Teraz jest Pt 04 lip, 2025 04:21

VILAS Arma addons

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 03 maja, 2008 19:01

To przylaczając się do spoźnionego koncertu życzeń do rosyjskiej strony :
-Lube -Kombat, Sołdat, Koń, Chłopaki z naszego pułku, Dawaj za, Berezi
- Echo afgana (tytuł sugeruje mniej więcej czego piosenki się tyczą ;) ) tu na szybko przypomina mi się "Ubit pod kandagar"
- Witalij Iwanow - Czarneje wołki
-Golubie Molnii - 6 Rota
- G. Below - Na błotnistej drodze

Firefly

Kapral

Kapral

PostSo 03 maja, 2008 19:36

Goose napisał(a):To przylaczając się do spoźnionego koncertu życzeń do rosyjskiej strony :
-Lube -Kombat, Sołdat, Koń, Chłopaki z naszego pułku, Dawaj za, Berezi

Taa a to akurat z lat 80tych...
Kombat 1996
Dawaj Za...2002

No lepiej trafić nie mogłeś... Jeszcze rozumiem okres do 89. Bo wraz z Pierestrojką pojawiały się ciekawe piosenki, ale już po 89 to poprostu bez sensu.
Retired. Unavailable until further notice.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 03 maja, 2008 21:10

[ot]Tak czy siak wiekszosc "kadry" ktora obecnie gra w ArmA nie ma pojecia o czym tekst jest. Tym bardizej nie zna daty wydania tu się o samą treść rozchodzi. Poza tym ile można słuchać tych cholernych chorow. I oddaje Ci moj medal czepialswa, aż dwa kawałki dorwałeś ;);)[/ot]

Jon

Generał

Generał

PostŚr 14 maja, 2008 13:52

Jak zwykle kopie dupę, choć szczerze mówiąc FIA powinno być (w mojej opinii) bez kamizelek. Powinno ganiać w samych mundurach lub (jak FIA z którym ja ganiam, hehe) w szelkach taktycznych. A najlepiej i takie warianty i takie - wersje z plecakami i bez. Podobnie szelki\oporządzenie mogą być mieszane - np. tu coś ruskiego, tam niemieckiego, a tam np. oliwkowa Alice.

Btw, świetny pattern.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 14 maja, 2008 17:28

KZSy mają nieco jaskrawszą żołć/zieleń w tych pikselowanych liściach, pozatym wypas (Właśnie tkai KZS z roku 1987 w formie maskałatu trzymam, zapewne maskałat od regularnego kombinezonu/munduru się w jakimś stopniu w barwach roznił)

Z Jonem się zgadzam, jakaś fikcyjna mieszanka bardziej wspolczesnego "stanika" z sytemu Jegera lub Smiersz + np plecak "tortilla" (b. luźna propozycja bo zapewne dążysz do jak największego realizmu =) )

I jeszcze raz, jednostki wyglądają naprawde na poziomie i gratuluje :)

Sudayev

Major

Major

PostCz 15 maja, 2008 16:15

Vilas czy planujesz wzbogacic strone rosyjska w swoim packu o kamufarze typu - Flectar-D oraz wzorowany rowniez na niemieckim kamo (eichenlaubmuster) Partizan (uzywany przez specnaz i mvd) ?
OFP Jungle Fever | Beta Test Team

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 15 maja, 2008 17:40

"Partyzant" i Flectar-d to przelom lat '80 i 90 więc do P'85 sie nie załapie za bardzo ;)

Volt

Major

Major

PostSo 24 maja, 2008 23:13

Addony są obłędne, lecz znalazłem mały bug przy BMP2D -
Obrazek

Oraz przez okna trabanta można zobaczyć trawę pod siedzeniami ;) .
Obrazek

DeviAnCE

Major

Major

PostN 25 maja, 2008 02:44

* Wychwyconych błędów ciąg dalszy:

Wszystkie samochody osobowe, ciężarówki i motocykl wychodzą bez szwanku z każdej kolizji
W każdym Lublinie kierownica jest niewidoczna z zewnątrz, a przy skręcaniu porusza się tylko jej fragment
W LAV-25 (95) nie istnieje przedział dla pasażerów, postacie dryfują w powietrzu
Małe niedopatrzenie w M2, M2A2 Bradley, T72B ERA i T72M - zamiast "stanowiska dowódcy" jest angielskie "commander"
W Nysie (wariant Army Ambulance) i Wartburgu nie ma podłogi
W Polonezie porusza się jedynie środkowa część kierownicy
W UAZie 3741 kierownica przemieszcza się na boki zamiast tkwić w jednym miejscu

Na temat piechoty i uzbrojenia nie będę pisał nic, albowiem zajęli się tym już użytkownicy oficjalnego forum.

* - proszę tylko nie myśleć, że paczki mi się nie podobają. Wręcz przeciwnie, są świetne i zaostrzają apetyt na P'85.
We do not know death... only change. We cannot kill each other without killing ourselves.

topas

PostPn 26 maja, 2008 00:44

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Project '85 WIP + Schmalfelden + ciężarówki USMC FischKopp'a
[screen #5 - fotoedycja by Ingram ;)]

Jesion

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 26 maja, 2008 21:25

A czy w P'85 pojawi się MI-26?
Fajnie byłoby polatać takim olbrzymem:
http://www.airforce.ru/show/gelendzhik2000/Mi-26.jpg
albo An-22 Cock:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 2_Cock.jpg

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 27 maja, 2008 09:38

Jedyne Mi-26 z dzialajacymi calkiem sprawnie skryptami było w OFP (zrobione przez NO/OWP) więc sądzę że już oni prędzej to skonwertują do ArmY niż ktoś od podstaw to zrobi ;)

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 14 cze, 2008 22:59

Odnosnie "Weaponplaceholderow" KLMK wyglada ładnie jednak boleje nad tym że żaden z modeli nie posiada "Stanika" poki co (po stronie wschodu oczywiscie) Pozatym bardzo ładnie. Parametry odrzutu i/lub podrzutu są przyjemne i wygodne. BOleje nad tym że większość AK przynajmniej teksturowo przypomina te BISowo, niezbyt ładne są na moj gust a optyka udana :).Spodobała mi się też roznorodnośc typow "eMek" i AK (AKMSB + 1P58 itd). Udzwiekowienie wporządku .

Podsumowując. "Teaser" bardzo udany i zaostrza apetyt i to bardzo :)

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostN 15 cze, 2008 12:25

Widocznie go pominąłem :). Goście robiący tekstury do CSa może i są dobrzy, nie mnie to oceniać ale zazwyczaj dają je do sknoconych modeli. Więc już wole BISowe tekstury :)

Edit : Mała uwaga. Otoz Zastawa M70 ktora jest w teaserze (jakkolwiek by to odmieniac xP) bowinna mieć oznaczenie dodatkowe "AB2" jako że "AB1) ma stałą kolbe. Pozatym "dekiel" powinien być jak w starych AK czyli kolokwialnie mowiac "czysty". No i można by było dosztukować garłacz do strzelania granatami nasadkowymi co dla FIA mogłoby zastapić granatniki podwieszane a i z "drabinki" można by było pożytek zrobić. Jak narazie tyle xP

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 17 cze, 2008 10:29

Dekiel oznacza pokrywę "komory zamkowej" (przydałoby sie poprawić w razie błędu , coś terminologia mi z głowy ucieka). Suwadło w Zastawach jest jak mi sie wydaje nieco niższe (na wysokość oczywiście ;) )
http://www.ar15.com/forums/board.html?b=4
Spora baza zdjęć właścicieli polskich/radzieckich/jugosławiańskich/chińskich/węgierskich/rumuńskich/egipskich AK jak i AKMow (+wariacje) i SKSow (+ wariacje) trzeba niestety brac tez poprawke na to że większość tych AK jest "kitami" ;) więc mogą być przekłamania.
http://www.ar15.com/forums/topic.html?b=4&f=89&t=68612
Mały przykład. Pozatym nie przyjrzałem sie jeszcze dokładnie ale z tego co widze to M70AB2 Twojej roboty zachowuje (i prawidłowo) kilka cech charakterystycznych dla AKMSa typu kolba w pozycji rozłożonej pod katem mniej wiecej "90*" czy osłabiacz podrzutu :)

Edit : chyba w addonach IDFu była klasa "mortar" więc kłopotow nie powinno być :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault