Witam!
Na forum jestem "świeży", ale Flasha mam od poczatku istnienia i od poczatku istnienia Stronki przeglądam regularnie.
Niejaki czas temu odzywałem się do Vilasa, proponując mu pomoc przy zdobyciu zdjęć. Niestety temat umarł z mojej winy, bo zawalony pracą/studiami/życiem nie miałem na nic czasu...
Bardzo go za to przepraszam.
Chciałbym się teraz zrehabilitować.
Należę do jednej z pierwszych w Polsce grup rekonstrukcji historycznej zajmujących się Wrześniem, czyli Stowarzyszenia RH "Cytadela". Odtwarzamy drużynę piechoty, patrol telefoniczny i sekcję granatnika wz. 36.
Jako, że w sprawach komputerowych jestem noga, proponuję przybycie zainteresowanych po prostu na jakaś rekonstrukcję i porobienie zdjęć lub sprzedanie wiedzy jak odpowiednie zdjęcia zrobić.
A przy okazji zawsze mogę podać trochę informacji praktycznych z życia żołnierza a.d. 1936-39 i polecić dobre linki. Bo np. widzę wasz wysiłek i podziwiam go, ale kilka rzeczy w praktyce wygląda inaczej niż np. na schematach...
np. na screenach Jaksy (ładny kolor munduru jesiennego) przedstawiajacych piechura po pierwsze - pas powinien być wyżej, bo wygląda, jakby mu "wisiał", a po drugie - nie wieszano granatów za łyżki na szelkach tornistra, to było diablo niebezpieczne...
Takich rzeczy nie ma w regulaminach, a praktyka to szybko wykazuje...
Więc, jakby co, to - chyląc czoła przed waszą pracą - postaram się pomóc jak umiem.

A lato było ciepłe tego roku...