Pewien mądrala napisał(a):naucz się stawiać konkretne zarzuty, a nie ogólniki "bo wszyscy wiedzą że tak jest".
Prąciem bardzo.
Jak myślisz, jaki odsetek młodzieży uczy się dla siebie? Większość chodzi do szkoły "bo musi" [ew "bo rodzice każą"]. I jak myślisz, ilu takich prostackich, zdegenerowanych, GłUPICH jednostek znalazłoby pracę? Mielibyśmy albo bezrobocie ok 60 %, albo kolo 30 % i masę "specjalistów", którzy gówno by umieli. Chcesz lekarzy, którzy będą uśmiercać 3/4 pacjentów?
Przyzwolenie na patologie jeszcze bardziej by się zwiększyło, a kradzieże i napady stałyby się porządkiem dziennym [no bo przecież inni mają dużo, ja nie mam wiele, a mi się należy, nie jestem gorszy od innych].
System należy poprawić, a nie z niego zrezygnować, mądralo. Też rzucasz ogólnikami, że trzeba - to może przedstaw konkretne pomysły? Albo może lepiej nie, jeden już sprezentowałeś - i powiem wprost, jest beznadziejny. Więc daruj sobie teksty, że moja prawda, jest prawdą 3cią [vide podpis] - bo jedynie robisz z siebie głupka. Próbowałeś zabłysnąć, a zgasłeś.
Charles - zapomnij. O wszystkim decyduje kasa, a w tym wypadku... jej brak.