Teraz jest Pn 23 cze, 2025 01:38

Kącik Dobrego Humoru

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

hose

Szeregowy

Szeregowy

PostN 12 mar, 2006 23:49

W starożytnej Grecji, Sokrates (469 - 399 p.n.e.) był uważany za człowieka, który posiadł wielka mądrość i wiedzę. Pewnego dnia znajomy spotkał wielkiego filozofa i powiedział:
- Sokratesie, wiesz, czego właśnie dowiedziałem się o Twoim uczniu?
- Zaczekaj chwilę - odpowiedział Sokrates - zanim mi o tym powiesz, chciałbym poddać Cię małej próbie. Taki potrójny filtr, przez który przepuścimy Twoją informację.

- Potrójny filtr?
- Właśnie - kontynuował filozof - nim powiesz mi coś o moim uczniu, sprawdźmy te informacje pod trzema kątami. Pierwszy to PRAWDA. Czy jesteś całkowicie pewien, że to, o czym chcesz mi powiedzieć jest prawdą?
- Nie - odpowiedział znajomy - właściwie to dowiedziałem się o tym od kogoś...
- W porządku - przerwał mu Sokrates - więc nie wiesz, czy to jest prawda czy nie. Teraz drugi filtr - filtr DOBRA. Czy chcesz mi powiedzieć o tym uczniu coś dobrego?
- Nie, wręcz przeciwnie...
- W takim razie - odparł uczony - chcesz mi powiedzieć coś złego o nim, ale nie jesteś pewien czy jest to prawda. Został jeszcze ostatni filtr: filtr POżYTECZNO¦CI. Czy to, co chcesz mi powiedzieć jest dla mnie pożyteczne?
- Nie, właściwie to nie...
- A więc - skonkludował Sokrates - jeśli to, o czym chcesz mi powiedzieć może nie być prawdziwe, nie jest dobre, ani nawet przydatne dla mnie, to, po co o tym w ogóle mówić?
I to właściwie wyjaśnia, dlaczego Sokrates był wielkim filozofem i cieszył się takim szacunkiem, oraz to, dlaczego nigdy nie dowiedział się, że Platon bzykał jego żonę
A bad woman is a sort of woman a man never gets tired of. Oscar Wilde.
A good listener makes more friends than a good talker.

W4tchdog

Porucznik

Porucznik

PostPn 13 mar, 2006 12:26

Komentarz z naszego ukochanego forum onetu , odnoszacy sie do artykułu o tarczy antyrakietowej jaka mają u nas amerykanie postawić(jeśli negocjacje wypadna na nasza korzyść , w co i tak wątpie) :
Taka tarcza to musi być bardzo duża, żeby nas ochroniła. Mam nadzieję, że
będzie zrobiona z jakiegoś przezroczystego materiału, bo nie chcę żeby w Polsce było ciemno. Jejku a co będzie jak napada na nią śnieg albo będzei duży wiatr, może się zawalić nam wszystkim na głowy. Ja nie chce tarczy!

~Magdallena, 13.03.2006 10:27
Obrazek

mossin

Major

Major

PostPn 13 mar, 2006 17:05

Jejku a co będzie jak napada na nią śnieg albo będzei duży wiatr, może się zawalić nam wszystkim na głowy. Ja nie chce tarczy!

Jezu..... Ona ma racje, zdajecie sobie sprawe ile trzeba będzie wysłać ekip do odśnieżania?? No może jak będzie półkolista to ten śnieg się stoczy, ale co później??
..|..

żuker

Major

Major

PostPn 13 mar, 2006 21:51

W4tchdog napisał(a):Komentarz z naszego ukochanego forum onetu , odnoszacy sie do artykułu o tarczy antyrakietowej jaka mają u nas amerykanie postawić(jeśli negocjacje wypadna na nasza korzyść , w co i tak wątpie) :
Taka tarcza to musi być bardzo duża, żeby nas ochroniła. Mam nadzieję, że
będzie zrobiona z jakiegoś przezroczystego materiału, bo nie chcę żeby w Polsce było ciemno. Jejku a co będzie jak napada na nią śnieg albo będzei duży wiatr, może się zawalić nam wszystkim na głowy. Ja nie chce tarczy!

~Magdallena, 13.03.2006 10:27

Ciemno to ta dziewczyna ma w głowie, albo ktoś zrobił na onecie prowokację.

Jon

Generał

Generał

PostPn 13 mar, 2006 21:58

Pfff... Po co od razu taką wyszydzać? :) Przeca intencje miała szlachetne :D A że ma odrobinkę błędne wyobrażenie jak owa tarcza wygląda... coż :] Inna sprawa, że nie chce mi się wierzyć, że jakaś dziewczyna napisała to na serio - to raczej był świadomy żart :] [albo jak już żuker wspomniał, to "prowokacja"]
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 15 mar, 2006 02:16

http://www.angryalien.com/ - Nie zobaczyłeś (-łaś) jakiegoś filmu? Nic straconego :P
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Jon

Generał

Generał

PostŚr 15 mar, 2006 17:11

Ahahahahaha xD! Jest i moje kochane lśnienie :*

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

Jon

Generał

Generał

PostCz 16 mar, 2006 19:21

Wiele razy... prymitywne.

~ Ronald Reagan

Monty

Porucznik

Porucznik

PostCz 16 mar, 2006 20:31

http://youtube.com/watch?v=m9icaIQ13j8& ... jewskiShow - nowa reklama Mastercard'a. Polecam :twisted:
Obrazek
Obrazek

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 17 mar, 2006 01:01

A na koniec pełna charakterystyka postawy polskiego kibica:

- P¦ w skokach: Małysz wygrał w Oslo!

- Małysz out! Nie interesują nas twoje nędzne 1-sze miejsca, kończ bo tylko kompromitujesz nas na oczach świata!
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Volt

Major

Major

PostPt 17 mar, 2006 15:33

Artykuł w jednej z francuskich gazet... "Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!) Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..?"
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 17 mar, 2006 15:56

To dopiero stare... :/
Obrazek

Mitnic

Chorąży

Chorąży

PostPt 17 mar, 2006 16:16

Heh nie czaje po co wiara kopiuje tutaj kawaly z flashpoint.pl wiadomo przeciez ze prawie kazdy ma tu i tu konto :neutral:
Obrazek
Athlon 64 3800+ 2460Mhz, 768 DDRAM PC 400, Palit GeForce 6800 GS 450/1000 Mhz, Fujitsu 8GB, Modecom MC 350 PFC

Volt

Major

Major

PostPt 17 mar, 2006 16:25

Ja akurat tego nie widziałem ani na flash , ani tutaj
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic