Teraz jest Śr 10 wrz, 2025 08:25

ASG

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostPn 24 lip, 2006 17:48

Goose, czy Ty kiedykolwiek grałeś w paintball?

Jak nie to cichaj :P
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 24 lip, 2006 17:58

Miałem drobny kontakt z tym
A także wielu paintballowców "pedałujących" w ASG, a także na ostatnim CQB mielismy obok paintballowców i raczej nie byli niepoobijani
To raz, dwa - sporo ludu tez tuninguje swoje markery...ktore i tak strzelaja gdize chca i wygladaja do bani xp

Jon

Generał

Generał

PostPn 24 lip, 2006 17:59

Omh! Nie powiedziałem, że nie ma siniaków, tylko że trafienie nie boli

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 24 lip, 2006 18:10

Ymm...w to nie uwieże raczej x]

Dzygi

Chorąży

Chorąży

PostPn 24 lip, 2006 19:07

Goose napisał(a):Ymm...w to nie uwieże raczej x]

Ja też nie.

Co do bólu od ASG...
To prawda... musi poczuć albo przynajmniej usłyszeć. Ostatnio kolega dostał przez bluze i opo. z 40m (z mojego gaziaka :twisted: ) i poczuł, wiec tak jak pisałeś, to mit.

HIV

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 24 lip, 2006 19:35

Z daleka nic prawie nie czuć, z przyłożenia boli jak cholera,wiem z własnego doświadczenia :)

sjojok

Major

Major

PostPn 24 lip, 2006 20:08

wyobraźcie sobie jaki jest efekt jak się strzeli na gołą skórę z pół metra z gaziaka aluminiową kulką ;p

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 24 lip, 2006 21:15

aluminiową kulką

I ten fragmen kwalifikuje owego strzelca na wakacje w psychiatryku

PS - strzelanie markerem daleko ? Przeciez to jest tak "c(w)elne" że własnie z malych odleglosci sie da w miare precyzyjnie strzelac....nie twierdze ze AEGi strzelaja jak bron "ostra", ale skupienie maja o wiele lepsze x]

Jon

Generał

Generał

PostPn 24 lip, 2006 21:58

Jezu... nie obchodzi mnie, czy wierzycie czy nie - nie "graliście", to zwyczajnie morda w kubeł. Z tego co mi wiadomo, dopiero dostanie typowym markerem na gołą skórę z odległości 5 metrów i mniejszej boli. Ja dostawałem z ok 7-10 w kurtkę [A przecież większość z nas strzela się w kurtkach, niektórzy nawet w kamizelkach] i nic nie poczułem, oraz na gołą skórę, na rękę. Czuć lekkie pieczenie - żaden ból. Więc mi tu nie pierdzielcie, że "nie wierzycie", albo że [co sprawiło, że się we mnie krew zagotowała :P] "zwijałem się z bólu gdy nikt nie patrzył". Bo ja w paintball grałem, a wy widać nie.

~ Ronald Reagan

HIV

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 25 lip, 2006 09:51

Zgadza sie, co może zdziałać 0,5 do 1J :?:
Nawet tą aluminiową kulką, jak chcesz poczuć to kup sobie paintball albo RAM
proste. Przy ASG/AEG, gdy będziesz stał za daleko lub będziesz grubiej ubrany to wiadomo że nic nie poczujesz, to jest po prostu słabe

javelin

Kapral

Kapral

PostWt 25 lip, 2006 21:00

Tak się akurat składa, ze w PB zdarzyło mi się zagrać - wprawdzie tylko 2 razy w życiu, ale zawsze. I strzał np. w udo, kiedy spodnie są napięte boli. Mocno :) Chyba nie bez powodu 99% ludzi w PB nosi maski zamiast samych gogli :roll: Jedyne co ratuje w tej grze, to duża srednica kulki i to, że są one miękkie i się dodatkowo rozwalają, bo energia przy markerach bywa spora.

A strzały z ASG często gęsto są trudne do wyczucia. Najgorzej jest jak biegniesz - wtedy mało kiedy można poczuć a o usłyszeniu nie mam mowy bo wszystko dookoła hałasuje. W sobotę na zlocie strzeliłem do kumpla - seria 3 lub 4 kulek z elektryka (330fps) w środek korpusu. Miał kamizelkę, ale w tym miejscu nie było żadnych ładownic. Mówił, że nic nie poczuł, kapnął się tylko dlatego że usłyszał moje strzały i uderzenie kulek o oporządzenie. Jak nie dostaniesz na gołą skórę lub w miejsce gdzie materiał munduru jest naciągnięty, to naprawdę mało co czuć.
Legio Patria Nostra

Obrazek

Remcio

Major

Major

PostWt 25 lip, 2006 21:11

I dlatego ASG jest sportem dla uczciwych... Nie tylko trzeba się przyznać, ale w razie czego trzeba mieć zaufanie to innych i uwierzuć im jeśli trafią, a nie zauważymy.
Pamiętam jak rozłożyłem się z 10 metrów od wyważanych drzwi i po ich otwarciu wystrzeliłem sporo, sporo kulek w stronę atakujących (310 fps). Widziałem jak biały pas kulek przeleciał po całej klacie jednego z przeciwnikó, a on zaparł się, że nic nie poczuł. Zszedł dopiero po chwili wyjaśniania przec co dostałem łebshota...
Obrazek

javelin

Kapral

Kapral

PostŚr 26 lip, 2006 03:25

Niestety bywa i tak. Najgorsi są notoryczni terminatorzy. Cóż - po pewnym czasie nie zaprasza się takich na strzelanki, albo wali serię po ryju - jak wrzaśnie taki z bólu to już musi się przyznać :twisted: A z prawdziwymi uczciwymi ludziami nigdy nie miałem problemów - jak nie poczuł ani nie usłyszał to zawsze schodził po krótkim "dostałeś". Miłe.
Legio Patria Nostra

Obrazek

smola93

Porucznik

Porucznik

PostŚr 26 lip, 2006 17:29

gadajcie lepiej na temat bo zaraz jakiś nasz kochany moderek to zamknie i będzie heca :)

brambi

Chorąży

Chorąży

PostCz 27 lip, 2006 21:15

Czy do ASG lub AEG mozna używać kulek 6mm z farbą?
vide http://www.sklep.airsoftguns.pl/project ... 1146393901
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic