Teraz jest Pn 14 lip, 2025 13:08

Realistyczna komunikacja w grze

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość

Rafalsky

Major

Major

PostŚr 24 mar, 2010 12:12

mozliwe ze tego bledu juz nie bedzie jako, ze beta 0.8 arma2ts, planowana jest na 26-03-2010?

http://dev-heaven.net/projects/a2ts3/issues/calendar

=====================
Byli troche zajeci w RL stad opoznienie z beta v0.8. Ponoc ma byc we wtorek 30-3 :) ?
- "Nigdy nie mów ludziom, jak mają wykonywać swe zadania. Powiedz im tylko, co mają robić, a będziesz zdziwiony ich pomysłowością."

Rafalsky

Major

Major

PostN 28 mar, 2010 10:51

Szukaja testerow. Czy ktos chetny ?

http://forums.bistudio.com/showthread.p ... 18&page=34
- "Nigdy nie mów ludziom, jak mają wykonywać swe zadania. Powiedz im tylko, co mają robić, a będziesz zdziwiony ich pomysłowością."

Rafalsky

Major

Major

PostŚr 31 mar, 2010 23:33

Po update Teamspeaka 3 do wersji beta 18, podmienic wlasciwe pliki w pluginie TS'a

32.Dll Fix dla TS'a beta18

64.Dll Fix dla TS'a beta18

Spitfire

Porucznik

Porucznik

PostCz 01 kwi, 2010 12:28

Dzięki wielkie, działa! :spoko:

Ciulas

Cywil

Cywil

PostSo 03 kwi, 2010 21:40

Cześć jestem nowy i chciałbym z wami pograć, ale mam problem z zainstalowaniem moda do ts'a.
W folderze który mam skopiować do lokacji team speak'a nie ma nic poza trzema plikami dźwiękowymi(odgłosy radia).
Ściągnąłem to z technikaliów.
Nie mam pojęcia co mam robić, może wysle mi ktoś ten folder? :)

Rafalsky

Major

Major

PostSo 03 kwi, 2010 21:55

Przeczytaj dokladnie: http://www.forum.armacenter.pl/viewtopi ... 374#123374

do katalogu plugin w TS3 wgrywasz:

folder wraz zawartoscia: arma2ts, i wlasciwy dla systemu dll.

KIlka postow wszesniej masz nowe dll, dla bety 18, wiec podmien

W razie problemow wejdz na TS'a popros o pomoc (w przerwie miedzy grami oczywiscie).

Rafalsky

Major

Major

PostN 04 kwi, 2010 21:42

Panowie przypominam! cwiczyc przed lustrem jak ktos ma jeszcze klopoty z przestawieniem sie na standardy komunikacji radiowej (jakie obowiazuja w swiecie i Polsce)!!!

Wolasz kogos i dopiero potem mowisz TU swoja jednostka/kto!

a nie odwrotnie!

Nie uzywajcie slowa DO bo to one prawdopodobnie myli kolejnosc wolania !

przyklad: Zenek jest w BRAVO, i wola:

(zle) TU Zenek DO Dowodcy (zle)
(zle) Zenek DO Dowodcy odbior (zle)
(dobrze) Dowodca TU Zenek zglos sie/odbior
(zle) Bravo do Alfa odbior(zle)
(zle): tutaj Bravo DO Alfa zglos sie (zle)
(dobrze) ALFA wzywam TU BRAVO odbior
(dobrze) ALFA TU BRAVO odbior
(dobrze) ALFA odbior/zglos sie

Wolajcie najpierw kogo, bo to jest wazniejsze niz informowanie kto wzywa. !!!

SiD

Major

Major

PostSo 10 kwi, 2010 13:53

Kluczowe znaczenie ma tutaj uwaga odbiorcy. Dopóki ktoś nie usłyszy swojego "imienia", to w większości przypadków ignoruje resztę wiadomości. Nie sposób jest śledzić każdej wymiany zdań za pośrednictwem radia przez każdego operatora. Gdy dowódca Alfa wychwyci magiczne słowo "Alfa", to przerwie on swoje inne rozmowy i zamienia się w słuch, aby usłyszeć resztę komunikatu.

Algrab

Generał

Generał

PostSo 10 kwi, 2010 18:37

MaXyM napisał(a):Uruchomienie.

Najważniejsza czynnością jest aktywacja pluginu. Po uruchomieniu TS3 należy wejść do menu Settings/Plugins, zaznaczyć plugin ‘Arma 2 Plugin’.

Tu też znajduje się przycisk „Reaload All”. Ten przycisk należy użyć ZAWSZE po uruchomieniu TS3.

W tej części poradnika zmieniłbym jeden element:
Po uruchomieniu TS3 należy WEJŚĆ NA SERWER, potem wejść do menu Settings/Plugins, zaznaczyć plugin ‘Arma 2 Plugin’.

U mnie przynajmniej samo odpalenie TS3 nie umożliwia przeładowania pluginu, za pierwszym razem trochę się ździwiłem klikając w kółko w to Reload All - i nic, dalej było 50% ;)
A w Settings można wejść nie wchodząć na serwer - dla mnie termin "uruchomienie TS3" nie jest równoznaczne z "uruchomieniem" i "wejściem".
Można by to doprecyzować.
Obrazek

Rafalsky

Major

Major

PostCz 15 kwi, 2010 17:48

TeamSpeak 3 beta 20
Arma2Ts 005

podmiana wlasciwych dll'ow w pluginie

arma2ts_32.dll
arma2ts_64.dll

ppio95

PostCz 15 kwi, 2010 18:40

tak z mojej strony to jak gramy to najlepiej jak by każda grupa ustawiła sobie częstotliwość i nie gadać bezposrednio na TS-ie tylko na krótkich na ustalonych cześtotliwościach, bo tak jak gada 2-3 z każdej grupy to nic nie słychać ;)

Dymion

Chorąży

Chorąży

PostCz 15 kwi, 2010 19:11

To chyba nie jest taki dobry pomysł. Po jakiego diabła gadać z kolesiem przez radio stojącym 10m ode mnie skoro i tak go słychać bezpośrednio. Jak inna grupa stanie blisko mojej to i tak będzie ich słychać. Radia nie wyłączą rozmowy bezpośredniej.

ppio95

PostCz 15 kwi, 2010 19:38

no dobra ale jak ktoś do mnie cos gadał nie raz to go słychac nie było, tak samo mojego dowódcy

Darek

Porucznik

Porucznik

PostCz 15 kwi, 2010 19:40

poproś o powtórzenie rozkazu.Powiedz tej osobie ze kiepsko ja slychać,jesli inni ja dobrze slysza wtedy problem jest u Ciebie.Pobaw sie w ustawieniach TS,zwieksz głosnosc w zakladce Setings>options

Rafalsky

Major

Major

PostCz 15 kwi, 2010 19:48

@pp95
Wazne: jezeli masz problem to napraw sobie TS'a, bo nie stosujesz sie do A2C Zachowanie i Styl gry pkt 2. Co w koncu skonczy sie banem !!! Sama twoja obecnosc w grze bez mozliwosci komunikacji z Toba jest uciazliwa dla innych graczy. Nie wchodz do gry poki tego nie naprawisz.

Inna sprawa, jezeli nie mozesz prowadzic komunikacji bo ci rodzice spia, lub masz dowodce w dupie i mu nie odpowiadasz itp, : to patrz punkt 2. A2C Zachowanie i Styl.

Takie przypadki byly juz na serwerze... zmien to !

To tyle !
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Addony