To fajnie że nie trzeba tworzyć oddzielnej kamery tylo można skorzystać z pocisku.
Napisałem kawałek kodu pozwalający oglądać lecący pocisk z zewnątrz ale efekt nie jest zbyt fajny jakby co to mogę podrzucić, może wykombinujesz coś lepszego.
Co do twojego kodu to widze, że czekasz sekunde i zmieniasz widok. Nie wiem czy nie lepszy byłby mój sposób:
#JMP
? alive _projectile : goto "JMP"
Ostatnio podpiąłem handlera do modu CoC artillery. Efekt jest zaj...efajny.
Super efekt gdy pocisk artyleryjski wystrzelony z jednego końca planszy leci pare sekund i robi duże BUM
-----------------------------------
zastanawia mnie czy nie masz małego błędu, usuwasz eventhandlera korzystajac z jego indexu, czyli zalozmy ze usunales pierwszy z numerem 0, pod koniec skryptu dodajesz nastepny i jaki on bedzie mial numerek? tez 0?
Dobra uwaga będe musiał sprawdzić. Jeśli dobrze zrozumiałem z instrukcji to w sytuacji gdy mamy dwa handlery (np. o indeksach 0 i 1) i usuwamy ten '0' to indeks drgugiego zmiejsza się o 1 (czyli gdy chcemy usunąć drugi to usuwamy też handler o indeksie '0'). Czyli stąd wnioskuje, że następny (ten na końcu skryptu) dodany ma indeks 0 (no chyba, że w międzyczasie instaluje inne wtedy jest problem)