Teraz jest Śr 25 cze, 2025 13:39

Przejmowanie przez cpu LAW/RPG od poległego żołnierza.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

DeltaFOX

Szeregowy

Szeregowy

Przejmowanie przez cpu LAW/RPG od poległego żołnierza.

PostPn 30 sty, 2006 00:59

Witam. Jestem tu nowy, w OFP gram od początku jej wydania lecz nigdy nie spotkałem się z modyfikacją która, rozwiązałaby ten dylemet. Chodzi mi o to, że np. nieszczęsny oddział napotyka na swojej drodze czołg, żołnierz obsługujący wyrzutnie LAW ginie, normalnie kończy sie to masakrą całego oddziału ale czy istnieje coś takiego, że po stracie tego żołnierza, drugi człowiek z grupy, przejmuje LAW i załatwia T80. Czy spotkaliście sie z takim czymś...? Dzieki i proszę o wyrozumiałość.

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 30 sty, 2006 01:00

Mam dziwne wrażenie, że...pomyliłeś działy ;)
Przeniesione do Edycji...

DeltaFOX

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 30 sty, 2006 01:01

no tak sorry, to z braku doświadczenia, zaraz to przeniosę

olgierd

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 30 sty, 2006 10:58

Istnieje możliwość wydania polecenia przez dowódce oddziału, aby jeden z żołnierzy wziął sobie broń od martwego kumpla. Ale chyba to nie o to Tobie chodzi...
-----------------------------------------
She isn't real
I can't make her real...
I'm a slave 'n I'm a master
No restraints and urgent collapses
-----------------------------------------

DeltaFOX

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 30 sty, 2006 19:58

Ja tam w dowódcę odddziału nigdy nie lubiłem sie bawić. Wolałbym żeby robiło to AI komputera. Trochę przykre jest to jak patrze na bezradność niektórych żołnierzy. Myślę jednak, że coś takiego istnieje. Poczekam może ktoś coś konkretnego napisze...

SiD

Major

Major

PostPn 30 sty, 2006 20:28

Można napisać skrypt, który aktywowałby tą komędę za każdym razem gdy pada rpg a w odleglosci 400m jest jakiś pojazd wroga.

Chooca

Kapral

Kapral

PostCz 02 lut, 2006 01:55

Zdaje sie, ze w najnowszym ECP cos takiego istnieje. Gram w niego dopeiro od dzisiaj, lae widzialem kilka razy jak AI z innych ddzialow zbieralo bron od poleglych.

DeltaFOX

Szeregowy

Szeregowy

PostN 05 lut, 2006 12:47

A jaka jest najnowsza wersja? Jeśli to prawda to super, wreszcie coś konkretnego w inteligencji AI zimpletowali.

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostN 05 lut, 2006 12:54

1.085. Chociaż jakoś sobie nie przypominam aby brali od poległych rpg/law :?
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

traffix

Chorąży

Chorąży

PostŚr 15 mar, 2006 16:52

mi się zdaje że jest możliwe stworzenie takiej komendy... ale nie wiem czy akurat da się określić co ma wziąć... widziałem gdzieś skrypt opisujący tę komendę ale nie wiem czy nie była to tylko animacja... swoją drogą jeśli w kampanii (misja trening) jakiś żołnierz zabierał broń z miejsca z amunicją to chyba można też zrobić to skryptem... ale nie jestem pewien...

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 15 mar, 2006 19:15

Taaa.... Wiesz, że dzwonią, ale nie wiesz, w któym kościele... Poznaj trochę więcej edytor to może Twoje porady będą celniejsze ;)
Obrazek

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 15 mar, 2006 23:20

Taa, to nie takie proste jak ci się wydaje...

Kod: Zaznacz cały
;_sol - nazwa soldata :]; np _sol = (this select 1 nazwagrp) :F
_trup = getpos (nearestObject [_unit,"SoldierELAW"] )
_sol domove getpos _trup
@(unitready _sol)
;_take - nazwa rpg, wypadła mi z głowy
_sol action ["takeweapon", _take]

Dodać do tego warunek który sprawdzi ci czy jest czołg z danej listy (to już zabawa z Event handlerami...) i gotowe :twisted:

Btw: nieładnie tak kasować to co moderator napisał ;p
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Przejmowanie przez cpu LAW/RPG od poległego żołnierza.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 09 wrz, 2024 07:18

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint