Ruszyłem z
Rolt Heights na południe aż dotarłem do
Mylrea Walk Police Dept w
Gibsonton. Zombie poza RP nie znalazłem, ale w komisariacie byłe jeden i nie było barykad. Usunąłem zgniłka i wniosłem barykady poziomu VSB++. Następnie doszedłem do wniosku, że trzeba by zrobić zakupy i ruszyłem na zachód do
Dowdney Mall w
Santlerville. Po drodze miałem jeszcze okazję naprawić i lekko zabarykadować pusty
Eades Building. Można było wejść do:
Buckrell Arms,
Chanter Museum (bez barykad) i fabryki (88, 20).
W
Shuttlebank zobaczyłem na dzień dobry taki komunikat
# Living Large said "LOTS OF ZEDS OUTSIDE, MOSTLY DEAD BODIES, MAYBE 20 OUTSIDE EACH BUILDING? IT'S GETTING BAD; THE BIG BASH HAS FOUND SHUTTLEBANK. BESLY AVENUE IS AT VERY HEAVILY BARRICADED. 9 ZEDS IN DRAKE WALK NEED REVIVFYING. LETS MOVE, PEOPLE!" (6 hours and 25 minutes ago)
# Tythis said "The immediate area seems safe. I saw only 2 in the immedaite area other than Drake Walk. I revived 2 there and 5 more still need, although yesterday there were brain rotters sitting there." (5 hours and 13 minutes ago)
Rzeczywiście na zewnątrz jest sporo zedów, ale komisariaty były VHB (poza
Besly Avenue Police Dept który był VSB). Zedy włamały się do
Marfell Building, ale nie miałem amunicji i tylko go zabarykadowałem (wewnątrz jest jeden zed). Ruszyłem się do
Bale Mall w
Yogoton - właśnie zdobyłem konieczne skille. Po drodze stwierdziłem, że można wejść do:
St Celestine's Church.
Quarlesbank wylazłem na zewnątrz i stwierdziłem obecność ponad 30 zedów w sąsiedztwie
Emerson Plaza Police Dept. Ustrzeliłem jednego i postrzeliłem drugiego, po czym musiałem się wycofać z braku amunicji. Można wejść do
Club Backholer i
Iveleafe Row Police Dept.