Teraz jest Śr 18 cze, 2025 23:15

Urban Dead - massively-multiplayer zombie apocalypse game

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

Volt

Major

Major

PostPn 17 lip, 2006 14:29

W chwili obecnej mogę krzyknąć jedynie "I need ammo!". Mam tylko 2 załadowane pistolety , jutro idę w poszukiwaniu amunicji, znacie może jakieś miejsca gdzie je znajde?.

VoltPL Shuttlebank
Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 17 lip, 2006 14:46

W jakich miejscach ? Na komisariatach najlepiej...

Remcio

Major

Major

PostPn 17 lip, 2006 15:06

Jeśli macie free running to zapraszam do Roftwood. Jest tutaj cudowna baza wypadowa. Mamy komisariat, obok komisariat straży pożarnej i szpital. Znajduje się tu także warsztat samochodowy, jakiś bydunek mieszkalny oraz czytelnia. W okolicy jest nawet sklep spożywczy. Można wypocząć, znaleźć mnóstwo przydatnych gratów i wyjść na polowanie.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 17 lip, 2006 16:21

Volt napisał(a):W chwili obecnej mogę krzyknąć jedynie "I need ammo!". Mam tylko 2 załadowane pistolety , jutro idę w poszukiwaniu amunicji, znacie może jakieś miejsca gdzie je znajde?.

Goose napisał(a):W jakich miejscach ? Na komisariatach najlepiej...

Poza tym zostają jeszcze centra handlowe, ale do tego trzeba mieć skilla (właściwie nawet dwa) oraz zbrojownia, która jest wewnątrz bazy wojskowej (tylko dwie w całym Malton).
Działający generator dosyć istotnie zwiększa szanse na znalezienie czegokolwiek - po ciemku niezbyt dobrze się szuka.

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostPn 17 lip, 2006 19:50

Nareszcie mój medyk w Shuttlebank żyje. Chociaż nie wiem jak długo, ale w William Aveneu Police Dept. jest 38 ludzi a budynek jest VSB więc CHYBA nic mi się nie stanie
Obrazek
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 17 lip, 2006 22:42

Jak na razie zarówno policjant, jak i medyk nie ruszają się z miejsc ( medykiem znudziło mi się ginięcie zaraz po wstaniu, czekam na uzupełnienie na maksa AP i dopiero ruszam w świat ). Natomiast szeregowcem ruszyłem do kolejnego revive point, Garniss Border Control wydaje się być pewniejszą firmą od wolnych uzdrowicieli, toteż udałem się na cmentarz Scarlettwood i tam czekam na cudowne uzdrowienie ;)

P.S. Jak mam 5 odbiorników radiowych, to czy jest możliwość przestrojenia pozostałych 4-ech ? Bo jak daję retune, to cały czas ten sam mam do strojenia :/
Obrazek

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostPn 17 lip, 2006 22:55

Jest taka możliwość, a dlaczego dzieje się inaczej u Ciebie, nie wiem :/.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 17 lip, 2006 22:58

So tell me, how are You doing that ? :D

Update, zauważyłem na południe od revive point samotnego człowieczka i 6 zombie na chodniku. Pomyślałem sobie, ze nie dam im tej zabawy :P Skoczyłem na chwilkę niżej i już napalałem sie na ciekawą zabawę, gdy pierwszy cios ręką (łapą ?) trafił w cel, zabijając go przy tym :cojest: Cóż, EXP poleciał w górę, a ja spokojnie wróciłem na cmentarz szczęsliwy z zabrania paru mendom łatwego kąska ( zapewne wczesniej sami go sprowadzili do 2 HP :P )

Update #2 Mam jakieś szczęscie, drugi niedobitek z 11 HP na S ode mnie :D Szkoda, ze AP pozwoliły na zjechanie go do jedynie 9-ciu. 9 Innych zombiaków pewnie się z nim rozprawi, nim będe zdolny do walki.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 17 lip, 2006 23:37

Jerry napisał(a):P.S. Jak mam 5 odbiorników radiowych, to czy jest możliwość przestrojenia pozostałych 4-ech ? Bo jak daję retune, to cały czas ten sam mam do strojenia :/

Pewnie zainstalowałeś sobie to bajerne rozszerzenie do firefox'a, które grupuje sprzęt według rodzaju. Normalnie każde radyjko jest w inventory osobno i klikając na nie można zmienić mu częstotliwość.

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostPn 17 lip, 2006 23:45

Odpisałbym "normalnie", jeślibym nie był świadom, że jest to zupełnie idiotyczna odpowiedź :D.
Po prostu - oba radia miałem (i mam) w inventory na oddzielnych miejscach. Kliknąłem na pierwsze radio, zmieniłem jego częstotliwość, po czym zaakceptowałem nową "konfigurację" ;). Później zrobiłem to samo z drugim. Ot, cała historyja. Pewnie masz wtyczkę pod FF.

Edit: Alderous mnie wyprzedził :P.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 18 lip, 2006 08:54

W Quarlesbank sytuacja bardzo zła. Zombie jest bardzo dużo (około 40 zaobserwowanych) i zdobyły niektóre budynki np. St Alberic's Church, Murley Building, Augarde Street Police Dept i Orman Building. Sporo budynków jest VSB, ale nie dlatego żeby ułatwić ludziom życie (bo jest ich niewielu), ale dlatego że zombie powoli je niszczą. Lista rozpoznanych budynków jest następująca: St Humphrey's Hospital (LB i w tej chwili szturmowany, ale pusty, więc się zdziwią), Sibree Building (VSB), Ready Building (VSB), St Marcellin's Church (VSB), Copless Lane School (VSB), warehouse [19, 5] (VSB), Hellear Building (VSB), warehouse [20, 4] (VSB), Elson Building (VSB). Na szczęście budynki NecroTechu się trzymają więc jest nadzieja. Zyskałem 10 lvl i Construction.

W Shuttlebank wskrzesiłem trzy osoby w Drake Walk - Machaeus, Traddles000, supermanupsidedown69. Pozostaje mieć nadzieję że to nie są jacyś PKerzy, GKerzy czy inna chołota. Zostały trzy zombie z czego jeden ma Brain Rota. Piromaniack ciągle tam leży zamiast wstać i się gdzieś schować - ty to chyba polubiłeś :P

W Pashenton padłem ofiarą PKera o ksywce nickdanger (40 lvl) i jestem trupem. Ponieważ RP w Chancelwood nie działa, zmierzam do Rhodenbank

BTW Jerry chyba masz same zombie pod kontrolą...

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostWt 18 lip, 2006 09:20

Nie moja wina, że jestem ciągle zabijany przez PK-ów :/. Co mi da, że się schowam - raczej nie zostanę wtedy wskrzeszony :/. Ot, od 3:00 rano, kiedy byłem ostatnio na koncie, zaatakowali mnie na RP:

Chaos Driver
AnthraX Cop
McTyke

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 18 lip, 2006 09:36

Piromaniack napisał(a):Nie moja wina, że jestem ciągle zabijany przez PK-ów :/. Co mi da, że się schowam - raczej nie zostanę wtedy wskrzeszony :/. Ot, od 3:00 rano, kiedy byłem ostatnio na koncie, zaatakowali mnie na RP:

Chaos Driver
AnthraX Cop
McTyke

No to umówmy sie co do godziny na jutro - zalogujesz się i wstaniesz, a ja w tym samym czasie przejdę się na Drake Walk i cię wskrzeszę.

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 18 lip, 2006 10:07

alderous napisał(a):BTW Jerry chyba masz same zombie pod kontrolą...

Miałem 2/3, teraz już tylko szeregowy wciąż czeka na revive.

W Roftwood mój policjant siedzi bezczynnie w Rawlins Row Police Dept. Wszyscy wokół robią w gacie, ze na zewnątrz jest 10 zombiaków, ale jak chciałem usunąć cyfrę 0 z tej liczby, okazało się, ze tak się zabarykadowali, że wyjśc nie można normalnie :/ Debile.

Mój medyk został wskrzeszony i za razem pogryziony :/ Wszystko wkoło zabarykadowane, na szczęście to, co było mi najbardziej potrzebne, było otwarte - St. Polycarp's Hospital z kilkunastoma lokatorami. Szybko znalazłem apteczkę i nie jest już źle. ( Mogłem wreszcie Free Running nabyć )
Ostatnio edytowano Wt 18 lip, 2006 13:07 przez Jerry, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Kac

Porucznik

Porucznik

PostWt 18 lip, 2006 12:39

Przeniosłem medyka z Dulston do Rhodebank, siedzę w The Ablett Arms
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry