Teraz jest Śr 18 cze, 2025 17:14

Urban Dead - massively-multiplayer zombie apocalypse game

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 15 lip, 2006 14:07

Zombiaki nie zmieniły swojego stanu, dalej czekają w revive points, policjant w Roftwood dalej siedzi w Rawlins Row Police Dept. i nijak wyjśc stamtąd nie mogę ( a nawet, jeśli wyjde, to już nie wrócę - EHB. I siedze tak sobie z 4-ema Flack Jacketami, 3-ma odbiornikami radiowymi, 3-ma butelkami wina, 7-ma shotgun shell-sami, pistoletem z 8-mioma magazynkami, butelką piwa, 4-ema flare gunami i jakąs 50-tką osób, kóre dosłownie włażą na siebie z braku miejsca. Jak uzupełnię AP na fulla spróbuję wrócić do the Kirkland Arms w sąsiedztwie...

... jeśli i oni nie są zabarykadowani na maksa...
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 15 lip, 2006 14:23

@Jerry

Entry Points

The following blocks in Roftwood are entryways that should never be barricaded more heavily then "Very Strongly Barricaded" (VS):Edit - all the previous entrypoints are out of date and new ones will be put in place.

* a factory (63, 55) - Entry point to The Summer Building which has a mobile phone mast.
* Blunden Row School (61, 50) - Entry point to The Greenhow Building in Roftwood.
* The Whale Building (60, 53) - Entry point to the Nichols Mall in Stanbury Village.
* Vere Cinema (60, 54) - Entry point to the Nichols Mall in Stanbury Village.
* St. Arnold's Church (67, 58) - Entry point for Hildebrand Mall SE corner
* Eligius General Hospital (65, 54) - Entry point for Hildebrand Mall NW corner (Current as of 2006-07-12 15:50 EST)

Najbliżej masz do St Arnold's Church, a Eligius General Hospital też nie jest daleko. Oczywiście możlwie, że to już nieaktualne - zresztą nigdy nie wiadomo, co takim idiotom strzeli do głowy.

BTW. Zaglądacie czasem na tą mapę? Coraz mniej zabawnie to wygląda. Zombie chyba biorą górę.

Kac

Porucznik

Porucznik

PostSo 15 lip, 2006 15:01

Nie wiem jak często jest aktualizowana, ale np. w Dulston nie jest tak niebezpiecznie jak wskazuje ta mapa :razz:

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostSo 15 lip, 2006 15:06

To samo w Yagoton. Wcale nie ma pojedynczych zombie tylko grupy po 5, 10.
Obrazek
Obrazek

Kac

Porucznik

Porucznik

PostSo 15 lip, 2006 15:30

Ehhhh....Jeśli się dobrze przyjżeć mapie i opisowi to dojdziemy do wniosku, że kolor zielony oznacza właśnie takie grupy jak podałeś.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 15 lip, 2006 18:07

Hmm....teraz spotkalem zobiaka a na walke mialem minimum AP
Wywalilem ammo ze strzelby siekajac zombiaka , pozniej wywalilem pare pestek do rewolweru - wkoncu mialem 9 ap wiec sie wkurzylem...wyjalem flare guna....i zobiak lezy poszatkowany na ulicy

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostN 16 lip, 2006 09:48

Kuuurde, 1 HP zostało zombiakowi, którego rozwalałem po sąsiedzku w Edgecombe :/ ( swoją drogą przebywać w 6 osób w szpitalu z 5-cioma zombiakami to szczyt masochizmu :twisted: )
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 16 lip, 2006 10:49

W południowo-zachodniej część Pashenton trochę zombie - naliczyłem 12 sztuk z czego jeden został zdjęty i jeden sprowadzony do 16 HP (przed Club Riste). Wszystko zabarykadowane powyżej VSB i jedyny budynek przez który można wejść to Trigg Arms, ale on nie ma barykad.

Z nasłuchu wiem, że zombie przejmują Shearbank - dobrze przewidziałem że trzeba z tamtąd wiać.

W Shuttlebank spotkałem wielu z was, ale nie spotkałem zbyt wielu zombie. Jeden był w Drake Walk (RP), ale skur***l miał Brain Rot'a, więc wcale nie chciał być wskrzeszony. Nie miałem amunicji więc poszedłem dalej, ale w końcu zdecydowałem się poszukać jej i dać popalić oszustowi. Sprowadziłem go do 19 HP i ammo się skończyło, ale pojawił się marchewkowy pedarasta z siekierą :lol:, więc zachęciłem go do działania, a sam się ukryłem (zostały 3 AP). Wejść można do tylu budynków, że aż nie chce się pisać - praktycznie wszystkie komisariaty i szpital.

W Judgewood wskrzesiłem pierwszego człowieka, choć nadal nie do konca rozumiem jak to robić. W każdym razie dało mi to możliwość wejścia na 9 lvl. Po okolicy się nie rozglądałem, ale Brentnall Grove Police Dept jest VSB.

