Teraz jest So 28 lut, 2026 17:49

Model lotu w ArmA

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 21 gru, 2006 22:19

jak lepiej poznałem OFP, nie mogłem się oderwać, Arma to żenada.
Mylić się jest rzeczą ludzką - bo nie widziałeś jak wyglądało ofp na początku.

Sgt_Schultz

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 21 gru, 2006 23:00

[/quote] Mylić się jest rzeczą ludzką - bo nie widziałeś jak wyglądało ofp na początku.[/quote]

Jakkolwiek nie jestem nieomylny, miałem okazję grać w OFP właśnie na początku. Dużo później zainstalowałem Resistance, patche, fanowskie kampanie itp.
Czyli co, Arma ma wyglądać jak wczesne OFP i dopiero po serii łatek ma zarządzić?

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 21 gru, 2006 23:14

Rządzi już teraz bo nie ma nawet drobnej konkurencji x]. I IMO ArmA daleko do wczesnego OFP.

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 22 gru, 2006 00:02

Dla mnie na początku jedyną wadą w ofp było to że przy zapisie siedząc w ciężarówce po ponowynym wczytaniu gry nie dało sie grac, bo ciezarówka nie jechała... pozatym była to dla mnie od początku genialna gra...
a arma? mam nadzieje ze bede miał podobne odczucia...
Może ktoś kto już latał opisać o co chodzi konkretnie z tym modelem lotu? :]
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Jon

Generał

Generał

PostPt 22 gru, 2006 00:35

Arma to żenada
Bzdura, jestem świeżo po coopie i mniej świeżo po nocy z SP - i uważam, że gierka miażdży miodnością i grywalnością. I nie rozumiem narzekaczy.

I nie mówcie, że się czepiam, bo nie ja jeden czekałem na patcha.
Ale o co Ci człowieku chodzi, skoro patch już wyszedł? :D Kolejne są w drodze, co nie zmienia faktu, że na 1.02 już się da b. fajnie grać :]

Marker - ja dziś pilotowałem BlackHawka, ale że laik jestem - to jak mam Ci to opisać? :D
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Sgt_Schultz

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 22 gru, 2006 01:50

Goose napisał(a): I IMO ArmA daleko do wczesnego OFP.

Nie gadaj, wczesny OFP był o tyle lepszy? :)

Marshal

Major

Major

PostPt 22 gru, 2006 10:21

YacieK napisał(a):W śmigłowcach prędkość translacyjną nabieramy poprzez pochylenie nosa śmigłowca do przodu. Tutaj jak pilot przedobrzy to opór stawiany przez bryłę śmigłowca przy zbytnim przechyleniu spowoduje pikowanie maszyny w dół , zwiększenie obrotów wirnika nic nie daje- po prostu przyglebiamy z większą prędkością. To samo przy skrętach - trzeba uważać żeby nie wypchnąć poduszki powietrznej spod maszyny. Zatem szybkie skręty raczej niewskazane- przynajmniej do chwili aż się zapozna z mozliwosciami maszyn i ich odwzorowaniu w grze.

Przy zakręyach i używaniu orczyka należy lekko dodawac ciągu - "Q"
Obrazek

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostN 24 gru, 2006 00:00

Latanie w OFP może i było deczko nierealistyczne, ale całkiem przyjemne. Czasem dla odprężenia włączałem sobie jakąś dużą mapę i bawiłem się w mijanie płotów i krzaków metr nad ziemią, na full speedzie. Z ArmA było jednak inaczej. Po długim treningu (i paru tysiącach przekleństw), daję radę i latać i walczyć. Tyle, że tak trudny model lotu może skutecznie zniechęcić (mnie zniechęcił. Na jakieś cztery godziny :grin: ). Realistyczny model lotu jest w porządku, ale powinna istnieć opcja jego wyłączenia skoro nawet AI czasem nie daje rady i wyciąga o zbocze góry.
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostN 24 gru, 2006 00:01

W OFP też SI sobie nie zawsze radziło ze szczytami i wysokimi budynkami :]
Obrazek

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostN 24 gru, 2006 00:33

Tyle, że od premiery OFP mineło ładnych parę lat i standardy się nieco zmieniły. Poza tym we Flashpoincie AI zazwyczaj, po prostu "zapominało" o budynkach i nie zwiększało pułapu, a w ArmA zazwyczaj traci nad maszyną panowanie. Widać, że próbują uniknąć zderzerzenia z obiektami, czy zboczem, ale nie biorą pod uwagę choćby masy swojej maszyny.
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

Oscypek

Major

Major

PostN 24 gru, 2006 12:23

Mi model lotu w ArmA się bardzo podoba. Na maszynce trzeba się skupić. To jest coś...

Przyznam się, że nie radzę sobie z bojowymi śmigłowcami

Sgt_Schultz

Szeregowy

Szeregowy

PostN 24 gru, 2006 13:07

Kireta napisał(a):Tyle, że od premiery OFP mineło ładnych parę lat i standardy się nieco zmieniły. Poza tym we Flashpoincie AI zazwyczaj, po prostu "zapominało" o budynkach i nie zwiększało pułapu, a w ArmA zazwyczaj traci nad maszyną panowanie. Widać, że próbują uniknąć zderzerzenia z obiektami, czy zboczem, ale nie biorą pod uwagę choćby masy swojej maszyny.

Nie dziwcie się - z braku Mi-24 w Arma piloci musieli się przesiąść na Mi-17 i Ka-50, poza tym może to "doradcy" albo komsomolcy z parogodzinnym nalotem :)

ghost18

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 27 gru, 2006 13:29

zGuba ma racje model lotu w ArmA jest do bani, ten z OFP był super (mówie o śmigłowcach), zaznaczanie celu.... co to były za misje. A tu kurde żeby zawrócić musze pół wyspy okrążyć. Zero przyjemności z latania. A tak kocham śmigłowce... :mad:

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 27 gru, 2006 14:00

ghost18 napisał(a):zGuba ma racje model lotu w ArmA jest do bani, ten z OFP był super (mówie o śmigłowcach), zaznaczanie celu.... co to były za misje. A tu kurde żeby zawrócić musze pół wyspy okrążyć. Zero przyjemności z latania. A tak kocham śmigłowce... :mad:

:lol: toś dołożył do pieca źą
no ale są gusta i guściki
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

zGuba

Moderator

Moderator

PostŚr 27 gru, 2006 16:32

ghost18 napisał(a):zGuba ma racje model lotu w ArmA jest do bani, ten z OFP był super (mówie o śmigłowcach), zaznaczanie celu.... co to były za misje. A tu kurde żeby zawrócić musze pół wyspy okrążyć. Zero przyjemności z latania. A tak kocham śmigłowce... :mad:

Z pustego w próżne. Model lotu w OFP oceniaj jak chcesz, dla mnie to on jest całkowicie dla bani :roll:

ArmA ma spory potencjał, gra wyszła dopiero w listopadzie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault