Teraz jest Pn 23 cze, 2025 15:09

FALLOUT mod - teoria...

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Ive

Chorąży

Chorąży

PostPn 06 lut, 2006 13:08

tak, pustynia wyglada duzo fajniej...
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Obrazek

admo13

Kapral

Kapral

PostPn 06 lut, 2006 18:36

Pomysł zrobienia "niby" fallouta jest dobry,tylko kto powiedział,że są tam jedynie zgliszcza i ruiny? Przecież np. w fallout 2 istniało urządenie zwane G.E.C.K (czy jakoś tak...),które zmienia kawałek obszaru w żyzny teren i wspaniałą metropolię (nie wiem czy dokładnie robiło to,bo w fallouta grałem wieki temu...),więc nie zapomnijcie o tym
P.S: Z niecierpiliwością czekam na jakąś wzmiankę chociaż o rozpoczęciu prac

Xardas

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 06 lut, 2006 20:47

W OFP gram dla realizmu... Poza tym OFP jest bardzo urozmaicony(w ilu FPP pojawiają się samochody, już o helikopterach czy samolotach nie wspominając?) A co do laserów wydają mi się znacznie bardziej bardziej odpowiednie dla czasów w których rozgrywa się Fallout niż AK-47(vide Fallout Tactics:BoS).

CYTAT ;
Założenie podstawowe fallouta jest takie, że pokazuje świat po konflikcie nuklearnym, a wszelkie lasery i bajery były jedynie dodatkiem.

Czyli głównym założeniem D&D jest fantasy a wszelkie rasy, klasy, czary broń itp to tylko dodatki? I D&D nie różni się niby od M&M, bo to fantasy i to?
Chyba istnieją jakieś elementy charakterystyczne dla fallouta wśród multum gier/filmów itp poartych na postnuklearnym świecie?
Ale gniew Beliara był tak wielki, że przemierzył on całą ziemię by odnaleźć bestię. A gdy do niej przemówił, stała się ona jego sługą.

Chooca

Kapral

Kapral

PostŚr 08 lut, 2006 20:10

Ja mam taka propozycje. Otoz skoro jak ktos juz stwierdzil mapa Wasteland sie nie nadaje to mapa do modu mogla by przedstawiac cos innego. Bylo by to powiazane razem z fabula jaka mozna by stworzyc. A mianowicie: w skutek uderzen jadrowych czesc zachodniego wybrzeza USA odlancza sie od kontynentu ( taki pomysl by juz chyba zrealizowany w jakies grze lub filmie). Dzieki temu mozna by storzyc gre w tym samym swiecie co fallout, ale pozwalajaca na wprowadzenie wlasnych frakcji, grupy itd, jako ze teren akcji bylby odlaczony od obszaru znanego z orginalnego Fallouta

Xardas

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 09 lut, 2006 17:12

Co do realizmu może nie powala, ale przynajmniej w przeciwieństwie do 95% fps, nawet tych z pozoru taktycznych, walka toczy się na rozsądny dystans(a nie na 10m- jeden kolega stwierdził, że Call of Duty 2 jest realistyczny:P).
Co do propozycji, to na pewno dźwięk należy wyjąć z Fallouta(cóż za odkrywczość :grin:).
Ale gniew Beliara był tak wielki, że przemierzył on całą ziemię by odnaleźć bestię. A gdy do niej przemówił, stała się ona jego sługą.

Jon

Generał

Generał

PostCz 09 lut, 2006 17:43

A w real'u to walki niby nie toczą się na dystansie 10 m?

Problemem Ofp jest właśnie to, że toczą, a on w takim wypadku bardzo kuleje.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

admo13

Kapral

Kapral

PostCz 09 lut, 2006 17:57

Xardas napisał(a):Co do propozycji, to na pewno dźwięk należy wyjąć z Fallouta(cóż za odkrywczość :grin:).

Akurat to już było powiedziane... :?

offtime napisał(a):jesli chodzi o muzyke to bez problemu mozna wyciagnac z fallouta

Akurat o muzykę mu chodziło,ale w innym poście w tym topicu coś powiedziano na temat dzwięków,że też z fallouta można wyjąć
(trochę to bez ładu i składu,ale domyślicie się chyba :] )

Xardas

Szeregowy

Szeregowy

PostN 05 mar, 2006 22:08

[img=http://img430.imageshack.us/img430/8583/ruina9bu.th.jpg]
Obrazek
Taką ruinkę(kiepskie tekstury, nie miałem lepszych pod ręką) idzie zrobić w 2 min. Ba, nawet losowy generator zrobić mogę. Rysunek pochodzi z 3ds max 8.0.

Xardas

Szeregowy

Szeregowy

PostN 05 mar, 2006 22:13

Bo ta Twoja wygląda, że tak powiem... hmm... jakby "od razu" taka była, nie jakby budynek został zniszczony, ale jakby od razu wybudowali ruinę:P

MaRcin

Major

Major

PostN 05 mar, 2006 22:55

tylko potem to coś trzeba przeniść z 3ds max do o2 a tym jest trochę zabawy :roll:
Good Times Gone

Xardas

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 06 mar, 2006 15:36

Jakiś full converter by sie przydał:P

Xardas

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 07 mar, 2006 15:40

Czy ty myślisz, że tego nie wiem? :razz:
To, że tekstury NIJAK się mają do Fallouta to wiem, nawet napisałem. Zaś co się tyczy modelu, mógłbym zrobić oczywiście o wiele bardziej Falloutowy(nawet te charakterystyczne "góry" budynków), ale im więcej wielokątów tym wolniejsze granie... Poza tym patrz na intro Fallouta 1: zmienić tekstury, uformować coś bardziej ludzkiego(ten róg rzeczywiście niezbyt Falloutowy) i będzie. A fakt faktem budynki mają metalową kratownicę, tego nie zmienisz :razz:

A tak do twojej informacji Fallouta 1 przeszedłem 6 razy(fakt że ostatnie 3 tydzień temu i w czasie ok 12-15 min :razz:) a Fallouta 2 cztery razy, oba mam zainstalowane na kompie.

I "Falloutowe" tekstury nawet mi by się bardzo przydały, bo wyciągnąć z Fallouta(2D, 640x480 itp.) raczej się nie da a ostatnio nie za wiele gier co by pasowały tekstury.

Xardas

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 07 mar, 2006 20:36

Niestety nie... ale to dlatego, że nie jestem raczej grafikiem tylko programistą... co się nie przyda raczej w addon makingu.

Xardas

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 10 mar, 2006 21:28

[img=http://img71.imageshack.us/img71/1695/bb1ih.jpg]
Obrazek
Ta sama ruina, ale tekstury z Fallouta 2.

Black Shadow

Major

Major

PostCz 16 mar, 2006 15:16

Przeglądam ten temat i widzę, że teoria projektu idzie w dobrą stronę. Jeśli nie udało by się zrobić addonów żołnierzy Bractwa Stali (jeśli chcecie bardzo szczególowo odtworzyć Fallouta w OFP) lub winikły by trudności z tworzeniem mapy do moda to proponuję alternatywę (może nie za dobrą dla zagorzałych fanów Fallouta). Można wykorzystać zwykłe wyspy CWC i Res, ale po przejściach. Może sytuacja była by taka, że w wyspy nie uderzyły głowice jądrowe, ale promieniowanie i tak częściowo ich objęło.Rreszta zależy od was. Można też wzorować się trochę na misji Abandoned Armies 1.4 Final.

Jeśli zajdzie potrzeba mogę zgłosić się do pisania scenariusza kampanii, misji, które być może będą tworzone za jakieś pare(naście) lat, jeżeli oczywiście mod wyjdzie. Jak wspominaliście - to tylko teoria.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint