Teraz jest Śr 30 wrz, 2026 03:57

Jestem właścicielem firmy transportowej w Katowicach

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

soumitss

Porucznik

Porucznik

Jestem właścicielem firmy transportowej w Katowicach

PostPn 28 wrz, 2026 00:11

Dzień dobry. Jestem właścicielem firmy transportowej w Katowicach, chciałbym ją sprzedać, bo przechodzę na emeryturę. Firma ma licencję i kilka samochodów. Czy są w Polsce portale, gdzie sprzedaje się takie biznesy, a nie tylko kawiarnie i sklepy? Firma działa od dwudziestu lat, ma stałych klientów i dobrą reputację.

hydrogenn

Porucznik

Porucznik

Re: Jestem właścicielem firmy transportowej w Katowicach

PostPn 28 wrz, 2026 00:12

Są, i to nie tylko drobne biznesy. Na portal KupBiz wystawia się też firmy transportowe, widziałem oferty z Katowic i Warszawy, nawet z licencją międzynarodową. Mój ojciec sprzedawał tam firmę spedycyjną, też przed emeryturą. Przy większych transakcjach jest segment PRO / M&A, gdzie kupujący podpisuje NDA online i dopiero wtedy widzi pełne memorandum informacyjne, to chroni poufność. Można też skorzystać z doradcy, który prowadzi transakcję. Szczerze, sprzedaż firmy z flotą i licencją trwa dłużej, bo kupujący dokładnie sprawdzają stan pojazdów. Rada: przygotuj dokumenty techniczne aut i historię przeglądów, to przyspiesza rozmowy.

Powrót do Off-topic