Kac

Porucznik

Porucznik

PostN 16 lip, 2006 10:59

Widzisz alderous zombie został z 1HP i akurat zabrakło mi AP (zostało mi 5 ale tyle potrzebowałem by wrócić na posterunek) :neutral: , na posterunku wskazałem jeszcze ukrywającym się gdzie jest ten zombiak z 1HP i padłem z wycienczenia.

pojawił się marchewkowy pedarasta z siekierą :lol:

Jak to brzmi :razz: , jakbym zobaczył kogoś takiego w ciemnej ulicy Malton to bym spier..... jeszcze szybciej niż przed hordą zombie :lol: . Kiedyś byłem taki, ale Malton zmienia ludzi.

W Dulston zmieniłem meline po tym jak zobaczyłem jaka akcja się rozegrała na niej (Clewett Alley Police Dept) w nocy - całkiem niezła walka z zombiakami i otwarte na oścież dżwi :neutral: . Siedzę teraz na Heddington Walk Railway Station

Jeszcze jedno, odnośnie listy grających, może każdy kto gra pod nick'iem innym niż na forum poda go nam i dzielnicę tej postaci, co? Wtedy na liście przy lokacji byłby, powiedzmy w nawiasie, nick useara na dzielnicy
Shuttlebank - Carotino
Dulston - Kacu
Ostatnio edytowano N 16 lip, 2006 13:00 przez Kac, łącznie edytowano 2 razy

Volt

Major

Major

PostN 16 lip, 2006 11:45

VoltPL - Shuttlebank

Jak coś mam komórkę :P
Obrazek

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostN 16 lip, 2006 11:55

Alderous, nie wiem, o jakiej godzinie akurat pisałeś, ale od 1:00 na pewno w Drake Walk jestem też ja jako zombie - i zależy mi na wskrzeszeniu. Choć jak na razie jestem tylko atakowany przez innych graczy (ok, jeden mnie "ciut" uzdrowił, ale 4 innych zaatakowało) :/.

Edit: Racja, zabito mnie :P.
Ostatnio edytowano N 16 lip, 2006 12:32 przez Piromaniack, łącznie edytowano 1 raz

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 16 lip, 2006 12:13

Piromaniack napisał(a):Alderous, nie wiem, o jakiej godzinie akurat pisałeś, ale od 1:00 na pewno w Drake Walk jestem też ja jako zombie - i zależy mi na wskrzeszeniu. Choć jak na razie jestem tylko atakowany przez innych graczy (ok, jeden mnie "ciut" uzdrowił, ale 4 innych zaatakowało) :/.

Byłem tam mniej więcej 10:30. Był tylko jeden zombie i to nie byłeś ty, bo wykonałem skan DNA, który wykrył Brain Rot'a. Było tam również ponad 30 ciał, więc pewnie byłeś wśród nich. Wpisz się na liste DEM Revivification Requests (Jerry już tam jest ;)). Jeśli podasz jutro konkretną godzinę i wtedy wstaniesz to mogę podskoczyć i cię wskrzesić, bo jestem w budynku obok i mam NecroTech syringe.

Co do listy nick'ów to w sumie możemy sobie zaufać, ale proponuję podawać linki do profili, bo wtedy można dodać sobie osobę do listy kontaktów (o ile jest się zalogowanym).

Alnus (Pashenton)
DeputyCollins (Shuttlebank)
Lodzermensch (Judgewood)

Trzeba by sobie jakieś opisy wreszcie stworzyć...

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostN 16 lip, 2006 12:39

"Yes, yes, yes!" ;] - zostałem wyleczony kilka minut temu... Mając 2 AP zdążyłem zwiać do William Avenue Police Dept. [36, 16].

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostN 16 lip, 2006 12:56

alderous napisał(a):(...)Byłem tam mniej więcej 10:30. Był tylko jeden zombie i to nie byłeś ty, bo wykonałem skan DNA, który wykrył Brain Rot'a. Było tam również ponad 30 ciał, więc pewnie byłeś wśród nich. Wpisz się na liste DEM Revivification Requests (Jerry już tam jest ;))(...)

Jerry już tam jest i niestety długo tam nie zabawił... Przyjrzałem się dokładnie ścianom i znalazłem napis "Revive point shut down, go to the east..." Dziś jednak raczej nie zmartwychwstanę, bo w połowie drogi skończyły mi się AP :/
Obrazek

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostN 16 lip, 2006 13:09

alderous jak możesz to podskocz do Drake Walk. Tam jestem. Aha. Czy idzie wejść do któregoś posterunku koło Drake Walk? A jak nie to będę musiał iść tak jak mówi Jerry - "to the east".

http://www.urbandead.com/profile.cgi?id=596876 - Tygrys202
http://www.urbandead.com/profile.cgi?id=596759 - Tygrys205
http://www.urbandead.com/profile.cgi?id=598209 - Tygrys222
Obrazek
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry