Teraz jest Pn 01 gru, 2025 12:33

LIBERATION!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Zabix

Major

Major

PostPt 04 sie, 2006 13:21

I nie tylko to:

1. Decreased lag and system slowdowns considerably.
2. Added new Soviet and German units (Soviet recon units, Soviet soldier with PTRD anti-tank rifle, BA-20 armoured car, German Sturmboat, Soviet 37mm AA gun, grenades, mines and much more).
3. Fixed plane models. Now they behave while on the ground.
4. Fixes to various other models.
5. Added cargo animations for up to 6 soldiers for T-34 and PzIIIe tanks.
6. Added a lot of brand new animations, including animations for PTRD anti-tank rifle!
7. New sounds for weapons and vehicles, and new sounds for various infatry actions.
8. Improved AI. Now soldiers take off the machine gun off the motorcycle and sturmboat when vehicles stop. Machine guns and artillery automatically turn towards suspected enemy activity. Soldiers automatically pick up better weapons of the fallen comrades. Tank crew tries to fix their tanks when tracks are damaged and many more.
9. Updated tank armour system. Distance, and armour thickness for front, rear and side armour is now taken into consideration.
10. Added several new effects.
11. Added Soviet and German tactical signs.
12. Added several new missions.

brambi

Chorąży

Chorąży

PostPt 04 sie, 2006 14:22

Zastanawiam się czy ściągnąć tego moda. Czy jest warty uwagi?Lubie tematykę 2W¦.Czytałem, że nie ma w nim kampani,ale widziałem gdzieś pack misji.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 04 sie, 2006 14:27

I tak narazie nie ściągniesz moda (chyba że będziesz miał więcej szczęścia niż ja). Niech żyją czeskie serwery :P
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

101st Paratroop

Major

Major

PostPt 04 sie, 2006 14:58

Barbarian napisał(a):I tak narazie nie ściągniesz moda (chyba że będziesz miał więcej szczęścia niż ja). Niech żyją czeskie serwery :P

ftp://www.ofpr.info/ofpd/mods/Liberation_1.0.exe - ? Jakoś mi ten link działa...

Zaitsev

Chorąży

Chorąży

PostPt 04 sie, 2006 15:22

¦ciagnąłem go jakieś 2 godiznki temu i poszło szybko, z maksymalnym dla mnie trensferem czyli 30kb/s.
Ogólnie nie zdąrzyłem jeszcze posprawdzać wszytskiego ale jak narazie jestem pod wrażeniem i POLECAM!!
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostPt 04 sie, 2006 15:36

Wy mi lepiej powiedzcie, skąd patcha ściągnąć. Na BIF topicu nie ma, link Ofp.info nie działa, na Ofp.bmj.pl nie ma, a stronka LIB hostowana przez Ofp.info jest dead. Jakieś pomysły?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Michalofp

Chorąży

Chorąży

PostPt 04 sie, 2006 15:53

Link na OFP.info już działa. :wink:

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostPt 04 sie, 2006 16:30

Nie wiem czy to tylko u mnie, ale kiedy zainstalowałem update'a to żołnierze w Libie nie mają głosu!! Wiecie co to może być?
Obrazek
Obrazek

BOLO

Chorąży

Chorąży

PostPt 04 sie, 2006 19:14

żołnierze nie mają głosu, bo twórcy im na to nie pozwolili (zmienili config...chyba)
Nie "dziecią neostrady"!
Nie "gorącym" 13!
Nie pokemonom!
... kurde, to co ja jeszcze tu robię?

NIE BOLO A Bolo!

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostPt 04 sie, 2006 19:39

Musze przyznać, że to głupie rozwiązanie, bo tylko czasami sie odzywają w dodatku, kiedy kogoś zabiją (przeważnie tylko w czasie walki sie odezwą).
Obrazek
Obrazek

Zabix

Major

Major

PostPt 04 sie, 2006 23:47

Chodzi o komunikaty radiowe?

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostPt 04 sie, 2006 23:59

Nom, np. 2, GO TO 34 21 itp.. Wszelkiego typu rozkazy.
Obrazek
Obrazek

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 05 sie, 2006 11:45

Frajdy płynącej z gry brak głosów nie obniża (przynajmniej nie znacząco).
Bardziej frapujący jest dysproporcja sił między Niemcami a ZSRR... np. żołnierz z sekcji zwalczania czołgów po stronie radzieckiej dysponuje skutecznymi (i bezpiecznymi dla "obsługującego") granatami p.panc. podczas gdy jego odpowiednik po stronie niemieckiej tylko prowizorycznym ładunkiem zmajstrowanym z granatów trzonkowych wz.24 (rzucenie czegoś takiego w strone czołgu jest bardziej niebezpieczne dla niemców znajdujących się w pobliżu niż dla załogi czołgu). Fakt, taka broń była powszechnie stosowana w jednostkach wermachtu, ale przecież Niemcy też posiadli bardziej wyrafinowaną broń p.panc...
Podobnie jest z CKM'ami... Maxim jest najlepszym (szybkostrzelność, efektywność ognia, ilość amunicji) ciężkim karabinem maszynowym w modzie :neutral:
A ja przez tyle lat uważałem że Maxim był odrobine gorszy od Mg34. Twórcy moda jednak dołożyli starań aby zmienić moje zdanie :P
Mg34 jest zasilany taśmą 75 nabojową (choć w stosowano też w wersji ckm taśme 250 nabojową), przyrządów optycznych nie ma (bo nie można przecież nikogo faworyzować :P ). Mg34 też na mniej amunicji (w wersji CKM :P ) i na dodatek przeładowywanie Mg34 trwa dłużej niż w Maximie (dziwna sprawa, wydawało mi się że oba karabiny maszynowe były zasilane w taki sam sposób). Różnic wyniakjących z "archaicznej" konstrukcji Maxima (choć nadal piekiejnie skutecznej) nie uśmiadczymy (karabin się nie zatnie, co było częstą przypadłością maxima, przegrzać też się nie przegrzeje- taka "maszynak do mięsa").
O "wyższości" czołgu T26 nad panzer III nie będe wspominał (bo każdy kto grał w poprzednie wrsje modu, wie o co mi chodzi :P ).
W nowej odsłonie modu pojawiły się też rusznice p.panc (tylko po stronie rzdzieckiej oczywiście). Sam pomysł dobry (dość powszechnie wystepująca broń na frońcie wschodnim), szkoda tylko że to ustrojstwo jest tak celne jak snajperka (i na dodatek zadziwiająco skuteczne).
Zapewne takie wynalazki jak granty nasadkowe; panzerwurfmine (itp.); niemiecki rusznice p.panc; Pak 40 (czy nawet popularne wtedy PaK38) nie znalazły się w modzie tylko dlatego że obie strony powiny dysponowac w maiare podobną siłą ognia.
Tylko dlaczego ma miłość boską nie zastosowano podobnych standartów w stosunku do Rosjan!?
Tak po za tym to najfajniejszą nowalijką są wspaniałe animacje (@Goose- wreszcie masz cosik co jest prawie jak przeładowywanie broni ręcznej :] ). Jedynie w jednostkach z pistoletem animacja wygląda tak jakby jednostka miała bezwładną lewą ręke :P żołnierze te z biegają chyba zbyt szybko (dizwacznie to troche wygląda).
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Sudayev

Major

Major

PostSo 05 sie, 2006 12:08

Wrazenia niezbyt :/. Generalnie slabo, niech to lepiej dopracuja libmoda.
Tworze sobie misje, jedziemy w sdkfzetce, a tu kacap otwiera ogien z DT, wszyscy za wyjatkiem kierowcy - kaputt. Paranoja jakas, ten kfz jest robiony na modelu ciezarowki. Nie mowiac juz o superemacji t-34. Niezniszczalny. Te dodatki z upgradu nie wprowadzaja wiele nowego do rozgrywki.
O wiele ciekawsza i interesujaca jest gra w Invasion 44 + Winter Pack Reyharda + FDF WW2. Mamy wowczas, swietnych rosjan, niemcow, amerykanow, i finow co pozwala na dosc rozlegly obszar dzialan.
Dla przykladu zobrazuja to misja,ktora ostatnio upichcilem. Front wschodni, niemiecki pluton ss wspomagany przez finska pluton pomocniczy odpiera ataki sowieckich gwardzistow probojacych zniszczyc sily osi, ktore ugrzazly ze swoim transportem w glebokich sniegach zsrr. Co najlepsze fdf dodaje panzerfausty, panzershercki, rewelacyjne molotowy, bunkry, okopy i wiazki granatow, nie mowiac juz o mozliwosci przyczepiania ladunkow (sticky bomb:) ) do pancerzy czolgow. Polecam wszystkim te kombinacje.
OFP Jungle Fever | Beta Test Team

brambi

Chorąży

Chorąży

PostPn 07 sie, 2006 21:13

¦wietny mod ten Liberation!Dobrze wykonane jednostki,motory,działa,szeroka gama piechoty.Dziwnym faktem jest,że mało kto robi misje na podstawie tego moda.(mam już ściągnięty pack misji WW2 Lib)
Ostatnio edytowano Pn 07 sie, 2006 21:26 przez brambi, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint