Teraz jest Śr 25 cze, 2025 00:29

[misja w rozwoju] "Red Crow"

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Chaos

Kapral

Kapral

PostCz 10 sie, 2006 17:29

Jonez napisał(a):Sam nie wiem. Przypomina Bn880 tracers i tych bym się trzymał.

która dawala czesciowo zbyt wiele oswietlenia, które (jak kazdy kto sie orientuje wie) nie jest realistyczne przy tracerach takiego kalibru i lecacych z ta szybkoscia.
A da się w ogóle osiągnąć lepszy efekt? Czy DxDll'owy Glare nie powinien załatwić sprawy?

Addon jest tez oparty o tracery BN880 i bedziecie ich potrzebowac aby zagrac w misje. Nie uzywam DxDll i nie mam pojecia, czy misja bedzie plynnie chodzic. Wiem natomiast, ze misja ma jakies dziwne klopoty z FFUR. Na razie ale nie zajmuje sie tym poniewaz najwazniejsze jest najpierw ukonczenie calej "mokrej roboty" zanim sie zajme detalami.
:P

Macie tutaj Skrina na pocieche (niestety nie mialem czasu aby zrobic jakies nowe)
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostCz 10 sie, 2006 17:46

A wiesz w ogóle czym jest dxdll? ;]

Co do FFUR - jeśli misja używa addonów, olałbym FFUR. Optymalizowałbym ew. pod ECP.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Chaos

Kapral

Kapral

PostCz 10 sie, 2006 18:47

Naturalnie, ze wiem. Ale tez nie uzywam bo misja dzieje sie w górach i nie ma tam rzeki. Dlatego nie potrzebuje do testowania moich wlasnych misji jakichs efektów. A poza tym to nie gram w OFP w ogóle. Nie mam naturalnie tez zamiaru przystosowywac misji do FFUR. Ale mimo tego jest to ciekawe ze FFUR na nia tak dziala.

Chaos

Kapral

Kapral

PostWt 29 sie, 2006 13:03

Mam dla Was pare nowych skrinów.

Obrazek Obrazek Obrazek

Oraz pare informacji:
- bedzie duzo niespodzianek - czesto niemilych
- zaleznie od pogody lotnictwo bojowe lata lub nie lata (w ulewe i we mgle naturalnie nie lata)
- celnosc, efektywnosc i ilosc baterii artylerii zalezec bedzie od stopnia trundnosci
- zastosujemy nowe objekty (miniaddon), flary i inne efekty
- w zaleznosci od mozliwosci zlacza bedzie mozliwe uzycie addonu muzycznego z oryginalna "braterska" muzyka lub nie. W tym drugim przypadku bedzie odgrywana muzyka BISa
- Misja uzywa CRDS-P 2.0 w poprawionej, nowej wersji addon
- sama misja ma do tej pory bez sampli okolo 1MB.

Poszukuje nadal uparcie paru osób mówiacych plynnie po rosyjsku i dysponujacych odpowiednim sprzetem do nagania parudziesieciu kwestii w tym jezyku!!

Chaos

Kapral

Kapral

PostPt 01 wrz, 2006 14:17

Dzieki Yaciek ;)

Poszukuje takze utalentowanych speców od skriptingu MP. Poniewaz nigdy jeszcze nie robilem misji tego typu nie obejde sie bez pomocy kogos, kto potrafilby dopasowac skrypty do trybu MP.

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 01 wrz, 2006 15:42

mała uwaga...
na screenach napisałeś "Jajed Sjaow" ;) troche głupio to wygląda...
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Chaos

Kapral

Kapral

PostPt 01 wrz, 2006 16:10

Niee, napisalem "Red Crow" - tylko uzywajac cyrylicy. Nie robilem tej misji przeciez tylko dla rosyjskiej community, tylko przede wszystkim dla zachodniej. Takie asocjacje przeciez nie sa rzadkie. Ale mysle, ze dla rosyjskiej publicznosci bede mógl w odpowiednim czysie wydac skriny z prawdziwie rosyjskimi napisami - niewiele naturalnie, ale pare.

