Teraz jest So 28 lut, 2026 23:20

Model lotu w ArmA

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

zGuba

Moderator

Moderator

PostWt 23 sty, 2007 15:24

Autozawis w OFP polega na kompletnej zmianie modelu lotu ;-) przy takich samych przechyleniach śmigłowiec reaguje o wiele słabiej... zbyt realistyczne czy nawet sprawiedliwe to nie jest...

Urup

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 23 sty, 2007 16:55

Grabarz^^ - ty to się niczym nie zajmuj innym tylko rób zombie pod ArmA :)

smola93

Porucznik

Porucznik

PostWt 23 sty, 2007 20:12

Na szczęście dość prosto wylądować bez autozawisu....

Jon

Generał

Generał

PostWt 23 sty, 2007 21:19

Zajmie się tym co uzna za stosowne...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

michu

Cywil

Cywil

PostN 04 lut, 2007 00:01

Cóż, w Arma jednak sie lata do kitu ale tylko samolotem AV-8B, nie można celnie spuścić bomb bo leci za szybko i każdy skręt to beczka.
Nie da sie spuszczac bomb z widzenia panoramicznego co utrudnia celowanie.
Sam z 20 razy ustawiałem samolot na oceanie byleby zrzucic na teren Corazol, nie konkretne miejsce ale byleby trafic w plan miasta.
Za realizm lotu +
Za trudności wnerwiające gracza -

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostN 04 lut, 2007 00:18

nie można celnie spuścić bomb bo leci za szybko

Spuścić to sie możesz....no...
A ty wiesz , żeany przy prędkośći 20km/h* ani 100 km/h nie zrzuca się ładunku w latadłach bo zbyt łatwo stracić panowanie nad samolotem i/albo zostać zestrzelonym ?

przegięcie celowe

k

Cywil

Cywil

PostŚr 21 mar, 2007 15:15

Hmm... mi tam większych trudności latanie nie przysparza. Co do treningu, to odpaliłem edytorek z 5 razy na 20 minut i już podstawy lotu znam, ląduję bez autozawisu, spokojnie zabiję piechotę z KMu littlebird'a, czy innej cobry. Największy problem to strzelanie (celne oczywiście, bo wypuszczenie pocisku to raczej niezbyt skomplikowana sprawa :P)z FFAR. Na rozwalenie t72 potrzeba z 5 rakiet, a dopiero po 2-3 załoga wysiada. Ustrzelenie czegoś z tego cacuszka to nie lada sztuka :P.

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostWt 10 kwi, 2007 20:39

Hmm... O ile do modelu lotu można się przyzwyczaić, o tyle zachowanie strzelca woła o pomstę do nieba. Primo - ignoruje wskazane cele i strzela sobie w co mu się żywnie podoba (nawet jeśli te cele są 50m na wprost i właśnie faszerują nas ołowiem), Secundo - źle dobiera kolejność celów w trybie autonamierzania ( [TAB]-em). Logiczne jest by zniszczyć najpierw Szyłki, ale są one namierzane dopiero po oznaczeniu wszystkich widocznych T-72 (widocznie nikt nie pomyślał, że threat powinien działać nieco inaczej dla helikopterów).
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

JaFranek

Major

Major

PostN 14 paź, 2007 23:41

Qrcze odpaliłem dzisiaj pierwszy raz, ArmA weszedłem do edytora, ustawiłem AH1 Gracz jako pilot i co?! GĂ“W#O. Jak mogli mi to zrobić panowie z BIS'u. Dla czego nie zostawili takiego samego sterowania jak w OFP. Sprawę latania dało by sie poprawić gdyby dało sie w ustawieniach zmienić oś x, y w myszce na odwrotna tylko w pojazdach lotniczych (teraz zmienia równierz u piechoty ;()
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Lejek

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 23 sty, 2008 20:45

Mi się lata w Armie bardzo dobrze. W związku z tym, że jestem pasjonatem lotnictwa, nie przysparza mi to większych trudności. Czy to AV8B czy UH-60, a może MI-17. Mi to nie robi, i bardzo mi się to podoba. W końcu można obrócić maszynę za pomocą tylnego wirnika. Nawet nurtuje mnie pytanie czy niedałoby rady przenieść modelu lotu z Arma do OF?

Jon

Generał

Generał

PostŚr 23 sty, 2008 22:02

Nie dałoby :]
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Poprzednia strona

Powrót do Armed Assault