Teraz jest So 21 cze, 2025 00:41

Modul sky 0.9

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Loony

Pułkownik

Pułkownik

Modul sky 0.9

PostPn 12 cze, 2006 23:17

Niedawno pisałem o nim newsa i go ściagnałem. Instalacja jest trochę zagmatwana i nie za bardzo mi się chce tam grzebać :D (lenie górą!)
Więc się pytam jaka jest wasza opinia na temat tego skypacku?
Obrazek

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 12 cze, 2006 23:31

Hm...a może postaram się pomóc w instalacji?
1. Kopiujemy folder "!modulsky" do OFP i uruchamiamy plik setup.bat
2. Pojawią się dwa nowe foldery, a w nich pliki Data3d.pbo - obydwa pliki rozpakowywujemy dowolnym programem (np. UnPBO).
3. Z folderu "resource" kopiujemy cztery plik p3d do rozpakowanych folderów Data3d.
4. Pakujemy folder Data3d dowolnym programem (np. MakePBO)

I uruchamiamy jak każdy mod. Sam tak zrobiłem, ale jeszcze nie mialem okazji przetestować. Z recenzji OFmana (który sam powiedział mi, jak ModulSky zainstalować) dowiedziałem się, że zmianie uległ tylko ksieżyc i chmury burzowe...

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 13 cze, 2006 00:00

Po co rozpakowywać .pbo, jak w folderze jest wtyczka to TC, a ten tak dużo nie zajmuje. Tak więc jak nie masz, możesz ściągnąć. Rozpakowanie i pakowanie zajmuje wiele czasu, a na tej wtyczce idzie raz, raz....

A modulsky... Całkiem fajny :spoko: :P
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Grey

Chorąży

Chorąży

PostWt 13 cze, 2006 09:59

Przyznam ze sam mialem klopoty, ale wynikaly z moich poprzednich zametow z niebem i kompasem :) Ale jesli ktos nie wie o co chodzi z teksturami z data i p3d z data3d, to wyobrazam sobie, ze moze nakrecic.
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 13 cze, 2006 10:48

Ja ogólnie na razie nie mam problemów, bo nie mam zamiaru tego zainstalować :] Wole sky Llaumy.
Poprzednia wersja MODULa mi nie chodzila :/
Obrazek

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 13 cze, 2006 13:37

Widzie, że pare osób ma problemiki to może napisze jak to zainstalować bez problemów (sposób Miraża jest dobry, ale długi):

Mirage napisał(a):1. Kopiujemy folder "!modulsky" do OFP i uruchamiamy plik setup.bat

2. Wypakowujemy folder rescoure do jakiegokolwiek folderu.
3 Uruchamiamy TotalCommandera (jeżeli go nie mamy, ściągamy z tej strony). (Po instalacji TC) Teraz widzimy okno gł. programu w którym widnieją dwa inne okienka.
Obrazek
W pierwszym z nich (po lewej) ustawiamy naszą lokalizację programu TC, w moim przypadku jest to: E:\totalcmd\, a w drugim (po prawej) ustawiamy lokalizację foldreru rescoures (F:\Gry\Operation Flashpoint\resource\).
W pierwszym okieknu tworzymy katalog o nazwie PlugIn, a w nim kolejny WCX i przenosimy do niego plik o nazwie pboplugin z folderu rescoures.
Obrazek
Teraz klikamy na zakładkę konfiguracja i ustawienia główne, przechodzimy do kategorii wtyczki i klikamy konfiguruj w okienku z napisem Wtyczki Packera (.WCX), pojawia się nowe okienko, klikamy na nowy i wybieramy lokalizację pliku pboplugin.wcx. Klikamy OK.
UPDATE: Przed naciśnięciem OK wpisujemy jeszcze w polu "Wszystkie pliki z rozszerzeniem (zakończone na):" pbo. Teraz klikamy ok i działa.
Obrazek
Teraz TC może bez problemu otwierać pliki .pbo. Tak więc w lewym okienku ustawiamy lokalizację plików Data3d.pbo (w folderze !ModulSky), a w prawym nadal mamy rescoures. Wchodzimy do plików. dta\Data3d i HWTL\Data3d i tam kopiujemy pliki .p3d z folderu rescoures.

No i ot cała filozofia. Można teraz uruchomić grę i ciechyć się ładnym niebiem :)
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Sudayev

Major

Major

PostWt 13 cze, 2006 18:42

Testowalem kilka dni, lecz wrocilem do sprawdzonego skyboxu llaumy. Wielkimi minusami jest zagmatwana instalacja, niskiej jakosci textury nieba, golym okiem widac jakies niebieskie kropki, nie mowiac juz o zoomie. Prezentuje sie za to dobrze na screenach i w polaczeniu z nowym addonem "pogodowym" Nimod. Denerwujace jest takze przepalone niebo jesli ktos uzywa rozmyc w dxdll.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Modul sky 0.9

PostPt 13 gru, 2024 03:38

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Modul sky 0.9

Powrót do Operation Flashpoint