Chaos

Kapral

Kapral

PostŚr 13 wrz, 2006 22:44

Wielkie dzieki Yaciek! Bardzo mi sie to przyda - na pewno! :spoko:

Chaos

Kapral

Kapral

PostN 24 wrz, 2006 16:01

Mam pare nowych skrinów i wiadomosci na temat misji.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Nowinki:
- Absolutnie nowy system obrazen u jednostek AI wzorujacy sie (i uzywajacy) CRDS-P nazywany CRDS-KI:
a) AI poddaje sie czasem
b) AI wola o pomoc medyczna
c) AI krzyczy i klnie przy trafieniu
... i wiele innych.
- czesciowo tekst misji zostal przetlumaczony na j. rosyjski i zacznie sie teraz nagrywanie sampli.
- sample beda w oddzielnym addonie tak aby mozna je bylo sciagnac wg. wlasnych mozliwosci i potrzeb. W ten sposób nawet osoby z powolnym zlaczem internetowym beda mogly pobrac misje.

Status:
- misja jest jeszcze nie gotowa, ale dobra wiadomoscia jest, ze rozwój efektów, niespodzianek, samej misji w sobie jest ukonczony. Co pozostalo do zrobienia:
- sample
- filmiki
- tekst
- usuniecie ostatnich bledów
- optymizacja performance
- optymizacja do trybu MP
- ostateczne betatestowanie

Poszukuje nadal uparcie osób, majacych czas, chec, dysponujacych odpowiednia doza determinacji aby pomóc mi w dopasowaniu skryptów do trybu MP-Coop

Michael

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 25 lis, 2006 20:21

Witam. Czy dzieje sie jakies prace nad misja?
Gralem w poprzednie produkcje Chaosa i powiem Numero UNO!
Pozdrawiam
Obrazek

Chaos

Kapral

Kapral

PostŚr 31 sty, 2007 13:53

Witam!

Wielkie dzieki. Musialem przestac pracowac nad mija poniewaz czasu mi brakowalo. Technicznie musze przyznac, ze walcze z klopotami dotyczacymi grywalnosci - problemy z AI. Wiec próbuje obejsc wiele rzeczy. Poza tym engine zapomina czesto niektóre rozkazy z powodu czego doszly nowe. Ale poza tym to misja (sam trzon) jest juz gotowa w 99%. Brakuje tylko dialogów itd. Naturalnie jest tez niezbyt dobrze, ze ArmA juz wyszedl - chociaz tych wszystkich bledów coraz mniej ludzi zajmuje sie OFP. Mam ale nadzieje, ze za jakis czas ktos przerobi Nogove na ArmA i wtedy bedzie mozna moje starsze misjie grac takze w ArmA.

Jon

Generał

Generał

PostŚr 31 sty, 2007 14:32

Ja myślę :) Wciąż czekam :)

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Chaos

Kapral

Kapral

PostPn 23 kwi, 2007 20:57

Mysle, ze misja jest technicznie w 98%-tach gotowa. Jednak AI sprawia mi klopoty. Czy to mozliwe, ze podnoszac poziom AI lub/oraz przelaczajac na "super AI" zaczyna ona "wariowac" ?

Co do misji - mysle, ze najlepiej bedzie wydac ja pod ArmA bo OFP co jak co jednak powoli umiera i community jest coraz mniejsza. Jak tylko wyjdzie Nogova pod ArmA to zaczynam prace nad wersja ArmA. :)

007

Kapral

Kapral

PostPn 23 kwi, 2007 21:08

jak w 98% jest gotowa to daj ją grączą naprzykład ktoś może zająć się projektem. bo jak nie pracujesz nad misją to daj graczą może ktoś zakończy. pewnie pod ARME niebędzie nogowy bo niema obiektów takich jak w ofpie nie wielu ludzi w taką misje zagra dlatego bo komputer będzie się zwieszał.A ludzie grają w ofpa.

Jon

Generał

Generał

PostPn 23 kwi, 2007 21:58

Chaos, nie denerwuj mnie.

Czekam na wersję OFP.

~ Ronald Reagan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint