Teraz jest Cz 05 mar, 2026 01:31

Operation Flashpoint: Dragon Rising

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

SiD

Major

Major

PostPt 29 maja, 2009 16:37

Właśnie wygląda jak film akcji reżyserowany przez polaka, który wcześniej kręcił Kryminalnych, a teraz dostał budżet na efekty specjalne.

Jon

Generał

Generał

PostPt 29 maja, 2009 16:59

Ok SiD, to Ty się nastaw na walkę z bugami, my na przebolenie ardace'owego modelu starć.

Wyjdzie pierwszy AI\realism mod (modyfikujący ich celność, jeżeli poziom trudności nie ustawi tego wystarczająco) i jesteśmy w stosunkowo dobrej sytuacji.

BF2 + realizm: czemu nie. Istnieje szansa, że ktoś dostrzeże sens dla obrania takiego kierunku i będziemy mogli liczyć na rozwinięcie tematu (zwłaszcza jeśli będą to ludzie słuchający fanów - a tych trochę będzie, choćby zawiedzionych pierwszymi wersjami ArmA 2) - i może kiedyś BI straci monopol, a my będziemy mogli się cieszyć z czegoś, co z ArmAmi może konkurować na równych prawach - a wygra rzetelnością firmy...

Ja ArmA 2 też kupię, ale gdy będzie już w pełni grywalna, bo póki co to żal. A takto - hello OFP2.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

SiD

Major

Major

PostPt 29 maja, 2009 17:13

Tyle, że realism mod do BF2 już jest, nazywa się Project Reality i nie zachwyca.

Jon

Generał

Generał

PostPt 29 maja, 2009 17:40

Wiem, ale widzę to inaczej (tj. obranie innego kierunku niż P.R.)

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

SiD

Major

Major

PostPt 29 maja, 2009 18:12

No i trzymam kcuki, bo to co PR zrobił i nazwał realizmem to jest farsa.
Jeżeli Arma2 zawiedzie, to ten, jeszcze tylko wyimaginowany mod, to ostatnia deska ratunku.

eJay

Chorąży

Chorąży

PostN 31 maja, 2009 13:03

SiD napisał(a):Tyle, że realism mod do BF2 już jest, nazywa się Project Reality i nie zachwyca.

Pozwolę się nie zgodzić. PR jest "wymaksowaną" modyfikacją BF2. Nic więcej z silnika nie da się wycisnąć. I tak odwalili kawał dobrej roboty. Poza tym PR idealnie odwzorowuje tempo bitwy, walki w terenie zurbanizowanym, świetne są wymiany ognia, ogłuszenia przeciwników itd. PR jest świetny, ale nie można do niego podchodzić z nastawieniem "ja chcę uber realizm!", To silnik BF2, wciąż przystosowany do szybkiej, niezobowiązującej zabawy,

SiD

Major

Major

PostN 31 maja, 2009 13:11

Świetne wymiany ognia? Grałem z bardziej obytymi graczami i cała wymiana ognia, to sprint i rzucanie się na glebę. W momencie gdy gracz dotyka brzuchem gleby, strzela ci prosto w głowę (momentalnie w momencie gdy gracz leży nie ma rozrzutu). I tyle właściwie z wymiany ognia. Nie opłaca się strzelać na stojąco, bo gracze są zwinne jak małpki. No i nie wiem jak wadą silnika może być to, że zrobili śmiesznego medyka, który w biegu z defibrylatorem wskrzesza kolegów pod ostrzałem. Najlepiej jeszcze w podskoku, by trudniej go było trafić. O respawnpointach przy "paczce" którą z dupy wyjmuje się, gdy tylko kilka osób zbierze się w kupkę nawet nie wspominam. Już sam fakt, że w tej grze nóż jest skuteczną bronią przeraża.
Nie mniej to OffTopic.

eJay

Chorąży

Chorąży

PostN 31 maja, 2009 13:48

To co piszesz tyczy się zwykłego BF2, bo medyk w PR nie ma defibrylatora, a poza tym ma ograniczoną liczbę "strzykawek", które i tak nie zawsze wskrzeszają kompana. Skoczki mają trudne życie po po dwóch próbach stamina wynosi zero i nie można stosować sprintu.
O respawnpointach przy "paczce" którą z dupy wyjmuje się, gdy tylko kilka osób zbierze się w kupkę nawet nie wspominam.

Rally Pointy są zajebiste, przede wszystkim pełnią ważną rolę w grze PvP jaką jest PR. Nie wiem co masz do tego pomysłu. Zmusza do gry drużynowej, ot co.

Już sam fakt, że w tej grze nóż jest skuteczną bronią przeraża.

Zanim zastosujesz nóż to ktoś Cię zdejmie. Z noża dostałem w trakcie PR'a może raz czy dwa.

Tak jak napisałem - jak na silnik BF2 to PR jest niebywałym osiągnięciem.

Kireta

Porucznik

Porucznik

PostN 31 maja, 2009 13:58

SiD napisał(a):Już sam fakt, że w tej grze nóż jest skuteczną bronią przeraża.

Nie mogłem się powstrzymać :] :
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article88661.ece
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller

SiD

Major

Major

PostN 31 maja, 2009 14:25

Strzykawka, defibrylator - jeden ch*j. Różnica modelu. Oba działają tak samo - instant back to fight. Prawda jest taka, że "wymiatacze" skaczą po ulicach i odzyskują staminę między budynkami. Duck&headshot to norma. A rally pointy są nie dla teamplaya, lecz tylko sprawienia, ze od razu jestesmy w środku bitwy i nabijania punktów. Przeciwnik ma jedynie dylemat, czy walić respawnujących się, czy zepsuć pakę.
PR to farsa jest.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostN 31 maja, 2009 14:32

Kireta napisał(a):
SiD napisał(a):Już sam fakt, że w tej grze nóż jest skuteczną bronią przeraża.

Nie mogłem się powstrzymać :] :
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article88661.ece

U nich atak na bagnety to jak u nas szarża kawalerii :P Ciągnie wilka do lasu.

Co do tego realizmu. Czy wierzycie że "społeczność" nie da rady poprawić "realizm" gry? Czy to dziwne że Codemasters pragnie gry która będzie czymś pomiędzy CoD4 a Ofp (lub odrobinę mniej "zręcznościową" grą od BF2)? Chcą zarobić, jak każdy...
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Jon

Generał

Generał

PostN 31 maja, 2009 15:17

Moim zdaniem to dobry kierunek a może wyewoluować w coś dobrego

~ Ronald Reagan

eJay

Chorąży

Chorąży

PostN 31 maja, 2009 15:58

SiD napisał(a):Strzykawka, defibrylator - jeden ch*j. Różnica modelu. Oba działają tak samo - instant back to fight. Prawda jest taka, że "wymiatacze" skaczą po ulicach i odzyskują staminę między budynkami. Duck&headshot to norma. A rally pointy są nie dla teamplaya, lecz tylko sprawienia, ze od razu jestesmy w środku bitwy i nabijania punktów. Przeciwnik ma jedynie dylemat, czy walić respawnujących się, czy zepsuć pakę.
PR to farsa jest.

No ale przecież te ograniczenia nie wynikają z braku umiejętności twórców moda (którzy popchnęli BF'a tam, gdzie nie stała żadna noga programistów DICE) tylko z silnika. Jest wiele półśrodków np. field dressing. Z twoich postów wynika, że realizm w PR powinien pozwolić rozbić na środku mapy namiot medyczny, wraz ze stołem operacyjnym i doktorem Burskim gotowym do przeprowadzenia operacji, która pozwoli graczowi przeżyć. Niektóre przegięcia w drugą stronę niszczą grywalność. PR jest bardzo dobrym, wciąż mainstreamowym tytułem. Warto w niego grać.

Kwestia Rally Pointów - bullszit. RP ustawione na polu bitwy są wykrywane i niszczone (bo fragowanie to drugorzędny cel w niektórych trybach PR'a), co automatycznie eliminuje dodatkowy punkt respawnu dla składu. Dokładając do tego długi czas respa pojazdów - twój squad będzie dreptał i stanie się bezużyteczny. Zagraj sobie takie AAS, i stawiaj RP blisko skrzynek z amunicją wroga...

SiD

Major

Major

PostN 31 maja, 2009 16:22

Sorry, ale nie wmówisz mi, że przez ograniczenia silnika gracze respawnują się w środku miasta. Wiele aspektów gry PR to wymysł twórców. Nie możliwe jest, by silnik nie pozwalałby zabrać graczom "magicznych" zdolności.
Akurat gro graczy nie obchodzi wynik i chcą sobie po prostu nabić kill count i spawn rape to norma, tak samo jak brak jakiegokolwiek teamplay - gracze dołączają do grup tylko po to, by mieć lepszy ekwipunek. Na prawdę, kolega z pracy mnie namówił, i kupiłem BF2, zainstalowałem PRmod i cały mój entuzjazm dostał mocne lanie.
Jeżeli realizm jest na północ, to PR mod popierdzielił sprintem na azymut 70. Tak samo można powiedzieć, że ze zwykłego Wolfensteina zrobili "realism mod" Enemy Territory.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostN 31 maja, 2009 16:40

Mówiąc szczerze to najbardziej "realistycznie" jest gdy niema żadnych magicznych czy bardziej "realistycznych" strzykawek, defiblyratorów, czy jakiegokolwiek sposobu by "odnowić sobie zdrowie". Więc w takim "realistycznym modzie" wystarczy zrezygnować z takich "wynalazków". Wtedy cały, ewentualny, profit wynikający z interwencji medyka pozwalał by nie "zejść" ze względu na utratę krwi itp. Więc ja problemu nie widzę.
Ostatnio edytowano N 31 maja, 2009 18:46 przez Barbarian, łącznie edytowano 1 raz
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry