Teraz jest Pt 20 cze, 2025 20:41

Problem z Global/side/groupchat we wstępniaku.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Pathfinder

Cywil

Cywil

Problem z Global/side/groupchat we wstępniaku.

PostWt 06 cze, 2006 11:05

Mam taki oto problem: W intrze mojej misji umieściłem snajperów, którzy powinni się z sobą porozumiewać przez radio. Niestety na podglądzie te komunikaty zwyczajnie nie działają... :? Użyłem wszystkich trzech opcji chata (global/side/group) i nic. >s1 sidechat "cel w zasięgu"< -> to dokładnie wpisuję i nic, a w misji (nie wstępniaku) komunikaty działają bez zarzutu. Użyłem również "EnableRadio true" i również bez zmian... Pewny byłem, że w FAQ jest to opisane, ale po półgodzinnych poszukiwaniach lekko zwątpiłem.

A tak btw: Może ktoś wie, jak sprawić, by snajper oddał dokładnie jeden strzał wtedy, kiedy ja tego chcę? Z góry dzięki za pomoc.

Pozdro 4 all
Nie szczytem osiągnięć jest pokonać Trzy Armie w bitwie. Szczyt osiągnięć, to przekonanie Trzech Armii, że walka nie ma sensu.

101st Paratroop

Major

Major

Re: Problem z Global/side/groupchat we wstępniaku.

PostWt 06 cze, 2006 15:04

Pathfinder napisał(a):Mam taki oto problem: W intrze mojej misji umieściłem snajperów, którzy powinni się z sobą porozumiewać przez radio. Niestety na podglądzie te komunikaty zwyczajnie nie działają... :? Użyłem wszystkich trzech opcji chata (global/side/group) i nic. >s1 sidechat "cel w zasięgu"< -> to dokładnie wpisuję i nic, a w misji (nie wstępniaku) komunikaty działają bez zarzutu. Użyłem również "EnableRadio true" i również bez zmian... Pewny byłem, że w FAQ jest to opisane, ale po półgodzinnych poszukiwaniach lekko zwątpiłem.

A tak btw: Może ktoś wie, jak sprawić, by snajper oddał dokładnie jeden strzał wtedy, kiedy ja tego chcę? Z góry dzięki za pomoc.

Pozdro 4 all

Co do komunikatów sprawdź czy snajperzy na pewno przeżyli. Bo jeśli wojak mówiący kwestie nie żyje to kwestia sie nie pokarze. Pozatym sprawdź czy snajperom naprawde dałeś takie nazwy jak w skrypcie.

Qast

Szeregowy

Szeregowy

...

PostWt 06 cze, 2006 19:21

Hmm... może nie wstawiłeś gracza (chociaż to praktycznie niemożliwe, gdyż bez gracza nie można by było uruchomić podglądu, ajjjjjj co ja gadam? :P ), a jeśli tak to sprawdź czy jest po tej samej stronie (Wschód itp.) co ci sniperzy. Dodam że plejerem nie może być obiekt (Jak to dziwnie brzmi. :lol: )
"Faber est quisque suae fortunae..."
----------
Obrazek - "Bądźmy dla siebie jak bracia!"

Smookie

Chorąży

Chorąży

PostWt 06 cze, 2006 19:37

Odpowiedz jest banalnie prosta :) W intrze komunikaty radiowe nie działają (przynajmniej jak jest kamera, ale w sumie poza tym chyba tez nie). Jesli chcesz uzyskac taki efekt musisz albo całą scenę przenieść do misji albo "zasymulować" efekt radia poprzez Titletext[]

JaFranek

Major

Major

PostŚr 07 cze, 2006 12:07

Obrazek Temat juz był poruszany na tym forum i nawet odpowiedź padła (Pamiętam bo sam miałem ten problem ;) )KLIK
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Pathfinder

Cywil

Cywil

PostCz 08 cze, 2006 08:31

Dziękuję, panowie, za pomoc. Pobawię się tym titletext'em i się zobaczy. Dobrze jest mieć takie forum w zasięgu. Jeszcze raz dzięki. :spoko:
Nie szczytem osiągnięć jest pokonać Trzy Armie w bitwie. Szczyt osiągnięć, to przekonanie Trzech Armii, że walka nie ma sensu.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 13 gru, 2024 03:21

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Powrót do Operation Flashpoint