Teraz jest So 30 sie, 2025 17:48

Ciekawe miejsca.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

MM'r

Chorąży

Chorąży

Ciekawe miejsca.

PostN 15 paź, 2006 19:25

Ostatnio zauważyłem kilka ciekawych miejsc, o których istnieniu nie wszyscy wiedzą. (oczywiście nowi gracze) Znajdują się też miejsca, o których istnieniu mało kto wie. Z tego powodu postanowiłem założyć temat o najfajniejszych i najbardziej przydatnych miejscach we wszystkich częściach OFP. Ponieważ dysponuję (chwilowo) tylko wersją Cold War Crisis, (CWC) podam na razie tylko miejsca znajdujące się na tych 3ch seryjnych wyspach.

-dziura w płocie w jednej z baz na Kolgujev (ta baza, do której się wkradamy w Samotnym Wilku)

-latarnie na Malden (szukaj na samych czubkach półwyspów)

-najwyższy punkt w grze (CWC na seryjnych wyspach) czyli 688 (chyba stóp) npm. Warto zdobyć owy szczyt, gdy będziecie w okolicy, bo widoki są bardzo interesujące)

-lotnisko na Everon, na samej górze wyspy.

-Klif na Kolgujev, bardzo ładne widoki :D

Dodatkowo miasta, które są nietypowe i warto je odwiedzić z tego powodu, że można zrobić na prawdę fajne misje z ich udziałem.

-Le Port (Malden)
-Arudy (Malden)
-Montignac (Everon)

To narazie tyle.
Ostatnio edytowano N 15 paź, 2006 20:15 przez MM'r, łącznie edytowano 1 raz
MM'r - mission maker

Obrazek

Strona Loony'ego o OFP - polecam

PoP

Chorąży

Chorąży

PostN 15 paź, 2006 20:11

Ale Le Port i Arudy nie sa na everonie tylko na maldenie, nie gram w ofp od dluzszego czasu, a takie pierdoly pamietam :D

Diego

Re: Ciekawe miejsca.

PostN 15 paź, 2006 20:28

MM'r napisał :

-Le Port (Malden)
-Arudy (Malden)
-Montignac (Everon)

A ty PoP napisałeś , że Le Port i Arudy nie są na Everonie :D . Chyba mała pomyłka . A co do ciekawych miejsc to polecam 2 najwyższe szczyty na Nogovie. Super widok , no i śniegiem pokryte w dodatku :spoko:

ktos

Porucznik

Porucznik

PostN 15 paź, 2006 20:28

Liczne poniszczone wioski na Kołgujewie. Gram w ofp już 3 lata, a dopiro niedawno je odkryłem. Może dlatego, że nikt ich do tej pory sensownie nie wykorzystał do tworzenia misji

MM'r

Chorąży

Chorąży

PostN 15 paź, 2006 20:39

@up

No właśnie, rzeczy, o których pojęcia nie miałeś najlepiej nadają się na misje, ja np. w bardzo twórczy sposó wykorzystałem dziurę w płocie na Kolgujevie, bez tej dziury nie byłoby misji, mała rzecz a cieszy :D

@Diego

PoP miał rację, to ja źle na początku napisałem a potem zmieniłem na Malden.
MM'r - mission maker

Obrazek

PoP

Chorąży

Chorąży

PostN 15 paź, 2006 20:59

PoP pomylek nie PoPelnia
A nawet jesli mu sie przytrafi, to na pewno nie mala :D

MM'r

Chorąży

Chorąży

PostN 15 paź, 2006 21:02

Tak, p. Marks, p. R. Luksemburg i im podobni mówili o sobie 3 os. No, może MM'r też by zaczął, ale MM'r chyba nie ma na to za dużo czasu... MM'r w inny sposób będzie musiał rozładować kompleksy, w końcu MM'r nie jest takim znowu wielkim człowiekiem żeby miał mówić do sibie w 3 os. :D
MM'r - mission maker

Obrazek

Severb

Porucznik

Porucznik

PostN 15 paź, 2006 21:45

Ktos ;)
Marshall i Berna wykorzystali Kolgujev bardzo dobrze jako poniszczone miasta na froncie wschodnim w swej (wbrew opinii Mirage'a) udanej kampanii 'Człowiek wobec zła'. Cały Kolgujev nadaje się do tzw. Ostfrontu '41.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MM'r

Chorąży

Chorąży

PostN 15 paź, 2006 21:50

Kolgujev najbardziej nadaje się na misje nocne, takie skradanie się itp, bo czołgiem a tymbardziej samolotem się poruszać tam nie da. Uważam, że najlepszą misją (najlepiej wykorzystana topografia) jest w "Nocnym Zabójcy" ja wiem, ze tylko o tej misji gadam, ale na serio mi się bardzo podoba, krótka ale ciekawa.
MM'r - mission maker

Obrazek

Diego

PostN 15 paź, 2006 22:28

Kolgujev jest bardzo zalesiony. Mało miast , a jak już są to zniszczone :D .Niezłe bazy wojskowe są , i górki . Zgadzam się że czołgiem se nie pojeździsz . Oprócz misji nocnych , można robic też misje wywiadowcze . np. Znajdź i zniszcz Scud'a.

zGuba

Moderator

Moderator

PostPn 16 paź, 2006 14:25

Ja z Fifim zrobilismy paczkę crCTI@FFUR. Między innymi na Kołgujewie. Najlepsze na tej mapie są małe bazy w centrach lasu, gdzie można się wygodnie rozłożyć ^^

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 16 paź, 2006 14:34

Ja osobiście bardzo preferuję wyspę Novajev. Po prostu genialna! ¦wietnie zrobiona i dopieszczona. Najbardziej mi zapadł w pamieć moment gdzie droga jest po prwadzona w lesie (drzewa w około nie są ustawione!). ¦wietna robota. W koncu sam anpisałem jej test i dostała 10/10 :P
Już od dawna nie grałem na wyspach z Res'a a tym bardziej z CWC.
Obrazek

Severb

Porucznik

Porucznik

PostPn 16 paź, 2006 16:37

Zgadzam się z przedmówcą. Jednak nie zgadzam się w teście. Novajev bije na głowę Nogovę. Novajev to piękna wyspa i są duże miasta. Z Battletekiem wymiata na misje II wojenne.
Codemasters? Kiepskie te wyspy. Zbyt małe miasta i w ogóle XP Jakoś mi nie zapadają w pamięć ciekawe miejsca.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 16 paź, 2006 16:37

Severb napisał(a):(...)
Codemasters? Kiepskie te wyspy. (...)

Może to dlatego, ze nie Codemasters je robiło :roll:
Obrazek

MM'r

Chorąży

Chorąży

PostPn 16 paź, 2006 16:40

@ Jerry

To po pierwsze

@ Saverb

Po drugie nie znam żadnej malutkiej wyspy z ogromnym miastem :D Może dlatego, że takich nie ma w "realu"?
MM'r - mission maker

Obrazek

Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint