ag_smith napisał(a):Czytając te komentarze, i pamiętając poprzednie misje, zaczynam się zastanawiać, czy nikogo nie interesuje zrobienie misji z realistycznymi proporcjami sił wroga i swoich. Jak gdzieś przeczytałem, NATO przyjmuje zasadę atakowania z 3 krotną przewagą sił (a jeszcze lepiej z dodatkowym wsparciem lotniczym i artyleryjskim).
Zaraz powiecie mi, że takie misje byłby zbyt proste. Ale można w nich zmienić cel: położyć maksymalny nacisk na ograniczenie strat własnych (np. strata więcej niż kilku żołnierzy = mission failed). Macie zrobione przez OFPL samoloty, Corran zrobił Mi-24 więc jakieś wsparcie ogniowe można by w misjach zrobić.
Wydaje mi się że takie coś bardziej nadaje się na misje MP a takowych zbytnio mi się nie chce robic bo nie ma dla kogo. Druga sprawa że początkowo planowałem wykorzystanie Corran addon packa w tej mojej misyjce jednak problemy techniczne z tym addonikiem (ktore nie ukrywam zapewne byly spowodowane przezemnie) mnie zniechęciły. Jak wróce to przy okazji robienia wersje UK poprawie troche proporcje sił i pare innych błędów + dodam jedna niespodzianke (Ci co rozpakowali misje zapewne domyślaja sie co to może być)