Teraz jest Cz 05 mar, 2026 06:47

Operation Flashpoint: Dragon Rising

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

slacker7

Major

Major

PostŚr 01 kwi, 2009 15:43

No i oto dzięki temu trailerowi nie kupię OFP2, dziękujemy! Gdy widziałem to ujęcie z pierwszej osoby z M4 to miałem wrażenie, że to trailer jakiegoś BFa czy CoDa 4. Z dość dobrego symulatora, który był wyjątkowy bo nie było tego co w MoH czy CoD, że strzelanie to pestka. W OFP czy w ArmA żeby zastrzelić kogoś to jest jakiś mały wysiłek, a tu już widać, że w ruchu będzie się walić heady bez problemu. Tak jak w CoDach. Nie wiem, może to tylko złudzenie. Zobaczymy co pokażą kolejne trailery.
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostŚr 01 kwi, 2009 18:21

Ok, na mnie też nie zrobiło to najlepszego wrażenia, ale trochę pieprzysz.

Na krótkim dystansie, dla wytrenowanego żołnierza, zabić kogoś - to jest właśnie mały wysiłek. Przy czym krótki dystans - to metrów 15, nie 200 jak w Ofp. Śmiem twierdzić, że jeśli wszystko odwzorują tak jak widać na prezentacjach z E3 (apropo odwzorowania broni np), to i prędkość naboju powinna być realistyczna, zatem będzie trzeba tylko szybko i sprawnie wycelować (biorąc poprawkę np. na ruszający się cel) i... oddać strzał. Dokładnie tak jak w realnym świecie. I teraz zderz swoje pieprzenie z wyobrażeniem właśnie takiego 'łatwego' zabijania na 200 - a nie 15 ! metrów.

Kireta, true, z drugiej strony... te trailery jeszcze NIC nie pokazały tak naprawdę...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

kondor

Major

Major

PostCz 09 kwi, 2009 20:45

gry-online.pl napisał(a):Przeciwnicy wcale jednak nie rzucili się hurmem w moim kierunku, tylko zabezpieczyli cały okoliczny teren, przewidując najprawdopodobniej, że żaden żołnierz nie odważyłby się zaatakować w pojedynkę.

Ale tekst :twisted:

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 09 kwi, 2009 22:57

kluczowym słowem jest tutaj grupa, bowiem – w odróżnieniu od założeń rozgrywki w części pierwszej – w Dragon Rising to właśnie ona jest podstawą wszelkich działań.

Czyli jak rozumiem, wg. nich w OFP biegało się cały czas samotnie

zaoferuje bowiem świetny tryb kooperacji (do czterech osób)

Faktycznie świetny

Dwóch ludzi i dwie postacie sterowane przez komputer? Troje ludzi i jedna postać pod kontrolą SI? Żaden problem.
prawie-jak nowość

dowodzący oddziałem szef programistów dwukrotnie ponawiał natarcie i dopiero w momencie, kiedy – trzymając się z dala od punktu oporu przeciwnika – postanowił wezwać wsparcie w postaci bojowego wozu piechoty, ostrzeliwującego ukrytych wrogów, udało mu się cokolwiek zdziałać. Każda inna próba podejścia kończyła się anihilacją pozostałych członków oddziału.
Tutaj pytanie, czy to liniowośc czy upośledzenie w prowadzeniu druzyny ?

żołnierz przeniesie ze sobą tylko tyle, ile zmieści mu się do kieszeni i plecaka.
W 21 wieku USMC w dobie kryzysu cofneło się do armii radzieckiej z czasów Wielkiej Wojny Ojczyznianej, + jeden nosi amunicje a drugi dostaje Mosin...tfu M16a4

Średnio ta 'recenzja' (bo to za duże słowo) obiektywna, ale za to niezmiernie zabawna :D

Maćko

Generał

Generał

PostSo 11 kwi, 2009 18:05

Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Maverick

Generał

Generał

PostSo 11 kwi, 2009 18:33

Ano, ładnie. Chociaż wątpię, że w wersji końcowej, po wszystkich optymalizacjach, gra będzie tak wyglądać.
Bardzo podoba mi się, z drugiej strony, system rozkazów, podobny do tego z Battlefielda 2. Widać też, że Codemasters nie sili się na megarealistyczny symulator żołnierza, jakim będzie (chyba?) ArmA II. Jak dla mnie - może być. Chcę pograć w symulację - odpalam ArmA II. Chcę pograć w FPS'a - odpalam najnowsze Call of Duty. Chcę kompromisu między tymi dwoma gatunkami - włączam OFP: DR.
Obrazek
Obrazek

"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique

Jon

Generał

Generał

PostSo 11 kwi, 2009 18:47

Maverick napisał(a):megarealistyczny symulator żołnierza, jakim będzie (chyba?) ArmA II
:hahaha:

Poddaję się. Wygląda na to, że mamy CoD 4 MW 2. Trochę fajnie, trochę szkoda.

Marki Flashpoint, bardzo szkoda.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Operator

Porucznik

Porucznik

PostSo 11 kwi, 2009 18:57

Bardzo ładnie, miejmy nadzieje że tak będzie...
Nigdy nie lubiłem Holo :/
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.

Godzil

Porucznik

Porucznik

PostN 12 kwi, 2009 10:06

Jonez napisał(a):
Maverick napisał(a):megarealistyczny symulator żołnierza, jakim będzie (chyba?) ArmA II
:hahaha:

Poddaję się. Wygląda na to, że mamy CoD 4 MW 2. Trochę fajnie, trochę szkoda.

Marki Flashpoint, bardzo szkoda.

Zgadzam się z tobą w 100% Jonez.

kondor

Major

Major

PostPn 13 kwi, 2009 19:54

Maćko napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=AVvPm1IifS0

ładnie :)

Na forum CM już dawno napisali, że to radosna twórczość fanów

Jon

Generał

Generał

PostPn 13 kwi, 2009 20:00

Jeden z najlepszych fake'ów jakie widziałem

~ Ronald Reagan

Maćko

Generał

Generał

PostPn 13 kwi, 2009 20:05

Ale jak pierwszy raz zobaczyłem to miałem trochę inne zdanie ;]
Ale sam fakt że na filmiku jest jeszcze 2 przy logu mówi sam za siebie...

Fake na najwyższym poziomie :D
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Mr. Red

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 07 maja, 2009 14:58

Trzeba trochę uaktualnić ten dział :):

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Oraz najnowszy trailer in-game w HD: LINK

Jon

Generał

Generał

PostCz 07 maja, 2009 15:04

Z całego traileru najciekawsza jest data wydania :P

Screeny fajne, dzięki

~ Ronald Reagan

slacker7

Major

Major

PostCz 07 maja, 2009 16:22

Dla mnie to jakoś zbyt CoDowo wygląda. Może to tylko wrażenie, ale jestem sceptycznie nastawiony póki co. Patrząc na screena z M21 mam wrażenie, że to Call of Duty 4 z podciągniętą grafą, już sam kompas podobnie wygląda.

Wiem, czepiam się :razz:

@Yac - Kurka wodna. Wygląda jak ten od Vilasa :grin:
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry