Teraz jest Cz 05 mar, 2026 00:53

Komp pod ArmA2

Oczywiście związana jedynie z tematyką ArmA II oraz Operation Arrowhead...
  • Autor
  • Wiadomość

rad

Porucznik

Porucznik

PostPt 28 maja, 2010 17:19

Niestety nie ma sterow pod 64 bity do duzej liczby starszych urzadzen. Sam doswiadczylem tego w przypadku telefonu i kamerki. Oczywiscie nie znaczy to, ze twoj sprzet nie bedzie chodzil w systemie 64 bitowym.

Patrzac na ilosc RAMu i karte graf., raczej nie masz zbytniego wyboru jesli chodzi o liczbe bitow :P

Algrab

Generał

Generał

PostPt 28 maja, 2010 19:29

Ati Radeon 5670 .... :co: miało być 5770, różnica w cenie ~100 a wydajność x2
Kupiłeś sobie GF 8800 GT.
Obrazek

kaaleth

Chorąży

Chorąży

PostSo 29 maja, 2010 22:41

Ja zostałem przy WinXP. Gdy zabrałem się za instalacje systemu, wpierw wybrałem Win7. Poleciałem tylko na "lepsze, bo nowsze...". Jednak szybko zmieniłem go na XP'ka, ponieważ masa najważniejszych rzeczy mi nie działało, w tym internet z neostrady (a prędko go potrzebowałem w celu napisania pracy) i drukarka, która ma już swoje dni :/.

Co do karty. Nie wiem jaka jest różnica (prócz tego, że ta 2 jest nowsza), między 56xx a 57xx, ale ta i ta, mają po 128 bitów czyli nieco szajsko.

SiD

Major

Major

PostN 30 maja, 2010 02:42

Yyyy.. Neostrady nie mam, ale niemożliwością, jest, by nie działała pod Win7, po prostu nie pofatygowałeś się by dowiedzieć się czegokolwiek na ten temat.

Wszystkie sterowniki i aplikacje 32bitowe działają poprawnie na systemie 64bitowym. Ba, nawet większość sterowników do visty działa na win7, tyle że nie ma potrzeby ich zazwyczaj instalować, gdyż standardowo z siódemką jest dołączona wielka baza sterowników i większość popularnych urządzeń (drukarki, skanery) działają od razu. Z resztą, Win7 RC Beta się skończyła, ale nadal powinna działać (tyle, że z twardym resetem po dwóch godzinach pracy) i można sprawdzić jak się zachowuje.

slacker7

Major

Major

PostN 30 maja, 2010 07:27

SiD napisał(a):Neostrady nie mam, ale niemożliwością, jest, by nie działała pod Win7

A właśnie, że jest możliwością. U kuzyna na Siódemce też nie chciała działać (w sensie oprogramowanie). Wywalał błąd, że potrzeba systemu 98, 2000, Millenium albo XP.
Obrazek

SiD

Major

Major

PostN 30 maja, 2010 18:19

To widać nie bardzo wam idzie czytanie, bo dużo ludzi jednak bez problemu korzysta z neostrady i windowsa7.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostN 30 maja, 2010 21:32

To ja moze wyprostuje, mnie początkowo niekompatybilnosc oprogramowania NErwostrady z win7 (32 bity) zdziwiła na Wiśta-wio net latał od razu. Przysiadlem na 2-3 godzinki i obszedłem oprogramowanie. Był problem z polaczeniem sie poczatkowo, ale zadzwonilem do helpdeska TP (tfu) i trafilem na w miare kompetentnego człowieka tam, 5 minut i po sprawie.

rad

Porucznik

Porucznik

PostPn 31 maja, 2010 15:28

Panowie, wy instalujecie tego syfa z plytki, ktora TP dolacza do Neo? Zaprawde powiadam wam, grzeszycie ciezko! :cisza:
Gdziez sa routery, liveboxy czy inne modemy (nonUSB)?

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 31 maja, 2010 16:17

Gdziez sa routery, liveboxy czy inne modemy (nonUSB)?

1. po cholere mi router do powolnego neta
2. po cholere ten live-szajs
3. a to są takie ? oO

Panowie, wy instalujecie tego syfa z plytki, ktora TP dolacza do Neo?

Tak bo to bylo w miare proste i wrecz wymagane by uzyskac jakakolwiek pomoc od zawszonego TP. Win 7 zablokowal oprogramowanie to sie to po prostu obeszło i fajrant.

Algrab

Generał

Generał

PostPn 31 maja, 2010 17:37

Router fajna rzecz jak ma sie 2+ kompy w domu no i chce sie uniknąć schodów z podłączeniem netu na egzotycznym systemie (albo od egzotycznego providera).
Mam na zbyciu taki który wiernie służył mi na Neo, moge oddac za jakieś grosze. Jest bez WIFI bo jestem zwolennikiem skrętki, teraz mam z WIFI i na razie po cholere mi to nie wiem :twisted:
Obrazek

rad

Porucznik

Porucznik

PostPn 31 maja, 2010 23:16

Ja wlasnie chce kupic z WiFi. Kiedy nagle w domu pojawia sie 5 laptopow, platanina kabli w pokoju moze doprowadzic do smierci lub trwalego uszczerbku na zdrowiu. Pewnie skonczy sie na WRT54GL, cobym mogl cos pogrzebac :P

Modemy na USB to nowy wymysl. Pewnie chodzilo (przynajmniej na poczatku kiedy TP je wprowadzila) o utrudnienie udostepniania netu innym i/lub ciecie kosztow. Od zawsze modemy byly wyposazone w RJ45 (ewentualnie starsze gniazda), ktore jest typowym gniazdem do zastosowan sieciowych. Oczywiscie przejscie na USB spowodowalo koniecznosc instalowania roznych dziwnych driverow, emulujacych tradycyjny interfejs sieciowy.

Algrab

Generał

Generał

PostWt 01 cze, 2010 00:21

Modemy od Neo na USB to masakra. A z WRT54GL uważaj bo to ma taką przebijalnść że 2 bloki dalej będą ludziska Twojego neta łapali :twisted: Musisz 10 haseł dać :clever:
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 02 cze, 2010 15:07

Zainstalowałem win 7 i już żałuję :/ . Za Chiny ludowe nie mogę stworzyć LANu z komputerem na którym jest XP

kondor

Major

Major

PostŚr 02 cze, 2010 15:19

A LAN nie jest niezalezny od systemu? (tzn mam na mysli taki normalny TCP/IP)

rad

Porucznik

Porucznik

PostSo 12 cze, 2010 17:44

Slabo sie starasz, ja kilka dni temu zrobilem to w 2 minuty :P

A tak na powaznie:
1. Ustaw na obu komputerach odpowiednie adresy IP
2. Upewnij sie, ze kompy sie widza (ping)
3. Na Win7 w Centrum Sieci i Udost. klikasz Zmien zaaw. ust. udost.
4. Rozwijasz Dom i Praca lub Publiczny, w zaleznosci do jakiej grupy dodales swoj interfejs sieciowy zapewniajacy polaczenie z drugim kompem. Mozesz tez rozwinac obie, jezeli nie wiesz do ktorej nalezy ww. interfejs.
5. Wlaczasz Udost. plikow i drukarek
6. Wylaczasz Udost. chronione haslem
7. Potwierdzasz. Voila!

Oczywiscie nie wspominam o pierdolach typu zapora, protokoly itd. Zakladam, ze czytelnik ma elementarna wiedze na ten temat.

@kondor

Jezeli chodzi ci o udostepnianie drukarek i folderow pod Windows to nie jest ono niezalezne od systemu. Nie ma pelnej zgodnosci miedzy 95/98 a nowszymi wersjami okienek. Istnieja nieoficjalne rozwiazania, umozliwiajace korzystanie z tej uslugi pod Linuxem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do [ArmA II] Ogólna dyskusja