nie powiem, odpowiednie klasy w edytorze by się przydały

Akurat z klasami w configu nie ma wiele roboty, więc można na własną rękę dorobić :] ( Ewentualnie poczekać, może Offtime znajdzie kiedyś czas i chęci na rozszerzenie packa :)

Jonez napisał(a):Swoją drogą, jakiej broni powinien używać Machine Gunner\Automatic Rifleman w oddziale GROM'u?

Hmm... Z tego, co ja się orientuję, w Iraku korzystano chętnie z M249 i PK...

Dodano: Kangur - ubiegłeś mnie :)
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostPn 26 gru, 2005 21:18

Kangur napisał(a):Ale w tym czasie możesz sobie biegać, strzelać

A w real'u nie? :)

A za info thx. Gorzej, że koleś z pk trochę nie pasuje do reszty drużyny, która ma broń z tłumikami...
Ostatnio edytowano Pn 26 gru, 2005 21:20 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz

~ Ronald Reagan

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 26 gru, 2005 21:19

Tia....naprawde miodzio :) ale jak zwykle mam zas...zakichany problem : otóz gdy chce zagrac Operatorem GL (i GL +NVG) wyskakuje jakze znany no entry .modelSpecial.....i wogole podejzanie bylo jak po wpisaniu hasla zaczely wyskakiwac komunikaty o zle zassanych plikach....za 4 razem sie wlaczylo i wszystko oprocz operatora + Gl dziala....hmmm czyzny mi broni brakowalo (ltore mam ...) czy model mam skitraszony? (co mi najmniej przeszkadza ...ale jakos za kazdym razem mi sie nie chce dodawac M4+m203 dla żołnieży :D...swoja droga najczesciej uzywam G36c :) :)

Kangur

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 gru, 2005 21:24

Hmm... Z tego, co ja się orientuję, w Iraku korzystano chętnie z M249 i RKM...

Przeglądałem w Empiku jakiś czas temu GROM.pl, podobno najlepsza książka na temat GROMu wydana. Z tego co tam czytałem to zarówno GROM jak i komandosi z Lublińca jak czegoś im brakowało często używali to co im dali Amerykanie, którzy chętniej dozbrajali nasze elitarne jednostki niż polscy logistycy :]

A w real'u nie? Smile

Nie przeładowywałem nigdy granatnika M203 :P

Zabix

Major

Major

PostPn 26 gru, 2005 21:38

Goose napisał(a):Tia....naprawde miodzio :) ale jak zwykle mam zas...zakichany problem : otóz gdy chce zagrac Operatorem GL (i GL +NVG) wyskakuje jakze znany no entry .modelSpecial.....i wogole podejzanie bylo jak po wpisaniu hasla zaczely wyskakiwac komunikaty o zle zassanych plikach....za 4 razem sie wlaczylo i wszystko oprocz operatora + Gl dziala....hmmm czyzny mi broni brakowalo (ltore mam ...) czy model mam skitraszony? (co mi najmniej przeszkadza ...ale jakos za kazdym razem mi sie nie chce dodawac M4+m203 dla żołnieży :D...swoja droga najczesciej uzywam G36c :) :)

Mam to samo:/

Offtime piekny addon, miód poprostu, wielkie brawa!

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 26 gru, 2005 21:43

moze to problem z JAM3 ?

Zabix

Major

Major

PostPn 26 gru, 2005 21:45

Wydaje mi sie ze nie, JAM mam...

Kangur

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 gru, 2005 21:52

Jak sobie przekonwertowałem "Oczyszczanie" również mi wyskoczył błąd, że czegoś nie mam, mimo, że mam wszystko. Nie pierwszy raz. Jak zawsze olałem. Wszystko działało...
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint