Teraz jest So 21 cze, 2025 20:40

Ostrzał we wskazanym punkcie OFP ver. 1,46

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

J.B. Hunt

Szeregowy

Szeregowy

Ostrzał we wskazanym punkcie OFP ver. 1,46

PostWt 20 mar, 2007 20:25

Wiem, że podobne tematy już się pojawiały, ale mnie chodzi o coś odrobinę innego. Wiem jak zrobić ostrzał art. ale chcę aby gracz był wstanie określić współżędne, zwyczajnie celując w odpowiedni punkt na ziemi i wysyłając kod radiowy. Gwoli ścisłości, nie chce gotowego skryptu, ale pomysł jakie komendy i jak, można do tego zastosować. Tylko NIE stosować LaserDesignatora, ale celownik. Mam nadzieję, że temat przetrwa do rana :lol:
Boże chroń mnie przed przyjaciółmi.
Z wrogami sam sobie poradzę.

archiee

Chorąży

Chorąży

PostWt 20 mar, 2007 20:54

Z tego co wiem, nie da się. Istnieje komenda onMapSingleClick {} odwołująca do kliknięcia na mapie, ale potrzebna jest wersja minimum 1.85.

BTW, po co się męczyć na CWC, skoro Platynkę można mieć za 24.99?

J.B. Hunt

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 20 mar, 2007 21:10

Ale istnieją komendy, getdir, tg,ctg,sin,cos, można ustalić gdzie stoi gracz, i jeśli jest sposób aby sprawdzić pod jakim kontem celuje to musi to być możliwe (przecierz w grze możesz patrzeć w górę i w dół więc istnieje jakaś zmienna która za to odpowiada a znając twórców OFP to musieli dać na to jakąś komende albo zostawić jakąś furtke).

J.B. Hunt

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 21 mar, 2007 10:45

Wow! jest ranek a temat nadal nie jest zamknięty. Albo to ja zapodałem ciekawy topic, albo moderatorzy się starzeją :D

PoP

Chorąży

Chorąży

PostŚr 21 mar, 2007 11:40

Albo temat nie zaslugiwal na zamkniecie, dopuki nie zaczales spamowac :)

Sejtan

Major

Major

PostŚr 21 mar, 2007 15:39

Temat narazie nie zasługuje na zamknięcie, bo nie przypominam sobie, zeby identyczny był na tym forum. Moderzy się starzeją, ale nie śpią... efektem jest warn dla Ciebie za double post :] Jeśli rozwinie się tu dyskusja odbiegająca od tematu... sprawa zamknięcia zawsze może uledz zmianie... Dziękujemy za uwage :]

Co do tematu nie mam pojęcia jakie są komendy itp..., dziwi mnie tylko, ze męczysz się z 1.46, jak OFP Platynka jest za ok 25zł, a sam dodatek Resistance pewnie jeszcze tańszy.

Oscypek

Major

Major

PostŚr 21 mar, 2007 17:58

Z tego co mi wiadomo, a raczej z doświadczenia, w OFP nie da się tego osiąnąć, ale w ArmA jest to już możliwe.

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostŚr 21 mar, 2007 20:03

Z tego co mi wiadomo, a raczej z doświadczenia, w OFP nie da się tego osiąnąć, ale w ArmA jest to już możliwe.

Ostrzał wskazanych współrzędnych przez kliknięcie na mapie jest możliwe. Jedna z misji w kampanii Retaliation:Peacekeeper polegała właśnie na tym, ale wymagała ona res'a. Zawsze można otworzyć kampanię i podejrzeć jak to zrobili.
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

J.B. Hunt

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 22 mar, 2007 15:09

Okej, kupiłem platynke. W CWC nie da się tego jednak zrobić. Temat chyba już nie potrzebny.

Oscypek

Major

Major

PostCz 22 mar, 2007 16:28

J.B. Hunt napisał(a):...zwyczajnie celując w odpowiedni punkt na ziemi i wysyłając kod radiowy....

Kireta, J.B. Hunt mówi o czymś innym.

Okej, jak zakupiłeś platynkę to możesz jeszcze spróbować z celownikiem laserowym.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Ostrzał we wskazanym punkcie OFP ver. 1,46

PostPt 13 gru, 2024 18:00

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Ostrzał we wskazanym punkcie OFP ver. 1,46

Powrót do Operation Flashpoint