Teraz jest Pn 15 cze, 2026 14:34

Twórczość własna forumowiczów

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 03 wrz, 2007 17:30

Dzięki Dev za miłe słowa i porady. W przyszłych pracach postaram się do nich zastosować ;)
Rysuje głównie dla przyjemności, dla swoich oczu i nie zwracam uwagi na pewne szczegóły...
Niektóre tych rysunków wyglądają lepiej, a niektóre gorzej w realu. Szczerze mówiąc kobitka mi się nigdy nie podobała. Może dlatego że było tam, że tak się wyraże, mało do rysowania. Najbardziej lubie warcraftowego orka i gdyby nie kiepsko wyglądająca klata i biceps (plus mierne łańcuchy) to była by to jedna z lepszych prac...
Postaram sie może coś jeszcze wrzucic, a może stworze coś nowego bo dawno nie miałem ołówka w ręku...
Tak jeszcze wspomne, że większośc rysunków ma już ładnych pare lat za sobą ;)

Next:

Obrazek

To przy okazji omawiania Władcy Pierścieni na polskim w gimnazjium ;) Tak mi się wkręciło...

Obrazek

Okładka na referat z historii o husarii

Obrazek
Obrazek

Rysowane dla jaj na miernym papierze... chciałem zobaczyc jak zacieki sie robi...

Obrazek

;)

Obrazek

To miał być Skalski ale... cóż, ludzi nie lubie rysować szczerze mówiąc...

Narysowałem kiedyś miedzianego (chyba) smoka (z księgi potworów D&D ;) ) i go za cholere znaleść nie moge... A szkoda bo fajny był...
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

hose

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 03 wrz, 2007 20:00

Ekhm... Jedna sprawa - Deviance nie miał racji co do aktu. Tak zbudowany człowiek nie mógłby oddychać ani prawidłowo funkcjonować. Odwzorowanie ciała człowieka oparte jest na zasadzie trójkąta wpisanego w okrąg. Tutaj tej zasady nie dotrzymano. Klatka piersiowa i tułów sprawiają duży kontrast, destabilizują cały akt. Jakkolwiek całość robi dobre wrażenie to u mnie na zajęciach otrzymałbyś zaledwie "dobry" jako ocenę końcową. Musisz dużo popracować też nad zasadą perspektywy. Masz talent - ale musisz poprawić technikę, jesteś na dobrej drodze. Rysuj tylko jak czujesz taką potrzebę , aby rysować na zamówienie musisz tak jak pisałam usprawnić technikę. Ogólnie nie jest źle, ale jeszcze wiele przed Tobą aby nazwać Twoje prace dobrymi. :)
A bad woman is a sort of woman a man never gets tired of. Oscar Wilde.
A good listener makes more friends than a good talker.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 04 wrz, 2007 22:01

Czepiacie się. DeviAnCE i hose pokażcie swoje prace :PPPP

marker napisał(a):To miał być Skalski ale... cóż, ludzi nie lubie rysować szczerze mówiąc...

Rysunek twarzy ludzkiej jest czymś cholernie trudnym. Wynika to przede wszystkim z faktu iż drobna zmiana proporcji lub odległości jakiegoś elementu, daje nam kompletnie inną osobę. Nie wspominając już o tym że niewielkie zmiany w mimice mogą dać dosyć nieoczekiwane efekty. Kilka kresek za dużo i zamiast delikatnie uśmiechniętej facjaty wychodzi np. "demon nienawiści".

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostN 10 lut, 2008 11:28

Obrazek

zrobiłem jakiś czas temu :P

Obrazek
Zdjęcie oka i połączenie moje
Zdjęcie dmuchawca gdzieś znalazłem...
Obrazek

HAV

PostN 10 lut, 2008 21:24

Barb - temat służy prezentacji własnych prac...

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 06 mar, 2008 23:42

Obrazek

jestem fajny? :D
Obrazek

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostN 27 kwi, 2008 22:10

Obrazek
zabawy z renderowaniem
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 28 kwi, 2008 14:51

łaaaadnie, Rey. Tak z ciekawości. Ile się tego uczyłeś/zdobywałeś doświadczenie?

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 28 kwi, 2008 17:05

2 lata w sumie to będzie jak zacząłem modelować na jakiś niekoszernych programach (3ds?), żeby później przesiąść się na oxygen (nad którym nie przeklinałem bo o2 postanowiło sobie zrobić przerwę i rozłożyć nóżki aby się pobzykać z windowsem). Po jakich 3 miesiącach prób ogarnięcia oxygena nastąpiła przerwa, którą to zakończyło ściągnięcie triala 3ds 8 i jakoś od tego czasu systematycznie mnie nawiedzają różne takie fluktuacje, związane zazwyczaj z ilością wolnego, zapału do zabawy w 3d. Co do teksturowania, to nawet nie pamiętam, kiedy to się wszystko zaczęło, hehe, starzeje się najwyraźniej.
Ostatnio edytowano Pn 28 kwi, 2008 18:03 przez reyhard, łącznie edytowano 1 raz
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 28 kwi, 2008 17:51

Nie, bo ja zaczynam teraz z 3DSem (Lebel już w produkcji hehe), ale mnie przeraża czas zdobywania doświadczenia.

Sudayev

Major

Major

PostPn 28 kwi, 2008 19:23

Obrazek
Lubie gdy jest burza bo jest co fotografowac. f-5,6, t-30 sec. full screen

Dobra praca reyhard :spoko:
OFP Jungle Fever | Beta Test Team

Operator

Porucznik

Porucznik

PostPn 28 kwi, 2008 19:57

Obrazek
Moja szkoła jest równie dobra co moje dzieło.
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 28 kwi, 2008 20:04

@operatorku...coz to za gawno...

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 29 kwi, 2008 06:59

Może ty nas czymś uraczysz?

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 29 kwi, 2008 19:13

Nawet skanera sas trupku nie mam, jak tak kozaczysz to ty coś pokaż. Pozatym opinia wydaje sie byc uzasadniona bo na poziomie przedszkola jest, a akurat tak sie sklada że w przyszlym miesiacu w tygodniowy plener jadę to zapewne coś wrzuce, poczekaj troszke (bynajmniej nie sa to arcydizela ale na "nieco" wyzszym poziomie stoją niż operatorka)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic