Teraz jest Wt 24 mar, 2026 15:50

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Ptachu

Chorąży

Chorąży

PostSo 03 gru, 2011 22:25

Algrab napisał(a):[ wysil sie też skoro chcesz fajnych misji

Jakoś twoich misji nie widze na serwerze Al.Pozatym do twojej wiadomości to miesiąc temu to ja kompa rozdupczonego miałem.Pozatym przekrzyj forum to znajdziesz TONE skryptów na lepszy ruch konwoju bo od czego jest forum ?

Jon

Generał

Generał

PostN 04 gru, 2011 02:04

Oooo stary do Algraba to Ty nawet nie podskakuj. Gdyby nie Algrab, to byśmy conajwyżej na nerwach sobie grali, a nie na serwerze :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostN 04 gru, 2011 08:41

Ze skryptami konwoju jest tak że działają ale np jak taki konwój spotka się z inną grupą pojazdów na skrzyżowaniu i to jeszcze w mieście to się nawzajem wszyscy zablokują, konwój się rozbije, część pojedzie dalej a część będzie walić w ściany budynku, próbując przez nie przejechać. Testowałem różne skrypty konwoju i żaden nie był taki jakbym chciał, tzn żeby AI umiało się zachować jak należy względem innych pojazdów na skrzyżowaniach. Jeśli ktoś zna taki skrypt i jest w miarę nieskomplikowany to prosiłbym o kontakt. Wczoraj dopiero dowiedziałem się co to jest hud.

Exe

Major

Major

PostN 04 gru, 2011 12:28

gustlik napisał(a):Ze skryptami konwoju jest tak że działają ale np jak taki konwój spotka się z inną grupą pojazdów na skrzyżowaniu i to jeszcze w mieście to się nawzajem wszyscy zablokują, konwój się rozbije, część pojedzie dalej a część będzie walić w ściany budynku, próbując przez nie przejechać. Testowałem różne skrypty konwoju i żaden nie był taki jakbym chciał, tzn żeby AI umiało się zachować jak należy względem innych pojazdów na skrzyżowaniach. Jeśli ktoś zna taki skrypt i jest w miarę nieskomplikowany to prosiłbym o kontakt. Wczoraj dopiero dowiedziałem się co to jest hud.

Skoro chcesz aż takich rozbudowanych funkcji, to szukaj skryptu odpowiedzialnego za ruch na skrzyżowaniach :)

Jon

Generał

Generał

PostPn 05 gru, 2011 13:05

Ostatnie gry były dobre. Nie obyło się bez okazjonalnych failów, ale ogółem myślę, iż weekend można uznać za udany.

Bardzo dobre "Bij Czeczena" (mimo dramatycznej końcówki - no cóż, na wojnie czasem się przegrywa);
klimatyczny "Storm of Steel", udany "Skirmish", oraz szturm na fabrykę;
i finalnie, bardzo dobra "Bryka".

Venom Down na sukces ciężko zaliczyć biorąc pod uwagę warunki jakie zaszły w misji ;)

Szkoda trochę "Camp Olsha", ale spoko - będzie uaktualniona wersja na dniach, tak samo jak Komarovo Chemicals i Odczerniaczy.

Frekwencja też dopisała. Tak trzymać, a będzie tylko lepiej!

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 gru, 2011 17:32

A szerzej, co się w VD popsuło? Ojcowska ciekawość ;)

Ja na dniach idę do admina sieci - znów pozmieniali zasady dzielenia łącza, i chociaż winMTR pokazuje mi całkiem ładny ping na naszym serwie, to gdy się podłączam, to 600+. Wczoraj to mi chyba żyłka poszła, jak chciałem sobie zagrać po malowaniu mieszkania ;p

Exe

Major

Major

PostPn 05 gru, 2011 17:40

Mustang185 napisał(a):A szerzej, co się w VD popsuło? Ojcowska ciekawość ;)

Po przetransportowaniu pilotów na lotniskowiec misja od razu się wyłączyła.

Jako żołnierze byliśmy dalej w miejscu, gdzie ich znaleźliśmy, a na horyzoncie było widać już zbliżające się oddziały wroga. Szykowała się bardzo dobra masakra, a tu nagle koniec :( Powinieneś zrobić zakończenie, gdy wszyscy będą z powrotem na statku

Jon

Generał

Generał

PostPn 05 gru, 2011 17:42

erm.

Misja, którą graliśmy, była opisana jako wersja 1.2; U mnie w skrzynce wisi wersja 1.3...

Mówiłem Mustang zmęcz Damiana o reup wszystkiego póki jestem na emigracji :P

Zrobię dziś porządek z misjami.

~ Ronald Reagan

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 gru, 2011 17:47

Hm, tak zrobiłem - mam 3 triggery, po jednym dla każdej grupy. Sprawdzają, czy są one jeszcze w AoO bądź ubite. Dopiero po tym, jak strefa jest pusta z żywych BLUFOR (a piloci są na lotniskowcu/martwi) powinien zaskoczyć end trigger.

Ale wiem, gdzie może być błąd - triggery są co prawda trochę większe od strefy, ale nie tak bardzo - strefa ma średnicę 3 km, a triggery 4 km. Więc teoretycznie w ferworze walki mogliście wyjść z triggera, strefa była pusta, piloci na lotniskowcu, endgame... Coś z tym zrobię :)

@Jon

Kurde, niezbyt pamiętam, czym się różniła 12 od 13... Pora zacząć robić changelogi. Nie jestem pewien, czy tykałem tam już triggery ;)
Ostatnio edytowano Pn 05 gru, 2011 17:53 przez Mustang185, łącznie edytowano 1 raz

Jon

Generał

Generał

PostPn 05 gru, 2011 17:53

Poczekaj z przeróbkami. Najlepiej zajrzyj na TS i ustalimy.

~ Ronald Reagan

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 gru, 2011 17:55

Lepiej na GG mnie łapać. Milion rzeczy na raz, więc nie bardzo mam czas gadać na TS'ie, ale odpisać jakoś dam radę co kilka minut.

krejzy

Chorąży

Chorąży

PostPn 05 gru, 2011 18:09

sorki, ale wczoraj padl mi router

Ptachu

Chorąży

Chorąży

PostŚr 07 gru, 2011 20:55

Zapisy na misję z modem CWR na dzień 08.12.2012r. (czwartek) . Chętni dopisywać się jak najszybciej ! ! !

-Ptachu

Jon

Generał

Generał

PostŚr 07 gru, 2011 20:58

CWR, 08.12.2011
1. Ptachu
2. Jon

~ Ronald Reagan

Exe

Major

Major

PostŚr 07 gru, 2011 21:02

CWR, 08.12.2011
1. Ptachu
2. Jon
3. Exe
4. <prosimy o podanie nicku i podejście do kasy. Dziękuję.>
Widocznie bug tak chciał.
Poprzednia stronaNastępna strona