Co ciekawe, ostatnio na naszym poligonie podczas ćwiczeń wyszło (w bardzo dosadny sposób), że faktycznie coś jest z tym spieprzone - i co gorsza nie byliśmy w stanie doszukać się w tym jakiejś sensownej reguły. Cóż. Pozostaje rzucać w systemie OA (IMO lepszy)
W konfiguracji granatów ACE warto zwrócić uwagę na dwa ustawienia: - bazowa siła rzutu granatem przy pojedyńczym kliknięciu (polecam wartość 0.2) - amplituda (powinna być 0.1)
Misclickiem się nie zabijesz (chyba, że w budynku), a i jesteś w stanie granat lobnąć nad ogrodzeniem.
1) Wejdź do wskazanej lokacji i przekonaj się, że pliku nie ma na miejscu 2) Wejdź do ArmA II\@ACE\store\ i wypakuj winrarem plik "userconfigs.tar" 3) Wypakowane pliki umieść w strukturze folderów sugerowanej przez powyższy błąd 4) Wykonaj Etap 2 z poradnika instalacji (czemu nie zwróciłeś uwagi na brak rzeczonych plików?) 5) Odpal grę i przekonaj się, że działa
Poza tym fajny masz torrencik na pulpicie, ArmA 2 też z torrentów?
Sposób w jaki przystąpiłeś do instalacji ACE, Twoje podejście do całej sprawy i kompletna ignorancja czegokolwiek na forum stawia pod wielkim znakiem zapytania przyszłe ewentualne granie z Wami. Jeśli taki pomysł przyszedł Ci przypadkiem do głowy, to proponuję to jeszcze raz rozważyć bo ja tego nie widzę.
Witam, może ktoś wie jakie mody są kompatybilne z ACE, ACEX, ACEX_SM, jest gdzieś jakaś lista? Zastanawiam się nad ściągnięciem FFAA (Spanish Army Forces) ale nie wiem w sumie czy warto, czy jest jakaś różnica duża.
Nie ma, pozostaje po kolei testować. Część addonów ma wpis o tym w readme, inna sprawa, że ACE jest tak napisany, że wcale nie trzeba było jakoś strasznie przerabiać addonów by były kompatybilne, więc większość powinna hulać.
W ACE da się ustawiać miny kierunkowe typu M18A1 czy ich ruskie odpowiedniki MON50, mamy też M49 z flarami I i wiele innych. Możemy w edytorze ustawić kierunek linki i ich długość następującymi komendami : this setVariable ["direction", 120];this setVariable ["length",3];
Sorry za odkop ale mam mały problem pojawia mi się to Addon 'cba_xeh_oa' requires addon 'CA_CommunityConfigurationProject_E' podczas uruchamiania i nie mogę wczytać zapisu.
Hej, mam zainstalowanych mnóstwo modów do Army, jeśli zainstaluje teraz ACE, to wszystko będzie działać ? Czy lepiej odinstalować wszystkie mody, potem zainstalować ACE, i na końcu zainstalować resztę modów ?