Teraz jest Pt 20 cze, 2025 14:31

Odrestaurowany kokpit pilota Mi-24

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

zGuba

Moderator

Moderator

Odrestaurowany kokpit pilota Mi-24

PostPt 16 cze, 2006 13:49

Dziękuję Spike'owi za aktywowanie mi konta ^^

Wydzieliłem z mojego - na razie nielegalnego - addonu Mi-24 kokpit pilota, który NIE POCHODZI od CSLA. Niestety nadal wymaga kilku poprawek. Póki co nie mam OFP i taka praca w Oxygenie trochę mnie nuży (ciągłe chodzenie do sąsiada w celu przetestowania addonu jest naprawdę męczące), dlatego publikuję go już teraz na zasadach freeware. Zresztą wszystko jest w readme ^^

Między innymi naprawiłem zegar i busolę, wstawiając je w ich rzeczywiste pozycje oraz odwracając ich kierunek działania (sorry, ale zegar chodzący przeciwnie do wskazówek zegara był nieco denerwujący...)

Obrazek

Jak widać, kokpit wymaga dopracowania..

Pobierz spakowany .p3d => .zip

EDIT:

Naprawdę kokpit nie wygląda dużo lepiej niż ten z BIS, choć chciałbym żeby wyglądał tak:

Zdjęcie kokpitu Mi-24W nr 729 @ Lotnictwo.net
Ostatnio edytowano Pn 31 lip, 2006 04:27 przez zGuba, łącznie edytowano 9 razy

corran

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 16 cze, 2006 15:08

Rozumiem że mogę go użyć w Mi-24 z mojego packu?

Obrazek Obrazek Obrazek
Screny by Agent

http://www.neochan.csk.pl/ofpc/viewtopic.php?t=4789

zGuba

Moderator

Moderator

PostPt 16 cze, 2006 17:16

Z myślą o nim go zrobilem ^^

zGuba

Moderator

Moderator

PostPt 16 cze, 2006 17:22

Ostatnio edytowano Pn 31 lip, 2006 04:24 przez zGuba, łącznie edytowano 3 razy

corran

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 16 cze, 2006 17:39

Na razie mam sesje, za addony się wezme jak będe miał czas (znaczy w lipcu). Chcesz to podeśle ci poprawioną wersje i jeśli masz czas i ochotę własnoręcznie zainstalujesz nowy kokpit, ok?

zGuba

Moderator

Moderator

PostPt 16 cze, 2006 17:42

OK nie ma sprawy ^^ cała przyjemność po mojej stronie ^^

zGuba

Moderator

Moderator

PostN 18 cze, 2006 14:46

Dobra, czas zabrać się do roboty. W nadchodzącym tygodniu mam nadzieję, że uda mi się zrobić ten kokpit od nowa (wiem że jest to płonna nadzieja, ale zawsze coś ^^) podmiana tekstur i zegarów na te zrobione ze zdjęcia pewno mi się przyda ^^ Corran spróbuję pomęczyć się nad configiem twoich mi-24 (o ile nic w nich nie zmieniasz). One po prostu są piękne!

corran

Szeregowy

Szeregowy

PostN 18 cze, 2006 16:30

Po pierwsze to one są "moje" tylko pisząc przez cudzysłów. Po drugie nie mam w tej chwili dostępu do porawionej wersji (nie mam jej na tym komputerze) będe w stanie wysłąć ci ją dopiero ok ¦rody/Czwartku - chyba że zdobędziesz ją od Agenta (on nadał Mi-24 ostatni szlif).

zGuba

Moderator

Moderator

PostPn 31 lip, 2006 03:52

Mała aktualizacja :D

Po zabawie w missionmakera z RiverBattle @WPS zabrałem się za tekstury kokpitu. ¦ciągnąłem GIMP-a i CRN_Mi24.pbo od Agenta ~WIELKIE DZIĂŠKI!~.

Tak wygląda teraz polski Lietajuszczij Tank z punktu widzenia pilota:

Obrazek

Beta 0.8 - tekstury mizerne, zmian niewiele... ale i tak wygląda lepiej :D

Pomimo zarżnięcia osobnych zegarów te ostatnie są czytelniejsze niż w modelu BIS. Wymagają jeszcze kosmetycznej poprawy kontrastu i koloru. Może ktoś włożyłby mój celownik w okolice HUD? [jest w archiwum] ;)

Pobierz archiwum .zip
Ostatnio edytowano Pn 31 lip, 2006 13:25 przez zGuba, łącznie edytowano 1 raz

zGuba

Moderator

Moderator

PostPn 31 lip, 2006 13:02

To jest standartowa wycieraczka z packu Yody ;) co do mojej przeróbki to ona jest tylko tymczasowa (żywię nadzieję że w ArmA zrobią ten element porządnie) i ogranicza się tylko do przeniesienia wskazówek oraz zmiany tekstur na nieco bardziej dzisiejsze :twisted:

PS. Fajny podpis :jem2::jem2::jem2: i słuszny wiek :spoko:

EDIT: Kończę ten kokpit, na cholerę mi on teraz będzie. RHS opublikuje niebawem najładniejszy Mi-24 dla OFP. A propos - może wziąć ich model do packu Corrana?

ObrazekObrazek

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Odrestaurowany kokpit pilota Mi-24

PostPt 13 gru, 2024 03:47

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Odrestaurowany kokpit pilota Mi-24

Powrót do Operation Flashpoint