Teraz jest So 21 cze, 2025 14:52

Spolszczenie briefingu w ECP v1.085

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

morphisiusz

Szeregowy

Szeregowy

Spolszczenie briefingu w ECP v1.085

PostWt 14 lis, 2006 19:08

Witam wszyskich. Problem mam taki jak tytuł tematu. Zainstalowałem orginalną gre zarówno podstawke jak i dodatek z edycji Super$eller PL (w domyślnym katalogu - C:\Program Files\Codemasters\Operation Flashpoint ).Zaaktualizowałem do wersji 1.96 i zainstalowałem moda ECP w wersji jak sądzej ostatnio wydanej (v1.085). Następnie skopiowałem plik "Stringtable" ( scieżka - C:\Program Files\Codemasters\Operation Flashpoint\Res\Bin) ze spolonizowanego dodatku i wrzuciłem do katalogu który stworzył mod C:\Program Files\Codemasters\Operation Flashpoint\@ECP\Bin. Podobnie zrobiłem z plikiem "Fonts.pbo" z C:\Program Files\Codemasters\Operation Flashpoint\Res\Dta na C:\Program Files\Codemasters\Operation Flashpoint\@ECP\Dta.
Teraz intro całe menu i czcionki oraz komunikaty radiowe mam po polsku ale briefing dalej mam po angielsku w modzie. Jak zmienić żeby opisy zadań były po polsku ?? Jaki plik musze jeszcze skopiować albo jak plik do edycji dać żeby opisy były w naszym ojczystym języku ?? Bardzo prosze o jakąkolwiek pomoc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam.

HAV

PostŚr 15 lis, 2006 01:33

Jeżeli misja nie posiada polskiego briefingu to nic na to nie poradzisz; zmieniłeś już praktycznie wszystko co można było zmienić.

morphisiusz

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 15 lis, 2006 23:57

Tyle że misje są z podstawowej wersji gry Cold War Crisis i dodatku Resistance więc są po polsku. Jak uruchomie moda i przerzuce pliki to mam po angielsku briefing. Posiadam polską wersje gry zarówno podstawka jak i dodatek. Nie wiem tylko czemu zamienia mi opis misji po angielsku.

morphisiusz

Szeregowy

Szeregowy

PostN 19 lis, 2006 17:48

Dalej nikt nie wie jak poradzic sobie z opisem misji :(

Ovg

Porucznik

Porucznik

PostN 19 lis, 2006 20:35

Jeżeli to misje BISu, to rozpakuj je. Tam powinny być różne pliki typu: "briefing.English","briefing.Italian","briefing.Polish". Jeżeli w misji briefing po angielsku, to stwórz kopię zapasową pliku "briefing.English" (np"briefings.English") i zamień nazwę pliku "briefing.Polish" na "briefing.English".

Jak nie pomoże to przepraszam za dezinformację.
"Ojej, jakże ja kocham koniczki!"
:kloda:
  ▲
▲ ▲

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Spolszczenie briefingu w ECP v1.085

PostPt 13 gru, 2024 11:35

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Spolszczenie briefingu w ECP v1.085

Powrót do Operation Flashpoint