Dzień dobry. Słuchajcie, mam nietypową sprawę i potrzebuję porady kogoś bardziej doświadczonego w tematach motoryzacyjnych. Moje auto ucierpiało w kolizji, naprawa była całkowicie nieopłacalna, więc poszło na części. Zostało mi kilka gratów, w tym oryginalny katalizator, który jest ponoć całkiem sporo warty. Kumpel mi mówił, żebym nie oddawał go na zwykły złom, bo tam dają stałą stawkę za kilogram, co jest totalnie nieopłacalne, tylko żebym poszukał profesjonalistów. Znalazłem w sieci namiary na katalizatory bydgoszcz u Kowala i zastanawiam się, czy ich oferta jest rzeczywiście taka dobra jak piszą. Podobno robią wycenę na miejscu na podstawie kodów z obudowy i mają spektrometr do badania zawartości platyny. Czy ktoś z Bydgoszczy lub okolic korzystał z ich usług i może potwierdzić, że podchodzą do klienta indywidualnego uczciwie? Zależy mi na rzetelnej wycenie, bo zależy mi na każdym groszu po tej całej sytuacji z wypadkiem. Czy trzeba się z nimi wcześniej umawiać telefonicznie na konkretną godzinę, czy można po prostu przyjechać z ulicy z tą częścią w bagażniku i załatwić sprawę od ręki? Będę wdzięczny za wszelkie opinie i wskazówki, jak to u nich sprawnie załatwić.