Teraz jest Wt 09 wrz, 2025 21:16

Macie Konsole??

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

smola93

Porucznik

Porucznik

PostSo 21 sty, 2006 19:51

konsole mają w sobie to coś a grafika to chyba rzecz najmniej ważna dla gracza

SiD

Major

Major

PostSo 21 sty, 2006 19:52

Nie lubie konsol bo na nie wychodzą niemal same przygłupawe gry. To jest dobre na 5-20 godzin zabawy (20-50 jak ma się z kim grać) i to też tylko dla tych którzy potrafią się ekscytować jakąś banalną arkadówką, bądź mordobiciem. Niby cRPG fajne, ale mnie jakoś FF nie kręci, a i te inne jakieś takie ubogie. Grafika niby lepsza, ale i to współczesne pecety mogą spokojnie przewyższyć. I nie mówić mi, że pc drożej wychodzi, bo w 2x większej cenie mamy maszyne starczącą na o wiele dłużej, o tańszych kosztach modernizacji, która nadaje się do nauki, pracy zdobywania wiedzy i rozrywce (w dodatku nie ograniczonej do przygłupawych gierek - mariopodobne znudziło mi sie w czasach pegasusa).

pblbo

Szeregowy

Szeregowy

PostN 22 sty, 2006 12:20

To jest dobre na 5-20 godzin zabawy

Metal Gear Solid 1 (PSX)
Metal Gear Solid 2 (PS2)
Metal Gear Solid 3 (PS2)

Uwierz mi, żadnej z tych gier (może poza jedynką) nie przejdziesz w 20 godzin, a jak przejdziesz to minie Cie mnóstwo smaczków ukrytych w każdej z tych czesci..

Do tego wyszło bardzo duzo gier typy Parasite Eve czy Vagrant Story, gray z motyeamy RPG, coś jak FF, tych gier takze w 20h nie przejdziesz.. na konsolach jest tez duzo tytułow na dłuuuugą zabawe :)
HEART !!!
FIST !!!
SOUL !!!
MIND !!!

SiD

Major

Major

PostN 22 sty, 2006 13:25

Metal gear solid jest nudny jak flaki z olejem. Grałem na konsoli kolegi i stwierdziłem, że cała gra polega na robieniu wyuczonych ruchów w odpowiednim momencie (niczym nie różni się od wersji na peceta). Wszyscy chwalą fabułę, a jest prosta (nie mówiąc prostacka), bez klimatu. Już zwykły resident evil był sto razy ciekawszy choć tak samo banalny. Mówię - gry na konsole nie potrafią zaspokoic moich potrzeb, bo mam troche bardziej wygórowane wymagania co do gier.

Jon

Generał

Generał

PostN 22 sty, 2006 13:46

Zagraj w Syphon Filitier [jakoś tak to się nazywało]. Genialna gierka :O
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

101st Paratroop

Major

Major

PostN 22 sty, 2006 13:58

smola93 napisał(a):... a grafika to chyba rzecz najmniej ważna dla gracza

Ale czym bylby FarCry na Pc bez genialnej grafiki? albo HL2 albo Doom 3? Niektóre gry tylko na grafe idą a fabuła to tylko dodatek do nich. Oczywiście,np. w już starym sudden strike'u 2 nie ma fajnej grafy ale wciąga bo tam nie chodzi o grafe ale o strategie. Ale FC bez grafy byłby średni. Bo nie ma tam ani fajnej fabuły, ze skradanki dużo nie ma, więc byłaby gra jakich wiele a dzięki grafice FC sie wyróżnia. Jak dla mnie mówienie że grafika jest mało ważna to sprawa gustu, i tego czym ma być gra.

ivan999

Kapral

Kapral

PostN 22 sty, 2006 14:10

Mówię - gry na konsole nie potrafią zaspokoic moich potrzeb, bo mam troche bardziej wygórowane wymagania co do gier.

Zgadzam sie w 100% :).Sorry ,ale żółte wykrzykniki na pół ekranu,czerwone kręcące się znaki zapytania,różowe i zielone migające strzałki,filmiki oglądane co 10 kroków po raz n-ty...nie ...dziekuję.Napewno nie grałem a nawet nie widziałem wiekszości dobrych gier na konsole,ale to co zobaczyłem wystarczyło.Moim zdaniem najlepsze na konsole są bijatyki i piłka nożna(wiadomo o jakiej serii mówie :) ).RPG?...wybaczcie.FPS?...dla mnie nie do przyjęcia.No ewentualnie jeszcze wyscigi ,ale tylko dla tych co lubia przyśpieszać po odbiciu od bandy :P.Napewno wiele osób sie zdenerwuje tym co napisałem :) ...no cóż...wg mnie konsole są dlą 10-ciolatków..łatwo ,szybko i przyjemnie :D.Ale to jest moje zdanie.Koniec przekazu :P .

101st Paratroop

Major

Major

PostN 22 sty, 2006 14:16

ivan999 napisał(a):No ewentualnie jeszcze wyscigi ,ale tylko dla tych co lubia przyśpieszać po odbiciu od bandy .

I jeżdźić 300 mph na godzine na zakręcie , oraz kręcić się o 360 stopni przy uderzeniu w samochód przeciwnika :wink:

Wojtek

Major

Major

PostN 22 sty, 2006 14:27

Ivan: absolutna racja:D
ale co do tych wykrzyknikow lol:D czyzby nawiazanie do serii mgs?to wlasnie dodaje jaja do tej gry i powodowalo wielkie brechty w pokoju gdy gralismy u kumpla jeszcze w "jedynke":D

ivan999

Kapral

Kapral

PostN 22 sty, 2006 14:35

O tym własnie mówię.Tutaj skradanko,niby klimat spoko a tu nagle j.b..tzn bum i wielki żółty wykrzyknik...szczena mi opadła :D Musze przyznać ,ze jedyne co zawsze robiło na mnie wrażenie to filmy w konsolowych grach.Niestety fajne są tylko za pierwszym razem...potem pozostaje irytacja od ciągłego oglądania :D.

smola93

Porucznik

Porucznik

PostN 22 sty, 2006 14:46

ja miałem ze dwa lata temu psx i do tej pory nie znalazłem bardziaj grywalnej samochodówki niż grand turismo (no co prawda tylko w dwójke pykałem) teraz zastanawiam sie czy nie kupić psx-a po raz drugi bo zabawa na emulatorze to już nie to samo...
101 st paratroop napisał(a):Ale czym bylby FarCry na Pc bez genialnej grafiki? albo HL2 albo Doom 3? Niektóre gry tylko na grafe idą a fabuła to tylko dodatek do nich. Oczywiście,np. w już starym sudden strike'u 2 nie ma fajnej grafy ale wciąga bo tam nie chodzi o grafe ale o strategie. Ale FC bez grafy byłby średni. Bo nie ma tam ani fajnej fabuły, ze skradanki dużo nie ma, więc byłaby gra jakich wiele a dzięki grafice FC sie wyróżnia. Jak dla mnie mówienie że grafika jest mało ważna to sprawa gustu, i tego czym ma być gra.

zgadzam sie ale nie w stu procentach. zgadzam sie z tym że to kwestia gustu...

ivan999

Kapral

Kapral

PostN 22 sty, 2006 15:09

Pamietam do dzisiaj text jaki pojawił się w recenzji FarCry w jednym z pism.Gość podniecał się tym,że można dojść do celu NIE TYLKO przez przystań zabijając wrogów,ale również odnajdując boczną ścieżkę przez las na wzgórzu(no bo przez sam las to pewnie by się nie dało :)).Ale idąc przez przystań mozna było zdobyć karabin.No bo wiadomo ,że skoro gość się wybrał na akcje to wziął ze sobą tylko nóż bo resztę wyposażenia zdobedzie w chacie na przystani :D.To własnie przypomina styl konsolowy:strzel do trzeciej skrzynki po lewo to wypadnie apteczka(dodatkowo nie wiedzieć czemu bedzie lewitowac pół metra nad ziemią kręcac się dookoła i błyskając różowymi gwiazdkami ,żeby przypadkiem gracz jej nie przeoczył.Nastepnie strzel do krowy a z niej wypadnie mleko.Jeśli je wypijesz wejdziesz w "mlekostan" w którym obraz stanie się białawy a ty bedziesz "wielki" przez 10s.Uffff...pij mleko bedziesz wielki :d.Oj teraz to już mi ktoś walnie w łeb konsolką :D.

Wojtek

Major

Major

PostN 22 sty, 2006 21:02

i znowu najezdzasz na krecace sie pudlko czyli MGS^^ lol...ale na tym polega:Dta kiczowoatosc a jednoczesnie takie brechty momentami (np trailer MGS 2 Substance na PC; gdzie wystepuja normalni aktorzy)<lol> musze to jeszcze raz oebejrzec:D fakt faktem ,ze PC i tak sa gora i zawsze beda...nie ma tu w czym sie sprzeczacc bo i tak kochani sie nie pogodzimy

101st Paratroop

Major

Major

PostPn 23 sty, 2006 19:49

Ja bym ps3 kupił bo:

a) tańsze: ok. 1500 zł w czasie premiery
b) Lepsze graficznie
c) z blue ray'em zamontowanym . A nowe technologie best!

Mitnic

Chorąży

Chorąży

PostPn 23 sty, 2006 19:59

Sorry za OT ale mnie to drazni:

101 st paratroop
Szeregowy
Szeregowy

Od kiedy w czarnobylu byli psychole ? Wez sie lepiej historii qrwa naucz a potem wypisuj glupoty bo to malo smieszne jest jak dla mnie.
Obrazek
Athlon 64 3800+ 2460Mhz, 768 DDRAM PC 400, Palit GeForce 6800 GS 450/1000 Mhz, Fujitsu 8GB, Modecom MC 350 PFC
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic