Teraz jest So 30 sie, 2025 22:18

Saria Island

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostN 22 paź, 2006 14:46

Nie ma co porównywać Novajewu i Sarii, bo to dwie, zópełnie inne bajki (imitują zupęłnie inny krajobraz).
Chodzi mi o pomysł i jakość wykonania...
Novajew używa tylko standartowych (resowych) obiektów, ale w taki sposób jaki jeszcze nikt nie próbował...
Sariia jest najlepszą (jak dotąd) odsłoną wysp w klimacie bałkańskim...
Do tej grupy zaliczają się obie Drago, Surago, Saria, Trinity HR, Skalpel Virovitica ( i cała masa wysp gorszej jakości).
Novajew natomiast jest jedyną wyspą w swoim rodzaju (tak jak Anjou do której można tylko porównać Ardeny- choć nie do końca; czy wyspy z FDF'a WWII). Jedyną wyspą podobną do Novajeva (pod pewnymi względami) są wyspy autorstwa MERCS'a (a dokładniej Azan- ale tylko troche)...
Novajew to zupełnie inne podejście do tematu (duże i ciekawie wykonane miasta), masa (różnorodnych pod względem zestawienia obiektów) farm (nigdy nie zastosowano czegoś takiego na wielką skale).
Każda z tych farm jest tak zbudowana że może robić za baze (obozowisko) /silny punk ogniowy/ stanowisko dowodzenia/ stanowisko baterii altyleryjskiej nieprzyjaciela (bądż "swoich") itp.
W miastach znajdziemy ciekawą plątanine ulic, podwórek i ścierzek (zastosowanie chodników na szeroką skale).
Jak na wyspe imitującą ¦rodkową (a nawet zachodnią) Europe jest tu niemal wszystko...
Wprawdzie braknie na wyspie nowoczesnych miast, ale biorąc pod uwage charkter wyspy (małe, zabytkowe miasteczka i obszary rolnicze) to nie jesty to mankament (zwłaszcza zważywszy na ilośc wysp z miastami usianymi drapaczmi chmur :P ).
Nie jest też zbyt dużo obiektów które wskazują (szufladkują) wyspe do jakiejś określonej dekady (więc mozna zrobić misje o konfliktach od WWI po współczesne, fikcyjne konflikty)...
I na koniec rzecz którą sobie szczególnie cenie... Nie upychano na Novajewie wszystkiego co się da (tak jak na NogowieII mafpacku)... Nie znajdziemy na Novajewie silosów atomowych ( :P ), pól naftowych (ba, nie znajdziemy nawet małej pustyni)... I to wszystko spakowane do pliku ważącego 4 mb... Poezja ;)

P.S Moze przeniesiemy tą dyskusje do tematu o Novajevie?
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Sudayev

Major

Major

PostN 22 paź, 2006 15:21

Ale do Nowajewu czy Anjou to duże jej brakuje...

Ta porownawcza fraza zmusila mnie do wyrazenia refeleksji na temat nowajewu, ale jak widac ...
Nie ma co porównywać Novajewu i Sarii, bo to dwie, zópełnie inne bajki

Sam szybko sprostowales, wiec nie ma co sie spierac co jest lepsze oraz robic offtopica.
Sariia jest najlepszą (jak dotąd) odsłoną wysp w klimacie bałkańskim...
Do tej grupy zaliczają się obie Drago, Surago, Saria, Trinity HR, Skalpel Virovitica ( i cała masa wysp gorszej jakości)

Pozwole sobie dodac do tej listy niedawno odkryte Elati oraz Malden (Berghoffa), ktore wykorzystuja nature pack 4. Oczywiscie nie zapominajac o starym dobrym pie... Malden ;) Po pobycie na wczasach w Chorwacji zauwazylem ze wyzej wymienione przez mnie produkcje bardzo ladnie oddaja gorzysty region poludniowo-balkanski (Rejony miast Split, Dubrownik, oraz wyspy)
Obrazek
Obrazek
OFP Jungle Fever | Beta Test Team

assasin13

Kapral

Kapral

PostN 22 paź, 2006 18:44

Dopiero ściągnąłem Sarię, ale mogę wydać kilka opini:
1. MOSTY! Takich mostów nie widziałem nigdzie...
2. Drogi - b. fajnie zrobione
3. Wulkany - całkiem fajne, ale gdzieś je już widziałem... :P
4. Chodniki - fajny pomysł, packów od Vilasa nie ściągałem, mam za słabe łącze
5. Dużo smaczków - np. barierki na ostrych zakrętach itp.

IMO Novajev a Saria to zupełnie inne bajki - nie wiem dalczego je porównujecie. Gdy ściągnałem Novajev, zakochałem się niej. Gdy ściągnałem Sarię, też się w niej zakochałem. Czyli obie wyspy (wg mnie) są b. dobre.
Obrazek
www.urbandead.com - gra w przeglądarce.

zGuba

Moderator

Moderator

PostŚr 25 paź, 2006 14:51

Wyspa jest genialna. Co tu dużo mówić - brawo!

OT: Co z Białą Podlaską?

Jon

Generał

Generał

PostŚr 25 paź, 2006 15:07

Zapomnij.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 25 paź, 2006 18:56

potestowałem trochę wsypę i muszę przyznać, że wypadła wyśmienicie! Piękna texturka drogi, dobry pomysł na ogólną wyspę, świetny most i niesamowita apczka obiektów od Rey'a (ale ma kilka błędów ;]). Oglnie rzecz biorąc byłoby genialnie z BRG Nature pack, a lasów jest tutaj stosunkowo mało więc nie byłoby tak źle :P
Obrazek

Dzygi

Chorąży

Chorąży

PostŚr 25 paź, 2006 19:06

Loony napisał(a):Oglnie rzecz biorąc byłoby genialnie z BRG Nature pack, a lasów jest tutaj stosunkowo mało więc nie byłoby tak źle :P

Nie zgodze się. Bez Nature packa jest wyśmienicie.

Wladek

Chorąży

Chorąży

PostCz 26 paź, 2006 19:26

Moje zdanie jast takie same. BRG Nature Pack nie jest niczym specjalne, Tylko Laguje...(Myśle ze mam dobry sprzet 2,8Ghz Ge Force 6200 i 1024 ram)
Pozatym świetna Robota Ofman, byle tak dalej...

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 26 paź, 2006 20:26

@Dzygi - a ja akurat lubie NP ;) są zwolennicy i pzreciwnicy. ja jestem ZA
@Wladek - ja mam C1,2 GHz 256ram GF2 mx400 i jakoś Drago2 lagowało tylko wtedy gdy sie nie wczytało do końca, więc nie pieol mi o jakichś lagach :roll:
Obrazek

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Saria Island

PostPt 13 gru, 2024 06:39

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Saria Island

Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint