Teraz jest Cz 05 mar, 2026 11:50

ArmA II

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość

slacker7

Major

Major

PostCz 23 kwi, 2009 12:18

No ja nie wiem jak wy, ale ja tu widzę ArmA z trochę ulepszonymi efektami. Mam nadzieję, że finalna wersja nie będzie takim gównem. Oj, chyba Yac miał rację co do tego, że ArmA2 to będzie crap. Prorok jakiś czy co?
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostCz 23 kwi, 2009 12:38

Traktowałbym to raczej jako Singeplayer ArmA I. Może być fajnie, pod warunkiem że nie nastawiasz się na symulację czy realizm... Pytanie tylko, czy da się w to grać...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

kondor

Major

Major

PostPt 24 kwi, 2009 14:12

jeśli macie jakieś pytania do BISowców, to można to zrobić za pośrednictwem tego: http://www.armedassault.com.pl/viewtopi ... =33&t=2283 topicu

Jon

Generał

Generał

PostPn 27 kwi, 2009 16:16

Vilas napisał(a):bo nie ma chyba innych gier o tak otwartym enginie, edytorze misji i dodatkach ?
chyba nie ma ?
Nie ma. Jedyna nadzieja w Codemastersach...

...lub w zasileniu BlackFoot Studios, które jak już skończy robione od 100 lat projekty premierowe mogłoby zrobić Ghost Recon 2...

...który w końcu posprzątałby ten makdonaldowy bajzel.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

eJay

Chorąży

Chorąży

PostPn 27 kwi, 2009 16:29

Ja proponuję mniej czepialstwa, a więcej "wyrozumiałości". Wszystkie obecne materiały pochodzą z lutowego builda, który jest alphą. Teraz jest zapewne dostępna beta. Dużo rzeczy może się jeszcze zmienić np. dźwięki, animacje i inne pierdoły. Poczekajmy na demo, pierwsze wrażenia z grywalnej wersji gold, recenzje na zachodzie itd. Teraz to wytykać jest łatwo, ja też mogę skrytykować vilas twoje addony (a to tekstura do dupy, a to wywala w edytorze jakiś błąd), ale tego nie robię :] Czekam na finalną wersję.

Co do fizyki niszczenia budynków, Spanelowie już o tym pisali. Ta która będzie w ArmA II będzie tą możliwie najlepszą, mniej sprzętożerną. Lepsze to niż nic. I tak każdy obiekt w ArmA można rozwalić, czego nie można napisać o jakiejkolwiek strzelance (nawet Crysis ma obiekty stałe w czasie).

MłodyRzyg

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 27 kwi, 2009 19:31

eJay napisał(a): ja też mogę skrytykować vilas twoje addony (a to tekstura do dupy, a to wywala w edytorze jakiś błąd), ale tego nie robię :]

Ano, zauważ, że są za darmo.
A tu płacisz 2x za to samo. :twisted:

kondor

Major

Major

PostPn 27 kwi, 2009 19:34

Można nie kupować - problem z głowy.

Ovg

Porucznik

Porucznik

PostPn 27 kwi, 2009 21:51

Jak ktoś lubi odgrzewany 3 razy kotlet, to arma II jest obowiązkowym zakupem :twisted:
"Ojej, jakże ja kocham koniczki!"
:kloda:
  ▲
▲ ▲

eJay

Chorąży

Chorąży

PostWt 28 kwi, 2009 13:41

Pierwszy raz słyszę aby model lotu w ArmA był tragiczny. Latam na klawie i śmiga się elegancko. Nie użwam jakichś easyfly addonów. Trochę treningu ludzie. Lataliście w Project Reality? Tam to jest dopiero jazda...

Jon

Generał

Generał

PostWt 28 kwi, 2009 13:50

Vilas napisał(a):VBS jest robione przez innych ludzi niż Arma, to o czymś świadczy
Nie musi o niczym, chociaż tutaj ma to niebagatelne znaczenie; Jeśli dobrze kojarzę to już w update silnika VBS1 można było łazić po lecącym chinooku (w 2ce jest to już na bank i wiele innych "nowinek" też), a w Armie... a w armie dalej nie... :lol:

BIS i BIA się chyba nie lubią, a szkoda, bo Ci drudzy potrafią jak widać nie tylko zbijać kasę.

Vilas napisał(a):no więc w A1 mamy tragiczny model lotu, bardzo tragiczny
Podobnie jak eJay - pierwsze słyszę.

Vilas napisał(a):ponoć to load screen Army 2 militarny symulator realny
Rofl :lol:

~ Ronald Reagan

drgonlauncher

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 28 kwi, 2009 15:26

Don't be fooled by the fact that it looks like other first person shooters.

Więc nie spodziewajmy się rewolucji graficznej, nawet przy wymaganiach większych, niż FC2.

Operator

Porucznik

Porucznik

PostWt 28 kwi, 2009 18:48

Weźmy np. RE5, gra świetna graficznie, a chodzi na pentium III i grafice z 2001 roku :P
/Może to spisek?/
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.

kondor

Major

Major

PostWt 28 kwi, 2009 19:10

Teraz weźcie najlepsze aspekty gier, które podziwiacie za coś tam, pomnożcie przez 80% i wyjdzie wam produkcja BISu + kilka rzeczy w których jest jednym z liderów.
Rozmiar (ilość) w informatyce ma znaczenie. Ja w ogóle nie pojmuje jak w tak małej grupie potrafili tyle zrobić (jako programiści).

eJay

Chorąży

Chorąży

PostWt 28 kwi, 2009 19:15

Vilas, ty na addonach i ich robieniu się znasz ale na silnikach graficznych i technologiach już nie :twisted:

Znajdź mi drugą taką samą grę jak ArmA, z tak ogromnych terenem który się nie doczytuje przy ekranie "Loading" w środku misji. To jest bardzo skomplikowany kod, problem AI występuje w innych grach na o wiele mniejszym terenie, więc nie bądź taki agresywny w stosunku do Spanelów. Naprawde i tak ich podziwiam, że udało im się wycisnąć tyle z Poseidona, a następnie rozwinąć do w RTE. Nikt inny nie potrafi zrobić takiej gry (obstawiam, że Dragon Rising będzie kiepski w zakresie "symulacji", może być fajny w kontekście CoD 4 na większym terenie). Można oczywiście narzekać na bugi i błędy. Można, ale bez przesady.

Co do nowinek w VBS. VBS to produkt stricte dla militariów. Wojsko wykłada kasę i chce coś w zamian. Zapewne w umowie mają zapiski mówiące o pewnych exclusivach wynikających z usprawnień silnika w aplikacji. I pewnie BiS ma zakaz zamieszczania tych nowinek w produktach komercyjnych. Dlatego wszystko robi drogą okrężną i czasami wygląda to jak wygląda.

drgonlauncher

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 28 kwi, 2009 21:27

Heh, Vilas. Masz rację. Komp sprzed 5 lat, na którym COD2 śmigał pięknie na wysokich detalach i miał lepszą jakość ognia, niż w Armie nie mógł ponieść AA na najniższych detalach, nawet na tej najmniejszej wysepce. BiS musi trochę popracować, bo jak nie, to mogą zapomnieć o dodatkowej stówce z mojej strony :neutral:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja