Teraz jest Pt 17 kwi, 2026 11:12

Wyłączyć myszkę?

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Lejek

Szeregowy

Szeregowy

Wyłączyć myszkę?

PostŚr 23 sty, 2008 20:21

Cześc.
Jestem szczęśliwym posiadaczem OFP GOLD Edition. Skonfigurowałem sobie joya, żeby pośmigać na śmiglakach. I teraz pytanie. Czy mogę wyłączyć w pojazdach lotniczych myszkę? Bo przez to, że myszką można w nich sterować to Joyem steruje się strasznie. Chodzi o to, że gdy odepchnę joya od siebie, śmigłowiec przechyla się w kierunku lotu. Gdy uzyskam tym kąt nachylenia który mi odpowiada puszczam lekko joya, a ten wraca do pozycji neutralnej. (tak powinno byc) Ale śmigłowiec powinien zostać dalej pochylony, a nie się prostować i jeszcze przechylać na ogon! :boje: Masakra. Chciałbym wyłączyć myszkę w śmigłowcach i samolotach. W samochodach i czołgach ma działać. Nie wiem, może gdzieś w jakimś pliku coś zmienić?

PS. W Armie się latało tak jak powinno być. Może dałoby się jakoś model sterowania z Army przerzucić do OFP?

HAV

PostŚr 23 sty, 2008 20:46

A co ma myszka do latania na joyu :co: Jedno nie wpływa na drugie, chyba że latasz na joyu i trącisz myszkę, i to jest jedyna opcja. Pomijając już fakt, że model lotu w Armie różni się znacznie od ofp, nie oczekuj Bóg wie czego. Nie włączasz przypadkiem autozawisu? - on ma podobne działanie jak tu opisujesz.

Razorback

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 13 lut, 2008 16:33

Z tego co pamiętam to "*" na numerycznej przelaczasz pomiedzy sterowaniem/rozglodaniem sie myszka w pojazdach :]

O_o dawno mnie na forum nie bylo daty nie zauwazylem :D

Powrót do Operation Flashpoint