Teraz jest Cz 19 mar, 2026 04:40

Realistyczna komunikacja w grze

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość

ppio95 (Piotr)

Porucznik

Porucznik

PostN 05 gru, 2010 11:35

Tak, tak samo myślę. Wczoraj po crashu army nie chciało mi się ponownie właczyć ACRE nawet po odczekaniu paru minut.
ObrazekObrazekObrazek

Spitfire

Porucznik

Porucznik

PostN 05 gru, 2010 12:11

ppio95 (Piotr) napisał(a):Tak, tak samo myślę. Wczoraj po crashu army nie chciało mi się ponownie właczyć ACRE nawet po odczekaniu paru minut.

no nie dziwie się że miałeś problemy skoro JIP niszczy ACRE, a wczoraj co chwile ktoś wchodził i wychodził bo to ma 5 fps'ów albo coś....

Red

Porucznik

Porucznik

PostN 05 gru, 2010 12:23

Problem FPS-ów leży w patchu 1.55 i 1.56 (który miał owy problem wyeliminować). Na starym LeechHuncie na serwerze jeszcze na 22sloty grałem na wysokich detalach. Na wczorajszej rozgrywce musiałem obniżyć je na najniższe z możliwych a i tak było koło 15fps.
ObrazekObrazek
Obrazek

axel

Kapral

Kapral

PostN 05 gru, 2010 12:35

Ja miałem problemy z ACRE ale chwilowo, tzn. Jak wszedłem na pustego AI to Acre nie działało, ale jak tylko się do kogoś zbliżyłem to ACRE zaczęło działać.
Obrazek

Precel

Kapral

Kapral

PostN 05 gru, 2010 13:56

ppio95 (Piotr) napisał(a):Tak, tak samo myślę. Wczoraj po crashu army nie chciało mi się ponownie właczyć ACRE nawet po odczekaniu paru minut.

Ja miałem tak samo - jednak po podwójnym restarcie Army oraz TeamSpeak'a i odczekaniu na serwerze (już siedząc na slocie) zaskoczyło po 5 min.
STEAM: qn_ik_master
Xfire: Precel123

TASMAN

Kapral

Kapral

PostN 05 gru, 2010 14:57

-mnie się ts wyłożył tylko 2 razy zastanawiam się czy to teraz norma czy będzie gorzej czy może lepiej.Kiedyś tak nie bywalo.

Kadryl

Major

Major

PostN 19 gru, 2010 22:17

Jaromaz napisał(a): ...
Z moich testów wynika, że ACRE wymaga pewnego zapasu procesora do poprawnego działania - przykłady:

1. Połączyłem się równocześnie z komputera stacjonarnego i laptopa do naszego serwera. Laptop (już nie najlepszy) ledwo zipał i słyszał co trzeci komunikat radiowy nadawany do niego z komputera stacjonarnego. PCet za to słyszał wszystko co nadawał laptop.

2. Podczas nagrywania FRAPSem (gdzie wiadomo, że jest duże obciążenie) jako RTO docierało do mnie tylko część komunikatów lub mocno urywane (restart A2 i TS3 nie pomógł). Zaznaczam, że to nie kwestia dysku - Arma i system chodzą na dysku SSD a zapis filmu szedł na drugi, zwykły ale bardzo szybki dysk twardy.

3. Bez obciążenia procesora z ACRE nie mam żadnych problemów (domyślnie staram się zachować podczas gry minimum 35 FPS).

Więc prośba do wszystkich, którzy mają problemy z ACRE - zrezygnujcie z części szczegółów w Armie tak aby uzyskać te 35 FPSów - to powinno zniwelować problemy z ACRE.
...

ponadto na stabilność pracy TS z wykorzystaniem plugina ACRE wpływa priorytet uruchomionych procesów w systemie a także rozdzielenie procesów Army i TS na rdzeniach procesora.

Jak poprawić stabilność pracy TS z zainstalowanym pluginem ACRE:
1. Włączyć Armę i TS
2. Kliknąć alt+ctrl+del
3. Wybrać zakładkę "procesy"
4. Wybrać uruchomiony plik ts3client_win32.exe (dla win32, w win64 plik adekwatny)
5. Nacisnąć prawy klawisz myszy i wybrać Ustaw proritet i właczyć "powyżej normalnego" lub "wysoki" (UWAGA: nigdy nie wybierać "czas rzeczywisty" bo TS wywróci system).
6. j.w. pkt 5 wybrać Ustaw koligacje i odhaczyć pierwszą część rdzeni (jeżeli są cztery rdzenie zostawić właczone CPU 2 i CPU 3)
7. j.w. pkt 4 wybrać plik arma2oa.exe
8. Wybrać Ustaw koligacje i odhaczyć drugą część rdzeni (jeżeli są cztery rdzenie zostawić właczone CPU 0 i CPU 1).
Czynności te nie zapisują się dlatego należy powtórzyć je zawsze gdy odpali się programy.

axel

Kapral

Kapral

PostN 19 gru, 2010 23:17

Jeśli natomiast ACRE przestanie działać i nawet po przeładowaniu TS nie działa to trzeba w procesach (zabić proces) wyłączyć TS:

1. ALT + CTRL + DEL
2. Zakładka "procesy"
3. Prawym klawiszem na proces ts3client_win32.exe(lub win64)
5. Zakończ proces.
6. Odpalamy na nowo TS'a.
7. Cieszymy się działającym ACRE.
Obrazek

wynarator

Kapral

Kapral

Problem z wersją ACRE

PostN 16 sty, 2011 15:10

Witam!
Niedawno ściągnąłem z Wasz ACE repack. Zgodnie z instrukcją przeniosłem acrex64 do folderu TS'a i uruchomiłem plugin. Niestety pokazuje mi, że moja wersja to 1.0.4 a wersja serwera TS to 1.1.0. Skąd ta niezgodność? Gdzie mogę znaleźć właściwy plik?

Pozdrawiam,
Wynarator

KanePL

Cywil

Cywil

PostN 16 sty, 2011 15:21

W tym zestawie modów jest wcześniejsza wersja Acre. Musisz ściągnąć Acre 1.1, masz tu link http://www.armacenter.pl/index.php/kate ... tabilna-11
Po ściągnięciu, instalujesz do folderu z Armą. Później wchodzisz do folderu Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\@ACRE\plugin i z stamtąd kopiujesz plik [i]acre64.dll (lub acre_x64.dll w przypadku 64 bitowego systemu operacyjnego) do folderu plugins w katalogu Teamspeak 3 a następnie aktywować go w programie w zakładce settings -> plugins.

wynarator

Kapral

Kapral

PostN 16 sty, 2011 15:24

Dzięki, problem rozwiązany :spoko:
Obrazek
Poprzednia strona

Powrót do [ArmA II] Addony