Teraz jest Pt 20 cze, 2025 22:41

Wyciągnięta/schowana broń

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

shelton

Cywil

Cywil

Wyciągnięta/schowana broń

PostPn 29 maja, 2006 06:50

Być może nie trafiłem na właściwe słowo kluczowe w opcji 'szukaj', a może nikt wcześniej o to nie pytał. Darujcie, jeśli ktoś już o to pytał, link do odpowiedniego postu w zupełności mi wystarczy ;)

Jeśli nie, to uprzejmie proszę o pomoc zaawansowanych missionmakerów.

Potrzebna mi sytuacja, w której cywil, wyciągnąwszy broń (pistolet), stanie się wrogiem dla żołnierzy USSR, a schowawszy ją - przestanie być wrogiem.

Myślę, że można to zrobić zmieniając mu stronę na WEST w description, a w inicjacji wpisując 'this setcaptive TRUE' i odpowiednio zmieniać wyzwalaczami wartości z TRUE na FALSE.

Tyle tylko, że nie mam pojęcia jaką komendą nakazać wyzwalaczowi, by sprawdził, czy dany cywil ma wyciągniętą broń, czy schowaną.

Czy to jest w ogóle możliwe?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pabllo

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 29 maja, 2006 17:45

Można też wykozystać w warunku: aP HASWEAPON "nazwa broni"

aP ADDRATING -100000

wtedy gracz staje się wrogiem

PoP

Chorąży

Chorąży

PostPn 29 maja, 2006 18:46

ale hasWeapon sprawdza czy ludzik ma bron, a nie czy ma ja schowana czy wyciagnieta.
Lepiej imo dodac mu akcje "wyciagnij bron" ktora doda mu pistolet, i spowoduje wrogosc ruskich.

Pabllo

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 29 maja, 2006 18:51

No ale z tym co napisał GL można to zrobić z "hasweapon". Ja tak bynajmniej zrobiłem u siebie i działa :)

Przykładowa misja

shelton

Cywil

Cywil

PostPn 12 cze, 2006 07:40

PoP napisał(a):Lepiej imo dodac mu akcje "wyciagnij bron" ktora doda mu pistolet, i spowoduje wrogosc ruskich.

No to akurat jest w miarę proste, ale jak zrobić efekt odwrotny? Tzn. kiedy misiek chwilę potem schowa broń, przestanie być wrogiem dla ruskich? Wiecie o co chodzi - koleś idzie wśród tłumu ze schowaną bronią, nikt nie reaguje. Ale wyciąga ją - i od razu ruskie się denerwują. Ale jak tylko ją schowa, znów ma spokój.

Jon

Generał

Generał

PostPn 12 cze, 2006 12:08

Warunek: aP hasweapon "none"? Aktywacja: aP setcaptive true ? [Uwaga: Nie testowane :P]

Szczerze mówiąc wątpię by to było takie proste, ale spróbować nie zaszkodzi.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Wyciągnięta/schowana broń

PostPt 13 gru, 2024 03:05

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Wyciągnięta/schowana broń

Powrót do Operation Flashpoint