Teraz jest Pt 17 kwi, 2026 17:13

kampania "PANCERNY SZLAK"

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostWt 17 kwi, 2007 19:59

"Likwidacja" - fajna, ale ma tą samą bolączkę co misja "Pościg". Nie rozumiem dlaczego dotarcie ściganych sił oznacza porażkę misji jeśli i tak za chwilę tam wpadniemy rozwalając wszystkich. Może dorzucić po rostu do konwoju ze dwa urale zapełnione krasnoarmiejcami, którzy wesprzą obronę bazy po dotarciu do niej. Albo dotarcie uaktywni artylerię, która ostrzela nasze czołgi gradem "shell120" w chwili uderzenia na bazę?
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

Kadryl

Major

Major

PostWt 17 kwi, 2007 22:59

Zamieściłem wersję poprawioną (pierwszy post) z następującymi zmianami:
1) wstawiłem ruch warg osób mówiących (z wyciszeniem) - wszystkie misje;
2) zwiększyłem bufor czasowy (o 1 min) na przygotowanie kontrataku w misji Hydra;
3) zniszczenie lufy w bmp niszczy pojazd, nie zagraża ich wtargnięcie na broniony obszar w misji Hydra;
4) zmieniony scenariusz w misji Likwidacji: podstępny wróg ucieka na północ uprowadzając 2 cysterny z paliwem w celu ... :D

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostSo 28 kwi, 2007 14:43

Znalazłem dłuższą chwilę i przeszedłem cztery misje.
- od misji Most model gracz jest żołnierzem/oficerem nie załogą. Przez nieuwagę, czy celowo?
- Nie mogę za diabła ukończyć Bitwy. Do czego służą te czołgi na szczytach wzgórz? Przecież i tak nie mogą stamtąd nikogo ostrzelać. Za to wewleczenie się na szczyt by je zdjąć marnuje kupę czasu (AI nie daje rady na takich wybojach). Jaki jest warunek zakończenia misji? Bo wibijam wszystko w AO i misja nie chce się skończyć. Chyba nie muszę przeczesywać krzaków w poszukiwaniu uciekających żołnierzy.
Tak przy okazji, skrypt przejmowania pobliskiej grupy to genialny patent na takie misje.
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

Kadryl

Major

Major

PostN 06 maja, 2007 15:56

Dzieki za info Kireta, majooowy "wypas" uniemożliwił mi szybką odpowiedż.
-----
Tak model gracza powinien być "crew" w stopniu kapitana (bo do takiej rangi gracz już dotarł), przeoczyłem.
Misja "Bitwa" jest jedną z najtrudniejszych. Tak naprawdę zaczyna się ona już w misji poprzedniej "Zgrupowanie", gdzie należy ściągnąć wszystkie roty pancerne jak najbliżej linii frontu.
Warunkiem ukończenia misji "Bitwa" jest przełamanie frontu (pierwsza część misji - zielona strzałka w brefingu) oraz wyczyszczenie wioski Trotsky z nieprzyjaciela.
Podejrzewam że jakiś rusek skitrał się w zabudowaniach Trotsky.
-----
Co do czołgów to i owszem jest kilka wrogich maszyn w górach, ale zaręczam że każdego można łatwo zniszczyć z doliny.
-----
Skrypt umożliwia przejmowanie bezpośredniego dowodzenia nad grupą w momencie zbliżenia się do niej i odwrotnie, oddalając się tracisz bezpośrednią kontrolę. Trochę napociłem się aby rozwiązać problem gdy gracz znajduje się w pobliżu kilku grup jednocześnie :idea: .

zaqwsx

Cywil

Cywil

PostCz 05 cze, 2008 17:58

Kadryl mógłbyś odnowić linki, jeśli nie ty to ktoś inny. Z góry dzięki

Kadryl

Major

Major

PostPt 06 cze, 2008 00:38

Dla fanatyków starego dobrego OFP z przyjemnością:
wersja standardowa link
wersja pod mod ECP link
Pozdrawiam.

Klimueres

Porucznik

Porucznik

PostPt 06 cze, 2008 07:47

Dzięki Kadryl, świetna kampania, tylko jest trochę błędow, ale pewnie juz się tym nie zajmujesz ...
"Najszybszym sposobem na zakończenie wojny jest jej przegranie."
George Orwell - Eric Arthur Blair 25 czerwca 1903 - 21 stycznia 1950

Godzil

Porucznik

Porucznik

PostPn 08 wrz, 2008 17:50

Mógł by ktoś dać nowy link te stare nie chodzą

Kadryl

Major

Major

PostŚr 10 wrz, 2008 17:29

http://www.sendspace.com/file/9681i6

Przy okazji, jestem w trakcie realizacji 2 cześci kampanii, tym razem bohater zostaje zrzucony na wyspę Star Light gdzie działa jako dywersant/snajper. Zrobiłem około 50% całości, 6 misji roboczych (bez dialogów, opisów i wstępu - to będzie później) koncetrując się na rdzeniu gry + efekty dodatkowe.
Ponieważ jestem czasowo zajęty przeróbką misji i turniejem CTI, kampania jest w stanie wstrzymania. Także jeżeli ktoś jest zainteresowany porobić i dodać do kampanii jakieś swoje motywy to zapraszam.

slacker7

Major

Major

PostŚr 10 wrz, 2008 18:13

Kadryl sendspace jest trochę lipne bo tam linki szybko "odchodzą". Więc daje to na rapidshare bo zawsze musisz uploadować od nowa. Pancerny szlak

Kampania fenomenalna. Druga część?? Już czekam ;-)
Obrazek

Kadryl

Major

Major

PostŚr 10 wrz, 2008 19:28

ok, dzieki ;-)

Stary wiarus

Chorąży

Chorąży

PostCz 11 wrz, 2008 14:12

Ruch w temacie sprawił, że postanowiłem zagrać w kampanię i jestem mile zaskoczony jakością, chociaż misje pancerne nie są moimi ulubionymi. A jak przeczytałem, że powstaje 2 część, w której:
bohater zostaje zrzucony na wyspę Star Light gdzie działa jako dywersant/snajper.

apetyt mi się wyostrzył. Dobry kierunek, oj bardzo dobry. :twisted: Może byś skrobnął słówko o narzędziach bohatera. Marzy mi się broń z tłumikiem, nvg i lornetka, a wszystko pod osłoną nocy.
Życzę powodzenia. :spoko:

slacker7

Major

Major

PostCz 11 wrz, 2008 16:27

Marzy mi się broń z tłumikiem, nvg i lornetka, a wszystko pod osłoną nocy.

Mi to samo :grin: chociaż silnik OFP nie pozwala na płynne i piękne skradanie się. Często po zabiciu wroga cała baza mnie obczaja i jest czosnek, ale i tak czekam :]
Obrazek
Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint