Teraz jest Wt 24 cze, 2025 09:55

Vietnam: The Experience Mod WYDANY!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

Vietnam: The Experience Mod WYDANY!

PostWt 13 wrz, 2005 16:50

Wkońcu!

Vietnam: The Experience Mod Open Beta WYDANY! Masa nowych jednostek, masa misji, kilka kampanii. RAJ - DOSłOWNIE RAJ! Kto sciągnie niech napisze tutaj pierwsze wrażenia... Ja właśnie zaczynam...ściągać :)

Pozdro

Zabix

Major

Major

PostWt 13 wrz, 2005 17:51

And, last but not least, it includes 114 single player missions, 2 MP missions and 7 campaigns!!!

No to sie chłopaki napracowali, swoją drogą... sciagne jak ktos napisze cos na temat moda :)

Ingram

Major

Major

PostWt 13 wrz, 2005 19:18

Też juś ściągam:)
Jestem zachwycony, ten mod to dobra poczekalnia na Usung.
Zachwyca mnie masa jednostek takich jak BTR-50 po stronie wietnamspiej itd.
Obrazek

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 14 wrz, 2005 11:50

Czyżby wszyscy byli tak niesamowicie pochłonięci modem, że nawet nie mają czasu napisać opinii :?: Ja sciągam od wczoraj wieczora (2 godzinki) i dziś od godziny 10... Narazie 57%, mam nadzieje, że na popołudnie się wyrobi.

Pozdro...

jet30

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 14 wrz, 2005 15:49

Ja już ściągnąlem moda ale mam problem z zainstalowaniem go :beksa:

Volt

Major

Major

PostŚr 14 wrz, 2005 16:09

problem z zainstalowaniem go?? jaki?? :???:
Obrazek

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 14 wrz, 2005 16:15

Noo...opisze swoje wrażenia...

Więc tak - na początku wogóle nie wydaje sie, że coś sie zmieniło. Nie ma osobnego menu, osobnej scenki na początku... Po wejsciu do działu Campaing pojawia się wspomniane 7 kampanii...tylko jedną z nich znam (1969 Vietnam Spanky'ego - testowałem ją na ofpc). W reszte napewno zagram. Misje SP nie są widoczne :? dopiero po przekopiowaniu ich do folderu OperationFlashpoint/missions normalnie pojawiają się w grze. W edytorku dostępnych jest masa nowych wysp, nie obejrzalem jeszcze wszystkich ale ogrom addonów w modzie robi niesamowite wrażenie.
Udało Wam się wystartować B-52 :?: Bo ja usiłuje, ale cuś nie wychodzi... Addony w większości robią ogromne wrażenie... Niestety zawiodłem się bardzo na teksturach Mig'a-21 :( - są OKROPNE :( Ale cóż...nie można mieć wszystkiego. No i oczywiście na koniec masa utowrów muzycznych, do wybrania automatycznie w edytorze.

Ogólnie mimo wszystko mod wymiata... :!:
Polecam gorąco wszystkim...

Volt

Major

Major

PostŚr 14 wrz, 2005 16:20

ja najbardziej się zawiodłem na czołgach , bo większość to właściwie są modele BiSowskie i tylko zmienione odgłosy ( no sory , ale żeby T55 służył jako działo przeciwlotnicze i strzelał karabinkiem? :mad: ) Ale z lotnictwem jest owiele lepiej , piechota US jak dla mnie dziwnie strzela ponieważ w chwili wystrzału widzę takie żółte coś pod lufą :???: . Teraz wyspy..... WYSPY WYMIATAJ¡ :shock: , Te dżungle , trawiaste pola... poprostu cudnie . To tyle z mojej strony ;)
Mirage , ja z wystartowaniem nie miałem dużych problemów :)
Obrazek

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostŚr 14 wrz, 2005 16:54

Jedyne co mi sie podobalo w tym modzie to wyspy i 4 samoloty f-4, f-5 , skyraider i mig-19 reszta to dno. Mod ten dziala na zasadzie ze pozbierali addony od innych a co najgorsze z sebnampacka co jest moim zdaniem lekkim przegieciem zwazywszy na wiek addonow i obecna jakosc. Jest pare addonow wykonanych lub przerobionych przez autorow jak wspomniany Skyraider (moim zadaniem najfajniejszy addon moda) ktore sa calkiem fajne. Ja widze ze kolesie chcieli pokazac cos za wszelka cene i sie troche przejechali. Jonez mowil mi zebym sie unsunga nie spodziewal ale ten mod to moi zdaniem odgrzewany kotlet z kuchni Sebnam. Sumujac po dniu sciagania i 1 h testowania jednostek wywalilem folder vietnam z ofp jak i rara tego moda. W kampannie nie gralem bo takimi jednostkami to dziekuje :???:
P.S pomysl dobry tylko wykonanie chu****, a mozna bylo inaczej ;-)
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

Jon

Generał

Generał

PostŚr 14 wrz, 2005 17:30

Ale nie każdy potrafi zmontować coś na Twoim\Unsunga poziomie...

Póki co, poza SebNamowymi [Ew. JJR] - nie ma dobrych jednostek z Nam'u. Dlatego, "Sebnamowy standard" nie jest dla mnie czymś krzywdzącym.

Z kolei pojawienie się jednostek takich jak SOG czy CIDG - było dla mnie miłą niespodzianką :) Co do T-55 udającego działko AA - To z SebNama :/ Nie wiedziałem, że tego nie poprawili - zwłaszcza, że w pack'u OFP-D są odpowiednie pojazdy [a to z tamtąd mieli chyba Maxima, czy Pt-76...] Anyway, gdyby połączyć te dwa [VTE & OFP-D NVA Pack] byłoby naprawdę nieźle...

Jednak misje... echhh, szkoda gadać. No i odrobinę zdziwił mnie Garand udający SKS'a.

PS: Na koniec tylko dodam, że BARDZO miłym zaskoczeniem dla mnie była muza w modzie - Przy Hendrixie czy Stones'ach aż chce się walczyć :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostŚr 14 wrz, 2005 18:05

YacieK napisał(a):Marcin_BM - bójże się Ty ortografii w końcu. :twisted: Potem wyszukiwarka się skarży, że nic nie znajduje :P

Gdzie ty te bledy widzisz jest tylko "kampannie" zamiast "kampanie".
A co do znakow to prawie nigdy nie pisze takich liter co trzeba alt naciskac :P .

@ Jonez : Wlasnie mi o to chodzi ze bylo mozna lepiej same addony wybrac, np zamiat miga 21, ktory jest ze sklepu z zabawkami dac tego od csla, to aa co w tym modzie to bylo w fdf tez, sks villasa mozna bylo wziac jak i jego pak broni z namu. Nie chodzi mi tu ze oni cos zle zrobili w addonach wlasnie wrecz przeciwnie to co zrobili poza b-52 bardzo mi sie podoba, wybrali tylko zle modele :-x
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

Stojkovic

Cywil

Cywil

PostPt 17 lis, 2006 11:11

Witam!

¦ciągnąłem właśnie VTE i wszystkie potrzebne do niego addonyi mam wielki problem. Mianowicie po dodaniu w pierwszej kolejności addonów pomocniczych do folderu AddOns (Res) wszystko działa jak należy. Wtedy dodaje addony z x_vte do tego samego folderu (gdzie prócz bisowskich addonów i tych pomocniczych do VTE nie ma żadnych innych zbędnych). No i tu następuje kłopot. Po właczeniu gry wyskakuje błąd (przed pojawieniem się logo Codemasters). Błąd ten jest klasyczny (windowsowy). Sprawdzałem i błąd ten wg. mnie wywołują addony z VTE. Problem w tym, że nie wiem co zrobić by to naprawić i by wszystko działało jak należy. Czy ktoś z was mógłby mi pomóc? Jak co mogę zamiescić screeny z zawartością i rozmieszczeniem folderów oraz typem błędu. Z góry dziękuje za jakiekolwiek wskazówki (jak co uderzajcie śmiało na gg). Pozdrawiam!

Jon

Generał

Generał

PostPt 17 lis, 2006 11:58

Ummm... najpierw odkręć to co zrobiłeś. A potem przeczytaj readme, tam powinien być opis instalacji...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Stojkovic

Cywil

Cywil

PostPt 17 lis, 2006 13:17

W read me sprawdzałem i raczej wszystko wrzuciłem jak trzeba, tylko nie znam się na configach zupełnie i boję się, ze to coś z tym ma wspólnego. Ale postaram się przeanalizować read me znowu i coś poprawic.

Testując po kolei każdy addon doszedłem do tego, ze błąd powodują następujące pliki:
VTE_objects.pbo
VTE_sounds.pbo
VTE_faces.pbo
VTE_waepons.pbo
Sebnam_obj.pbo

Czy na podstawie tego co napisałem jest ktoś w stanie mi pomóc?

Stojkovic

Cywil

Cywil

PostSo 18 lis, 2006 00:27

Nie mam obecnie żadnych modów prócz VTE - nieziałajacego u mnie :/
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint